Go Back
קבב רומני

קבב רומני אסלי של סבתא לאה

מתכון לקבב רומני אמיתי, הישר מרומניה. קל להכנה והכי טעים שיש!
ציון 4 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

המצרכים

לקבב

  • 1 קילוגרם בשר טחון (מנתח שפונדרה שהוא שומני וצוואר 15%-20% שומן.)
  • 7-8 שיני שום (כתושות. לפי הטעם.)
  • 1 כף חרדל (גדושה )
  • 1 כפית מלח (גדושה )
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כמון (אפשר לוותר, תוספת שלי למתכון.)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה (אפשר לוותר, תוספת שלי למתכון.)
  • ¼ כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף.)
  • 1 כוס מי סודה לשתייה (קרים. מים מוגזים.)
  • ¼ זר פטרוזיליה קצוץ דק (קצוצה דק. אפשר לוותר, תוספת שלי למתכון, במקור הרומנים לא שמים פטרוזיליה.)

רוטב מוז'דיי

  • ½1 ראש שום (כתוש)
  • ¼ כוס חומץ
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • ¼ כוס מים
  • מלח (אפשר גם פלפל שחור, חצי כפית סוכר.)

אופן ההכנה

הכנת הקבב

  • מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבב, לשים כמה דקות (כמו לישה של בצק), מכסים היטב ושמים במקרר ל-12-24 שעות.
  • יוצרים קבבים עגולים או מאורכים, ממליצה לא להדק אותן מידי על מנת שהקציצות יהיו אווריריות.
  • שעה לפני צליית הקבבים יש להוציא מהמקרר, מלהיטים מנגל גריל או מחבת פסים משומנת היטב וצולים 3-4 דקות מכל צד. יש להקפיד לצלות את הקבב על חום בינוני ולא על חום גבוה כדי שלא ישרף.

הכנת הרוטב

  • שמים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב ומגישים לצד הקבב.

הערות וטיפים

- כדי שהקבבים יהיו מושלמים, שימו קערה קטנה עם מעט שמן ומים, טבלו מעט את הידיים ואז תיצרו את הקבב.
- ניתן להקפיא את הקבב לשימוש עתידי לפני הכנתו על המנגל או מחבת פסים.
  • בקבב רומני חשוב שהבשר הטחון יהיה שומני, הרומנים בד"כ לא שמים תבלינים אלא רק שום, מלח, פלפל שחור בנדיבות, אבל בעל המסעדה הסביר לי שהתבלינים מעשירים את הקבב, אני עשיתי בגרסה עם התבלינים ויצא פצצה, בגרסה ללא התבלינים אצלי במישפוחה פחות אהבו אז כל אחד לשיקולו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.