| |

מתכון לחמניות לפסח בקלי קלות

רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ - וללא קמח תופח בכלל!
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לחמניות לפסח

לחג פסח הכי שמח שיש, מתפנקים עם לחמניות מושלמות אלה שתמיד עושות חשק להיכנס מיד למטבח ולהכין אותן!

מתכון לחמניות לפסח מקמח מצה שמכינים בקלי קלות ובקערה אחת, המקבלות רכות עננית מבפנים וקריספיות מענגת מבחוץ, עם עיצוב מיוחד וטעם נדיר שישלח את כולם עפים.

מכינים לחמניות מיוחדות וחגיגיות אלה תוך כלום זמן ומתנחמים עם טעמים מושלמים ומרקם חלומי שעושים רק טוב בלב!

 

ספר המתכונים של אורה ארגוב

לחמניות פסח

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות לפסח

מתכון לחמניות לפסח בקלי קלות

רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ - וללא קמח תופח בכלל!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
כמות 13 לחמניות בערך
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל או כוס כוס חד פעמית לשתייה חמה בנפח דומה

המצרכים

  • 2 כוסות קמח מצה דק (או רגיל)
  • ½ שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 5 ביצים טרופות
  • ½ כפית אבקת אפייה כשרה לפסח

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - מערבבים יחד ידנית את הקמח, חצי כוס שמן, כפית מלח, כוס מים רותחים, וכפית אבקת אפייה. מערבבים היטב.
  • לאחר ערבוב, מוסיפים את ה-5 ביצים טרופות וממשיכים לערבב טוב.
  • לאחר מכן נותנים לבצק מנוחה של 20 דקות בערך להפתחה.
  • לאחר התפחה, משמנים מעט את הידיים ויוצרים כדורים. מניחים את הכדורים על נייר אפייה ומורחים מעל ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לתנור לאפייה רגילה בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
  • אפשר לקבוע את גודל הלחמנייה כפי שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחמניות פסח


שאלות נפוצות: מתכון לחמניות לפסח 

צריך להרתיח מים ושמן?
לא צריך.
לא שמים על הגז הכל בקערה בלי בישול של העיסה?
אין צורך בבישול. 

הבמה כולה שלכם: מתכון לחמניות לפסח 
לחמניות פסח
קרן ויצמן: "יצא סופר מעולה!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

10 Comments

    1. היי טליה!
      הכל תלוי בגודל התבניות שתשתמשי בהן וכן בגודל הלחמניות שתיצרי. ייתכן שכן, אבל את זה תוכלי לדעת רק אחרי שתסיימי לשים את כדורי הבצק על התבנית.
      מקווים שעזרנו 🙂

    1. היי ליאת, עדיף לאפות על רגיל אם לא מפורשות מצויין שיש לאפות על טורבו. בהצלחה!

  1. איפה אני טועה? כי למיטב ידיעתי, כל הרעיון של מאכלי פסח המבוססים על קמח, בנויים על הרעיון של היעדר התפחה ,שאם לא כן מדובר במאפה שהחמיץ או הותסס, וזה למה אוכלים מצות!

    1. היי סער!
      אתה לא טועה בכלל, הקטע הוא שכדי שזה ייחשב לחמץ, הקמח צריך להיות קמח רגיל.
      פה נעשה שימוש בקמח מצה, ולכן לפי חוקי הכשרות אפשר להוסיף לו אבקת אפייה.
      מקווים שענינו לך על השאלה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements