|
אין תענוג גדול יותר בחיים יותר מקרואסון עשיר ומפנק ליד הקפה של הבוקר, אז קבלו מתכון קרואסון ביתי משגע, שאפשר למלא בשוקולד, לוטוס, עם ממרח חלבה, או כל מילוי אחר שרוצים. לשים לב להתפיח כמו שרשום במתכון, ויצא לכם קרואסונים שכל המשפחה תאהב, אתם פשוט תתענגו. בואו נתחיל!

 

מתכון באדיבות: נעמה שושן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קרואסון ביתי משגע

מצרכים 

1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 סוכר וניל
1 כוס סוכר (חד פעמי רגילה לשתיה חמה)
3 ביצים
1 כוס שמן
כף שטוחה מלח
400 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
כוס ורבע עד כוס וחצי כוסות מים (חד פעמי לשתיה חמה)
כוס קקאו
מצרכים למריחת הביצה בסוף :
כף סוכר חום
כף שמן
רבע כוס מים
חלמון
כפית נס קפה

אופן הכנה 

  • לדאוג שהמים יהיה חמימים ונעימים – לשים בקערה להוסיף את השמרים , לערבב היטב עד שהם נמסים לגמריי ולהוסיף את הסוכר , סוכר וניל, שמן, ולערבב…
  • להוסיף את הביצים עד לקבלת בלילה אחידה ממש ואז להוסיף את הקמח ולבסוף את המלח
  • לחלק את הבצק לחצי, ובחצי השני ללוש טוב טוב עם הקקאו לצבע חום אחיד…
  • ולרסס מעל קצת שמן ולתת הטפחה ראשונה של 30-40 דקות
  • לאחר בהטפחה לחלק את הבצק ל 4 כל חלק! (4 לבנים ו 4 חומים) ולתת לו הטפחה שניה של 10-15 דקות רק לנוח כדי שנוכל לרדד אותו
  • לאחר המנוחה לרדד כל בצק לעיגול גדול כמה שיותר דק ככה הרבה יותר טוב! ואז עם היד למרוח הכל בחמאה ולקפל לריבוע (כל קיפול להוסיף עוד חמאה)
  • לאחר שמקפלים את כל החתיחות להכניס אותם למגש לסגור בסכית ניילון קשורה ולתת מנוחה של 6 שעות!!! כן כן 6 שעות! במקרר
  • לאחר המנוחה לרדד לעיגול גדול כל חתיחה כמה שיותר דק
  • לרדד עיגול חום ומעל עיגול לבן, דק דק וכמה שיותר אחיד, לחתוך לצורות הקרואסון ומילוי…
    (לשים את קוביות השוקולד/ למרוח ממרח, מרציפן/ קינדר/ לוטוס / חלבה מה שרק בא לכם לשים….)
    ולגלגל לקרואסון קטן וחתיך.
  • לאחר שהם מגולגלים לעטוף שוב בסכית ולהכניס למקפיא ל 20-30 דקות (זה הסוד לעלים קראנצ׳ים וטעימים בטירוף)
  • בקערית קטנה לשים את הרבע כוס מיים עם הנס קפה והסוכר ולערבב הייטב להמסה ואז להוסיף את השמן והחלמון
  • למרוח על הקרואסונים להוסיף מעל סומסום למי שרוצה
  • ולתנור שחומם מראש ל 180• צלזיוס

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר להכין גם עם קמח תופח?
תשובה: לא יקירה, לא יצא טוב בכלל.

שאלה: יש תחליף לחמאה שזה יהיה פרווה?
תשובה: אפשר מרגרינה.

שאלה: מה זה אומר למרוח על היד?
תשובה: למרוח על היד אומר קודם לשים קצת על היד ואז ללטף את הבצק.

 

עוד מתכונים מבוקשים:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *