עוגת שוקולד כשרה לפסח עם קרם
עוגות שוקולד משגעת לפסח! עוגה כשרה עם ציפוי קרם ושבבי שוקולד לחג מתוק וטעים!
עוגת שוקולד כשרה לפסח בציפוי קרם נימוח בפה ומעל שבבי שוקולד מגורדים – אין ספק שמדובר בעוגה מושלמת לחג הפסח! עוגות שוקולד הן ללא ספק העוגות המועדפות והאהובות על רובנו , ואם אתם מכורים לשוקולד כמוני וודאי תאהבו את המתכון של עוגת שוקולד כשרה לפסח
המתכון עצמו הוא מתכון פרווה אך אם אתם לא שומרים כשרות אין מה לדאוג אם תרצו מתכון חלבי, ישנה אופציה להפוך את המתכון לחלבי לפי העדפתכם האישית.
חג הפסח לא משאיר אותנו עם הרבה מאכלים , אך הוא השאיר אותנו עם המאכל החשוב באמת – שוקולד! ומה יותר טוב מעוגת שוקולד כשרה לפסח , כדי להפוך את החג למתוק יותר!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד כשרה לפסח
- הכי טעים שיש: אין מצב שתשאירו פירור בצלחת!
- שוקולד: עוגת שוקולד כשרה לפסח זאת כנראה המשאלה של כל האנשים המכורים לשוקולד!
- פרווה או חלבי: המתכון המקורי הוא פרווה אך ישנה אפשרות למתכון חלבי לבחירתכם!
- חג מתוק: אם תרצו להמתיק מעט את אווירת החג , העוגה הזאת בדיוק בשבילכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
עוגת שוקולד כשרה לפסח עם קרם
עוגות שוקולד משגעת לפסח! עוגה כשרה עם ציפוי קרם ושבבי שוקולד לחג מתוק וטעים!
לדרג
ציוד
תבנית עגולה בקוטר 26
כוס חד פעמי למשקה חם
המצרכים
מצרכים:
- 5 חלבונים (הלבן)
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 5 חלמונים (הצהוב)
- 1 כוס מיץ תפוזים (או מיץ חלב (למתכון חלבי))
- ¾ כוס שמן
- 1 כף רום (לא חובה)
- 1 חבילה קמח תופח לפסח (200 גרם)
- ½ כוס קקאו
- 1 כף אינסטנט פודינג
- ½ כוס סוכר
- מרגרינה
- 1 קצפת (צמחית)
- 80 גרם קופסה אינסטנט פודינג ( וניל)
- 4 כפות סוכר
- חצי כוס מים קרים
- מיץ חלב
- שמנת מתוקה עם חלב (למתכון חלבי)
אופן ההכנה
אופן הכנה:
- לפני שמתחילים להשתמש בכוס חד פעמי למשקה חם
בקערה במיקסר:
- להקציף 5 חלבונים עם קורט מלח , להוסיף בהדרגה כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב (לא קשה)
קערת הנוזלים:
- 5 חלמונים (הצהוב) , 1 כוס מיץ תפוזים ( אם רוצים מתכון חלבי שמים במקום מיץ חלב), 3/4 כוס שמן כף רום(לא חובה) ולערבב
קערת היבשים:
- 1 חבילה קמח תופח (200 גרם) , חצי כוס קקאו וכף אינסטנט פודינג וחצי כוס סוכר ולערבב
- כשהבלילה סמיכה מיד להוסיף שליש מקצף החלבונים ולערבב מהר – וזאת על מנת לרכך את הבלילה
- את יתרת קצף החלבונים להוסיף לבלילה בתנועות עטיפה
- לשמן תבנית עגולה בקוטר 26 במרגרינה בתחתית ובדפנות
- למזוג את הבלילה לתבנית לאפות בחום של 170 מעלות אפייה רגילה למשך שעה (חשוב לבדוק עם קיסם)
- להוציא מהתנור לכסות במגבת ולצנן
הכנת הקרם:
- להקציף 1 קצפת צמחית(אם רוצים מתכון חלבי שמים במקום שמנת מתוקה עם חלב) , קופסא אינסטנט פודינג וניל , 4 כפות סוכר , חצי כוס מים קרים
- למרוח את הקרם על העוגה שהצטננה ולגרד שוקולד מעל
הערות וטיפים
אם רוצים מתכון חלבי במקום מיץ תפוזים מיץ חלב , ולקרם להוסיף שמנת מתוקה עם חלב
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
"מתכון מעולה, קישטתי את העוגה.."
פאני כהן
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: שפרה אזולאי