| | | |

עוגת שוקולד לפסח עסיסית

מתכון קל לעוגת שוקולד לפסח, שניתן להכין גם פרווה. עוגה במרקם משגע וטעם מפנק.
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4 על ידי 8 דירוגים
עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד לפסח, עוגה עסיסית, עשירה בשוקולד, במרקם אוורירי וציפוי קרם שוקולד מריר. מתכון קל שחובה לשמור ולהכין בפסח!

פעם היה היה קשה למצוא מתכונים טעימים לפסח והיום יש כל כך הרבה מתכונים שכבר קשה לבחור ולומר איזה מהם טעים באמת, אבל פסח אורך רק שבוע וזה לא באמת מספיק זמן לניסויים.

אז קבלו מתכון מומלץ ביותר של עוגת שוקולד לפסח הכי טעימה, עסיסית ועשירה בשוקולד שתמיד יוצאת טעימה! מתכון קל ביותר להכנה וניתן להכין אותה גם פרווה. איך שלא תכינו, זה מתכון שחייבים להכין בפסח!

ספר המתכונים של מלי מאירוב

עוגת שוקולד לפסח
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד לפסח

 

  • מתכון קל ומהיר להכנה שכולם יכולים להכין ותמיד יוצא טוב!
  • עוגת שוקולד לפסח, עשירה וטעימה שלא מרגישים בהבדל!
  • עוגה משגעת ומפנקת שגם הילדים אוהבים ואין מושלמת ממנה!
  • עוגה כשרה לפסח שניתן להכין גם פרווה ולהגיש לאחר ארוחה בשרית!

שורה תחתונה: עוגת שוקולד לפסח, כזו עשירה ומפנקת שאחרי שתטעמו ממנה תמתינו בציפייה לפסח הבא!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד לפסח עסיסית

מתכון קל לעוגת שוקולד לפסח, שניתן להכין גם פרווה. עוגה במרקם משגע וטעם מפנק.
ציון 4 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית 22/24
כוס מדידה אוניברסלית
מיקסר
סיר קטן

המצרכים

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס שוקולית
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס קמח תופח לפסח של אסם / קמח מצה דק + חצי כוס קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפייה

גנאש:

  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים במיקסר עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • בקערה שנייה נערבב את החלמונים עם השמן, שוקולית ,חצי כוס שמנת מתוקה, ורבע כוס מים רותחים.
  • להוסיף את הקמח התופח לפסח - או במידה ואין- את קמח המצה והקורנפלור.
  • להוסיף 2 כפיות אבקת אפייה ולערבב עם מטרפה.
  • להעביר בחלקים ולקפל בעדינות את החלבונים המוקצפים אל תוך הקערה.
  • להעביר לתבנית 22 או 24 משומנת היטב.
  • לדפוק את התבנית על השיש כמה פעמים שישתחרר האוויר התפוס, לחכות 10 דקות, ולהכניס לתנור.
  • לאפות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות בערך 40 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים.
  • לכבות את התנור, לפתוח את הדלת, לשים מגבת בחריץ ולהשאיר את העוגה עוד כ 30 דקות.

להכנת הגנאש:

  • מרתיחים את השמנת המתוקה, שופכים על השוקולד ומערבבים
  • מחוררים את העוגה עם קיסם ושופכים את הגנאש כשהתקרר מעט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד

אפשר להפוך לפרווה?
כן, ניתן להחליף שמנת מתוקה לשמנת צמחית.
איך בדיוק נראה הקמח תופח לפסח?
בבקשה תמונה כאן.
האם אחרי פסח אפשר להכין את העוגה עם קמח תופח רגיל והיא תצא טעימה ורכה באותה מידה? התעלפו אצלי עליה.
כן מאמי.
לגבי הנוזלים לא כ"כ הבנתי חוץ מהשמנת המתוקה להוסיף גם את חצי כוס המים הרותחים?
אם את עושה עם קמח מצה ..אם את עושה עם קמח תופח אז לא צריך.
אם אין לי קמח תופח ולא קורנפלור במה אפשר להחליף? יש רק קמח מצה או קמח תפו"א.
במקום הקורנפלור קמח תפוחי אדמה.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שוקולד לפסח
צילום: אלינור דדון חוגי

"מלי מאירוב את אלופה עוגה מושלמת,
נימוחה וטעימה ברמות תודה!"
אלינור דדון חוגי

עוגת שוקולד לפסח
צילום: אדית ביטון

"מייד הכנתי מעולה!"
אדית ביטון


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: מלי מאירוב

Similar Posts

4 Comments

      1. ערב טוב
        האם במקום 1 כוס קמח תופח לפסח
        לשים 1 כוס קמח מצה דק + חצי כוס קורנפלור?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?