Go Back
+ servings
עוגת סברינה

עוגת סברינה מתכון פרווה לפסח

עוגת סברינה מיוחדת לחג הפסח! מתכון פרווה לחג הקרב ובא , שיעשה לכם את החג מתוק במיוחד!
ציון 4.49 על ידי 79 דירוגים
כמות 1 עוגה או 12 סברינות אישיות
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
סה״כ זמן: 1 hour
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ציוד

תבנית חד פעמית מלבנית
תבנית עגולה 28

המצרכים

מצרכים :

  • 7 ביצים
  • 7 כפות סוכר
  • 7 כפות קמח (מצה)
  • 2 כפות אגוזים קצוצים (לא חייב אבל מוסיף)
  • 2 כפות קמח של פסח
  • 2 כפות קמח תפוח אדמה
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

מצרכים לסירופ :

  • 3 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות דבש (או סילאן)

מצרכים לקצפת:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל, קצפת צמחית לפרווה)
  • 3 שקיות סוכר וניל (30 גר')

מצרכים לקישוט:

  • דובדבנים (מסוכרים)

אופן ההכנה

אופן הכנה :

  • לפי שמתחלים ששמים את הקמח שמים 2 כפות קמח תופח. ואם אין לכם קמח תופח … אז 2 כפות קמח רגיל+ 1 שקית אבקת אפייה ( 10 גרם )
  • להקציף חלבונים וסוכר לקצף נוקשה
  • להוסיף את החלמונים ולהקציף כמה שניות
  • לערבב את הקמח עם אבקת האפייה ולהוסיף בתנועת קיפול
  • להוסיף קמח מצה ואגוזים ושוב בתנועת קיפול
  • לשמן תבנית חד פעמית מלבנית 20*30 או עגולה 28
  • לאפות 180 מ' בערך 30 ד' עד שקיסם יוצא יבש ולצקת מעל את הסירופ

הכנת הסירופ :

  • לסיר מעל אש גלויה את המים ,סוכר וסילאן ולבשל ( לערבב מידי פעם ) 10 ש׳
  • להוסיף שאר החומרים
  • ולצקת על העוגה כשהיא חמה

הכנת הקצפת :

  • להקציף את השמנת והסוכר וניל
  • לקרם חלק ויציב
  • לצקת / לזלף על העוגה
  • ולקשט בדובדבנים
  • ולהכניס למקרר

הערות וטיפים

יש אפשרות להכין 12 סברינות אישיות :
עוגת סברינה
צילום: סילביה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.