Go Back
קובה סלק במרק

מתכון קובה סלק עם טיפים

מתכון קובה סלק שילמד אתכם איך להכין עם כל הטיפים החשובים כדי שזה באמת יצליח לכם! כיף להכין, כיף לאכול, והכי כיף לשתף!
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: איטל איטלי

המצרכים

מעטפת הקובה

  • 6 כוסות חד פעמי סולת (לשים בקערה )
  • ½ כפית מלח שטוח
  • להוסיף מי ברז לא קרים ולא חמים לפי הצורך

מילוי הקובה:

  • ½ קילו בשר בקר טחון מופשר
  • ½ חבילת פטרוזליה (קצוצה ללא גבעולים)
  • 1 בצל גדול (קצוץ)
  • קורט בהרט
  • מלח
  • פלפל שחור

המרק:

  • 5 יחידות סלק (גדוול, 4 פרוסים דק לעיגולים ו- 1 מגורד בפומפיה)
  • 2 יחידות לימון
  • 1 כפית סוכר
  • 1 צרור סלרי
  • 1 רגל בקר או מח עצם (לא חובה - מוסיף מאד)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

  • בקערה נניח את הסולת עם המלח ונערבב. נוסיף בהדרגה את המים ונערבב עם היד עד שהסולת לא יבשה ולא רטובה מידי
  • הבצק אמור להיות מעט דביק אנחנו לוקחים מיקסר ולשים 3-4 דק בוו גיטרה או מלוש רגיל
  • מניחים בקערה ומכסים לחצי שעה למנוחה

הכנת תערובת:

  • ניקח בצל נקצוץ אותו וגם את הפטרוזיליה נטגן עם שמן במחבת ואז נוסיף את הבשר והתבלינים נטגן בערך 5 דק עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והבשר משנה את גוון הצבע
  • נקצוץ את הפטרוזיליה
  • נטגן את הבצל והפטרוזיליה עם שמן במחבת ואז נוסיף את הבשר והתבלינים נטגן בערך 5 דק' עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והבשר משנה את גוון הצבע
  • מעבירים למסננת ומקררים

הכנת המרק:

  • חותכים את הבצל לפלחים ומטגנים לשקיפות מוסיפים את רגל הבקר ואת הסלקים שחתכנו מורידים לאש נמוכה
  • מוסיפים סוכר ומבשלים 7 דק' עד שנוצר סוג של ריבתיות ( הסלק והסוכר משחררים גלוקוז )
  • כשהמרקם הופך לריבתי אנחנו מוסיפים מים רותחים, תבלינים וסוחטים לבפנים 2 לימונים מבשלים 30 דק'
  • מכינים את הקובות עם ידיים רטובות דואגים שלא יהיו סדקים בבצק ומכניסים למרק מבשלים שעה וחצי נוספת על אש נמוכה

הערות וטיפים

1. את הסולת אנחנו משקים במים לאט לאט ולא בבת אחת
2. חשוב שהמים יהיו לא חמים ולא קרים
2. לשים היטב במיקסר או ביד כדי שכל גרגיר יקבל את הנוזל והבצק לא יהיה יבש
4 נותנים מנוחה חצי שעה לפחות כדי שהסולת תהיה גמישה ואלסטית
5. נותנים לתערובת הבשר להתקרר כדי שלא יקרע את מעטפת הבצק
6.כדי לקבל גוון יפיפה לקובות מבשלים בסה"כ שעה וחצי על אש נמוכה בזמן הזה המעטפת של הקובה שותה את הנוזלים של המרק ואז מתקבל גוון יפיפה
7. רצוי לטגן מס' דק' את הסלק והסוכר כדי לשחרר צבע למרק
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.