| | | | | | |

קציצות עדשים אפויות בריאות

לצמחוניים ולמי שרוצה לאכול בריא ולהזין את הגוף בכל מה שהוא צריך. קציצות עדשים אפויות בריאות aלא תרגישו בטעם שלהם את ההבדל!
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.40 על ידי 38 דירוגים
קציצות עדשים

שמענו שלא בא לכם לטגן, ושאתם מעדיפים לא להיתקע עם מחבת מלוכלכת שקשה לנקות. אז למי שאין בעיה לוותר על הקטע של הריח מכביד והמטבח מלא עשן, ובא לו משהו קצת יותר בריא, הבאנו את המתכון הזה בדיוק.  

 

קציצות עדשים עשירות בחלבון, סיביים והמון טעם, מתאימות לצמחוניים וגם למי שסתם שרוצה לאכול בריא ולהזין את הגוף בכל מה שהוא צריך. כל כך עשירות שלא תרגישו בטעם שלהם שהן בריאות!

 

ספר המתכונים של אילנה לוי

קציצות עדשים אפויות
צילום: אילנה לוי

למה באמת כדאי לכם: קציצות עדשים

  • מנה בריאה עשירה בחלבונים!
  • לביבות פשוטות להכנה.
  • מתכון מעולה לצמחוניים!
  • מנה ביתית וכיפית בלי מאמץ.
שורה תחתונה: לביבות מופלאות, בריאות ועשירות בחלבונים, פתרון קל להכנה ומעולה לצמחונים וגם למי ששומר על המשקל!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

קציצות עדשים

קציצות עדשים אפויות בריאות

לצמחוניים ולמי שרוצה לאכול בריא ולהזין את הגוף בכל מה שהוא צריך. קציצות עדשים אפויות בריאות aלא תרגישו בטעם שלהם את ההבדל!
ציון 4.40 על ידי 38 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

מעבד מזון
תבנית עם נייר אפייה משומן

המצרכים

  • 2.5 כוסות עדשים ירוקות
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה
  • 2 גזרים
  • 3 כפות שיבולת שועל (או פירורי לחם)
  • 3 ביצים
  • 1 כפית כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • בקערה עם מים, משרים את העדשים הירוקות למשך לילה.
  • שוטפים ומסננים את העדשים.
  • מכניסים למעבד מזון וטוחנים דק ביחד עם הבצל, השום והפטרוזיליה.
  • מגרדים את הגזרים בפומפייה ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לגזרים את התעאובת ממעבד המזון ביחד עם שיבולת השועל, המלח, ההפלפל שחור והביצים ומערבבים היטב
  • מכניסים את העיסה למקרר ל - 20 דקות.
  • מוציאים את העיסה מן המקרר, יוצרים קציצות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן (מומלץ לעטוף את הקציצות עם שמן מלמעלה).
  • אופים בתנור על 180 מעלות כ-25 דקות (עד הזהבה).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
 


שאלות נפוצות: קציצות עדשים אפויות

האם אפשר לעשות עם עדשים כתומות?
כן, כמובן שאפשר עם פחות זמן השריה.
האם אפשר לטגן את הלביבות?
כן, אפשר לטגן. זה יוצא דומה לפלאפל אך יהיה פחות בריא מפני שזה מטוגן…
קציצות עדשים
קרדיט: אילנה לוי
 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4 Comments

  1. לגבי המתכון של קציצות העדשים האפויות האם אין צורך
    לבשל את העדשים לפני טחינתם במעבד המזון?
    תודה

4.40 from 38 votes (38 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements