| | | |

עוגת שמרים שוקולדית בטירוף

מתכון מצוין של עוגת שמרים מפוצצת בשוקולד שאחריה אין טעם לקנות! שילוב מדויק של בצק עסיסי וחם עם מלא מילוי שוקולדי שאי אפשר לסרב לו.
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.24 על ידי 13 דירוגים
עוגת שמרים שוקולדית
במגוון צורות מרשימות וביס שוקולדי בטירוף שנמס בפה, את העוגה הזו כדאי שתכירו ותכינו לסופ"ש הקרוב.
 
 
עוגת שמרים שוקולדית בטירוף שמתאימה גם לארוחות בשריות, כן כן גם אחרי שתאכלו כנראה שלא תאמינו אבל העוגה המושלמת הזו היא לגמרי פרווה. 
 

ספר המתכונים של אילנה לוי 

 
עוגת שוקולד שמרים
צילום: אילנה לוי

למה באמת כדאי לכם: 

  • מילוי שוקולד מטריף חושים!
  • בצק כל כך כל כך טעים…
  • עוגה מושלמת שכולם יבקשו את המתכון שלה!
  • עוגה פרווה שמתאימה לארוחות בשריות.
שורה תחתונה: עוגת השמרים הכי שוקולדית – מנצחת גם בטעם וגם במראה!  
 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שמרים
קרדיט: אילנה לוי
עוגת שמרים שוקולדית

עוגת שמרים שוקולדית בטירוף

מתכון מצוין של עוגת שמרים מפוצצת בשוקולד שאחריה אין טעם לקנות! שילוב מדויק של בצק עסיסי וחם עם מלא מילוי שוקולדי שאי אפשר לסרב לו.
ציון 4.24 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

כוס מידה של 250 מ''ל
מערוך
תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 1 ביצה להברשה

בצק

  • 1 קילו קמח
  • חצי כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1.5-2 כוסות מים פושרים

למילוי

  • 2 כפיות רום
  • 20 כפות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 10 כפות קקאו
  • 10 כפות שוקולית
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כף שמן

סירופ לזיגוג

  • חצי כוס חצי כוס סוכר
  • 3/4 כוס כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

מילוי

  • בקערה, מערבבים את על החומרים של המילוי ומוסיפים מעט שמן עד שמקבלים תערובת אחידה וחלקה.

סירופ לזיגוג

  • בסיר, מערבבים את כל החומרים של הסירופ לזיגוג על אש בינונית כ-30 דקות.

עוגה

  • בקערה, מערבבים את הקמח, הסוכר, סוכר הוניל, השמן, הביצים, השמרים ואבקת האפייה.
  • מוסיפים לקערה בהדרגה את המים ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לפעמים כוס וחצי מספיקה). מורחים את הבצק במעט שמן, ומכסים בניילון נצמד או מגבת לחה את הקערה.
  • מתפיחים את הבצק כשעה ואז לשים אותו כדי להוריד את הנפח ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
  • לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל - 8 חלקים שווים.
  • מרדדים את הבצק על משטח משומן(מומלץ לשמן מידי פעם גם את המערוך), לעלה דק אבל לא דק מידי כדי שלא יקרע.
  • מורחים על כל עלה מילוי שוקולד (בנדיבות !!!) ומגלגלים לרולדה.
  • כל 2 רולדות מגלגלים ביחד כמו בורג ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
  • מורחים במעט שמן מלמעלה ומתפיחים כ-40 דקות.
  • מברישים את הרולדות בביצה.
  • אופים כ30-35 דקות ב 180 מעלות עד שהעוגה שחומה.
  • מורחים את הסירופ על העוגה לאחר האפייה בעודה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים ושוקולד

האם אפשר למלא במילוי אחר?
כן, אפשר למלא בכל מילוי שרוצים אבל חשוב שהכמות תהיה נדיבה.

איך עושים את העוגה בצורת שושנים?
לצורת שושנים לוקחים רולדה אחת חותכים לחתיכות ברוחב 3 ס"מ ומניחים בתבנית כשהחיתוך כלפי מעלה. 

 
עוגת שמרים שוקולדית
קרדיט: אילנה לוי
עוגת שמרים שוקולדית
קרדיט: אילנה לוי
עוגת שמרים שוקולדית
קרדיט: אילנה לוי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

8 Comments

      1. שוט להכין מילוי קינמון… סוכר חום (או לבן) וקינמון פותחים את הבצק מורחים בחמאה רכה ומפזרים את תערובת הקינמון.

        יכולה להוסיף גם אגוזי פקאן / מלך ואפשר לטפטף סירופ מייפל – מושלם!!!!!

      2. היי דיקלה!
        תודה רבה על ההסבר שנתת כאן, אנחנו אוהבים לראות השתתפות כזו מהקוראים שלנו.
        נ.ב. מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים ישירות אלייך כל ערב 🙂

    1. היי מריאנה 🙂 תודה על התגובה.
      את יכולה להוריד בכמות הסוכר, זה לא ישפיע על העוגה.
      מקווים שעזרנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?