מתכון קרקרים בטעמים ללא גלוטן
קראנצ'יים וממכרים בהכנה קלה
מתחשק לכם קרקר ביתי, קראנצ'י להפליא ובריא? אחד שלא יותיר אתכם אדישים? הגעתם למקום הנכון! מתכון קרקרים ללא גלוטן, בטעמים שיעיפו אתכם, בדוק!
קרקרים ללא גלוטן, עשירים בטעם ומזינים, הם הבחירה המושלמת עבור כל מי שמחפש חטיף בריא ומגוון. מתכון זה מציע לכם את האפשרות להכין קרקרים ביתיים, טריים וטעימים, בהתאמה אישית לחך שלכם. עם מגוון רחב של טעמים אפשריים, קרקרים אלו יהפכו במהרה לחלק בלתי נפרד מהתפריט שלכם.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
לקרקר:
- 230 גרם קמח שקדים
- 20 גרם פסיליום
- ½2 כפות חמאת בוטנים
- 100 מ"ל מים פושרים (יש חשיבות לפושרים)
- קורט מלח (- אפשר יותר לפי הטעם)
לציפוי טבעוני :
- עשבי תיבול + מלח גס (לפי טעם)
- מי שאוהב פיקנטי להוסיף צ'ילי גרוס גס
לציפוי חלבי :
- גבינת פרמזן מגורדת
- עשבי טיבול לפי טעם
- מי שאוהב פיקנטי יכול להוסיף צ'ילי גרוס
אופן ההכנה
- להניח את כל המרכיבים היבשים ואז את הרטובים .
- ללוש טוב עד לקבלת בצק אחיד .
- להניח על משטח נייר אפיה נחלק את הבצק למס' חלקים אם רוצים לגוון בתוספות .
- לרדד את הבצק על המשטח בעובי של כחצי ס"מ .
- להוסיף את התוספת שלנו מעל הבצק ועם המערוך נרדד לצד אחד להטמעת התוספת בבצק. (אין צרוך לחזור על הפעולה פעמים שהבצק לא יקרע).
- לחלק את הבצק לריבועים או מלבנים . לי יצאו 50 יחידות של קרקר בגודל בינוני .
- לחמם תנור 180 מעלות ונאפה למשך 20 דקות או עד להשחמה של הקרקרים . להיזהר לא לשרוף אחרי 10-15 שעה להציץ .
- מוצאים מהתנור ומקררים .
- מומלץ לאכילה רק לאחר כ-20 דקות שהקרקר ממש קר ומקבל את הקראנצ'יות שלו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מתכון קרקרים
איפה ניתן לקנות פסיליום? בבית טבע , בית מרקחת ח- הבנתי ששם הכי משתלם. אני רכשתי בניצת הדובדבן. |
יש מידות אחרות מגרמים ? כמה זה בכוסות או כפות ? אני אנסה לפשט לך כוס ח"פ שתיה חמה קטנה = 103 גרם . מכאן תזרמי. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה רבה!"
חגית כהן
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון קרקרים בטעמים ללא גלוטן
לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: מתכון קרקרים בטעמים ללא גלוטן מתכון מאת: שרית ברסקה