קציצות עדשים אפויות בריאות
לצמחוניים ולמי שרוצה לאכול בריא ולהזין את הגוף בכל מה שהוא צריך. קציצות עדשים אפויות בריאות aלא תרגישו בטעם שלהם את ההבדל!
שמענו שלא בא לכם לטגן, ושאתם מעדיפים לא להיתקע עם מחבת מלוכלכת שקשה לנקות. אז למי שאין בעיה לוותר על הקטע של הריח מכביד והמטבח מלא עשן, ובא לו משהו קצת יותר בריא, הבאנו את המתכון הזה בדיוק.
קציצות עדשים עשירות בחלבון, סיביים והמון טעם, מתאימות לצמחוניים וגם למי שסתם שרוצה לאכול בריא ולהזין את הגוף בכל מה שהוא צריך. כל כך עשירות שלא תרגישו בטעם שלהם שהן בריאות!
למה באמת כדאי לכם: קציצות עדשים
- מנה בריאה עשירה בחלבונים!
- לביבות פשוטות להכנה.
- מתכון מעולה לצמחוניים!
- מנה ביתית וכיפית בלי מאמץ.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
קציצות עדשים אפויות בריאות
לצמחוניים ולמי שרוצה לאכול בריא ולהזין את הגוף בכל מה שהוא צריך. קציצות עדשים אפויות בריאות aלא תרגישו בטעם שלהם את ההבדל!
לדרג
ציוד
מעבד מזון
תבנית עם נייר אפייה משומן
המצרכים
- 2.5 כוסות עדשים ירוקות
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- חופן פטרוזיליה
- 2 גזרים
- 3 כפות שיבולת שועל (או פירורי לחם)
- 3 ביצים
- 1 כפית כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- בקערה עם מים, משרים את העדשים הירוקות למשך לילה.
- שוטפים ומסננים את העדשים.
- מכניסים למעבד מזון וטוחנים דק ביחד עם הבצל, השום והפטרוזיליה.
- מגרדים את הגזרים בפומפייה ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לגזרים את התעאובת ממעבד המזון ביחד עם שיבולת השועל, המלח, ההפלפל שחור והביצים ומערבבים היטב
- מכניסים את העיסה למקרר ל - 20 דקות.
- מוציאים את העיסה מן המקרר, יוצרים קציצות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן (מומלץ לעטוף את הקציצות עם שמן מלמעלה).
- אופים בתנור על 180 מעלות כ-25 דקות (עד הזהבה).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קציצות עדשים אפויות
האם אפשר לעשות עם עדשים כתומות? כן, כמובן שאפשר עם פחות זמן השריה. |
האם אפשר לטגן את הלביבות? כן, אפשר לטגן. זה יוצא דומה לפלאפל אך יהיה פחות בריא מפני שזה מטוגן… |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מקור: אילנה לוי | מוזמנים לעקוב בדף: אילנה לוי מתכונים
היי
האם המתכון מתאים גם לעדשים שחורות?
תודה
היי שירה,
אכן כן, בהצלחה!
לגבי המתכון של קציצות העדשים האפויות האם אין צורך
לבשל את העדשים לפני טחינתם במעבד המזון?
תודה
היי גלי 🙂
אין צורך, רק להשרות אותן במשך לילה שלם.
בהצלחה!