לביבות ירק ותפו"א עיג'ה
מתכון מנצח ללביבות ירק ותפוח אדמה - לטיגון ולאפייה!
אפשרי לטגן אותן, אפשרי לאפות אותן- אבל בהחלט אי אפשר להתעלם מהן:
לביבות ירק ותפו"א ע'יגה, מתכון טעים במיוחד מהמטבח העיראקי! לביבה גורפת מחמאות וטעימה, שאפילו הילדים יאהבו!
מתכון בהכנה פשוטה ומהירה, בול מתאים למי שעוד לא הכין צהריים ומחפש לסגור את הפינה.
המצרכים
- 8 תפוחי אדמה
- 1 בצל
- 100 גרם פטרוזיליה
- 3 ביצים
- 4 כפות פירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור
- שומשום
אופן ההכנה
- מקלפים ומגרדים 8 תפוחי אדמה ובצל אחד.
- קוצצים חבילה פטרוזיליה ומפזרים מעל הכל חצי כפית מלח. לאחר מכן, מניחים במסננת להגרת הנוזלים כשעה.
- סוחטים היטב את התערובת ומוסיפים 3 ביצים, פלפל שחור, 4 כפות פירורי לחם, 3 כפות קמח ומעט מלח- אם צריך. מערבבים היטב ויוצרים קציצות.
אפייה בתנור:
- מניחים את הקציצות על נייר אפייה משומן.
- אופים בתנור בטמפרטורה של 220° מעלות למשך 25 דקות. עד שרואים שהקציצות הזהיבו יפה מכל הכיוונים.
טיגון:
- יוצרים קציצות עגולות ושטוחות.
- מטגנים במחבת עם שמן בגובה 2 - 3 ס"מ משני הצדדים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לביבות ירק
אפשר להוסיף גם גזר? אפשר להוסיף את כל הירקות שתרצו! |
כמה לביבות יוצאות מהכמות במתכון? כ- 35 לביבות. |
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
"הכי טעים, 40 שנה אני מכינה! טעים וגורף כל יום שישי מלא מחמאות!"
שוש
גולשת באתר
"מושלם! אני מכינה ומוסיפה גם כורכום יוצא מאוד טעים!"
ניקול אליהו
גולשת בפייסבוק
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
לביבות ירק ותפו"א עיג'ה
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!