|

עוגת גבינה מדהימה עם סוד קטן

כזו עוד לא ראיתם! אלפי לייקים ושיתופים - עכשיו התור שלכם להתאהב! מתכון עוגת גבינה אפויה מהממת, אוורירית וגבוהה עם סוד קטן שמחכה לכם למטה (כל אחד מכין!).
בהשראת: יפה סונינו
ציון 4.28 על ידי 36 דירוגים
עוגת גבינה אפויה
מתכון עוגת גבינה אפויה מדהימה ביופיה – מתכון מנצח לעוגת מנצחת שתעשה לכם את השבת, תככב בכל פעם מחדש ותרשים את כל מי שיזכה לטעום. 
אלפי לייקים ושיתופים – עכשיו התור שלכם להתאהב! מכינים עם שמנת חמוצה וגבינה לבנה, ועם הטריק סודי מבטיחים שהיא תצא מושלמת. סקרנים? בואו נתחיל!

ספר המתכונים של יפה סונינו

עוגת גבינה
"לעוגה מרובעת אפיתי את העוגה ברינג 35×25 גדול וגבוה והכפלתי את הכמות במתכון, המתכון המצורף מתאים לתבנית 26 עגולה"

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה מדהימה עם סוד קטן

כזו עוד לא ראיתם! אלפי לייקים ושיתופים - עכשיו התור שלכם להתאהב! מתכון עוגת גבינה אפויה מהממת, אוורירית וגבוהה עם סוד קטן שמחכה לכם למטה (כל אחד מכין!).
ציון 4.28 על ידי 36 דירוגים
לדרג
באדיבות: יפה סונינו

ציוד

תבנית עגולה קוטר 26

המצרכים

  • שבע ביצים XL
  • כוס וחצי כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 750 גר' גבינה לבנה 9%
  • 1 שמנת של פעם
  • 5 כפות קורנפלור
  • 2 כפות גדושות אינסטנט וניל

לתחתית העוגה:

  • 150 גר' ביסקוויט טחון
  • 80 גרם מרגרינה מומסת

אופן ההכנה

  • נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצף יציב אך לא קשה מדי.
  • נקציף עכשיו את החלמונים עם חצי סוכר וסוכר וניל עד שהבלילה נהיית בהירה
  • אז נוסיף את הגבינה, שמנת, קורנפלור, אינסטנט ונערבב עד לבלילה חלקה.
  • נוסיף בשלב זה את קצף החלבונים בהדרגה בשלוש פעמים לחלמונים בתנועות עטיפה על מנת שלא לשבור את הקצף.
  • נשטח את הביסקוויטים עם המרגרינה בתחתית תבנית משומנת ולמזוג את הבלילה.
  • נחמם תנור על חום 160 מעלות (אפייה רגילה לא טורבו) עם תבנית מים שממוקמת בשלב התחתון של התנור.
  • לאפות 30 דקות - לפתוח את התנור ולשחרר את האדים שבפנים ולהוריד את החום ל- 150 מעלות ולאפות עוד 45 דקות.
  • עם סיום האפיה שוב לפתוח את התנור ולשחרר את האדים ולסגור, ואז להוציא אחרי שעה.

הערות וטיפים

עוגת גבינה אפויה
ככה נראית לפני שחותכים | קרדיט: יפה סונינו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה

עכשיו שברת את כל המוסכמות! אומרים לא לפתוח את התנור עד שמוציאים את העוגה אחרת היא לא עולה.
כן, והיה חשוב לי לשתף את זה אפילו יותר מהמתכון.
באיזו תבנית עשית את העוגה שיצאה ככה מרובעת?
אפיתי את העוגה ברינג 35×25 גדול וגבוה, ולכן הכפלתי את הכמות במתכון.
חום 160 זה לא נמוך מדי?
לא נמוך מדי, זה בול כדי שיצטברו אדים בכמות גדולה.
ואם אני אופה בתבנית 24 זה בסדר או יהיה בעיה באפייה? מה דעתך?
היא תצא גבוה יותר אבל תעשי הגבהה לתבנית כדי שיה לעוגה לאן "לעלות".
עוגת גבינה אפויה
קרדיט: יפה סונינו
עוגת גבינה אפויה
קרדיט: יפה סונינו
עוגת גבינה אפויה
קרדיט: יפה סונינו

הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון

"הכנתי בדיוק כמו שאמרת, פתחתי והכל היה בסדר יצאה ללא סדק אחד."
שושי פרץ
גולשת בפייסבוק

 

עוגת גבינה אפויה
קרדיט: Ilanit Kahalon Frenkel

"המון תודה על המתכון, יצאה מעולה!!!!!"
Ilanit Kahalon Frenkel
גולשת בפייסבוק

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

54 Comments

    1. היי אתי,
      אפשר בהחלט על חום נמוך יותר כדי שתיאפה בצורה אחידה ולא רק מבחוץ.
      בהצלחה!

    1. היי שירן,
      לא בטוח שצריך להכפיל, היינו מנסים קודם להכין לפי המתכון.
      בהצלחה 🙂

  1. 5 stars
    היי שלום,
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית הגדולה כמו בתמונה…
    כמה פסי עוגות יוצא מהגודל הזה?
    ואם אפשר לרשום את המתכון לאחר ההכפלה של הכמויות.

    1. היי שירן,
      אין צורך להכפיל כמויות, המתכון הזה מיועד לתבנית גדולה בקוטר 26, כלומר את יכולה להשתמש בתבנית מלבנית גדולה בלי בעיה.
      מספר הפסים תלוי באיזה עובי את חותכת את העוגה, אין נכון או לא נכון 🙂
      בהצלחה!

  2. שלום יש לי אותו רינג מלבני מה את שמהבתחתית כדי שיחזיק את העוגה ?תבנית או רק נייר אפייה וניר אלומניום זה מספיק ??

  3. העוגה יצאה 10.טעימה ויפה.וכולם התלהבו בבית.תודה על ההסבר.המדויק,ועל הוראות האפיה .תודה רבה.

  4. הילהוביף את החומרים לחלמונים תוך כדי הקצפה נמוכה??
    ו
    את קצך הביצים להו'יך ביד או במיקסר?

    1. היי שפרה, את החלבונים מקציפים לאט עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן. ואז יש להגביר את מהירות המיקסר ולהוסיף את הסוכר בהדרגה. נמשיך להקציף במהירות גבוהה עוד 3-4 דקות עד שמתקבל קצף יציב, אחיד וגמיש. בקערה השנייה מקציפים את החלמונים, סוכר ואז שאר המצרכים, ואז בעדינות מקפלים את החלבונים שהקצפנו אל הקערה עם שאר המצרכים. מקווים שהבנו את שאלתף וענינו עליה בצורת מספקת. בהצלחה ובתיאבון!

    1. היי ענת, שמחים שאהבת! בעקרון עוגות הגבינה המסורתיות (האפויות עם המלא אוויר) ניתן לשמור עד שבוע במקרר אך לא מומלץ להקפיא, הטעם לא ישתנה לאחר ההקפאה אך תיתכן פגיעה במרקם.

  5. היי, רוצה להכין את העוגה בסיר ג'חנון קוטר 20, לחלק את המתכון לחצי פשוט? או שהכמויות אחרות?

    1. היי לירז, בד"כ להמיר מתבנית 26 לתבנית ג'חנון 20 יש להשתמש בחצי מהכמויות, בהצלחה ובתיאבון!

  6. היי, עשיתי את העוגה שלוש פעמים והיא מעלפת, תודה לך על המתכון הנפלא הזה. שאלה לי אליך אם אני רוצה לחלק את הכמות בין שתי תבניות: עגולה קוטר 20 ורינג מלבני של עוגת פס, כמה זמן צריך לאפות את העוגה, כי שתי התבניות נכנסות לי ביחד בתנור. תודה רבה מראש

    1. היי קטיה, שמחים שאהבת! זמן האפייה יהיה קצת פחות אבל לא שונה מדי, שימי עין אחרי שעוברת שעה בתנור ותאפי רק עד שהעוגה זהובה, תפוחה ויציבה למגע ולא מעבר. בהצלחה!

  7. היי, עשיתי הכל לפי ההוראות ויצאה עוגה מלאה בסדקים 🙁 מה יכולה להיות הסיבה? תודה

    1. היי, ישנן כמה דברים שעוזרים למנוע סדקים בעוגה:
      – חובה לפתוח את התנור לפחות פעמיים בזמן האפיה כדי לשחרר את האדים שהצטברו בפנים כך העוגה לא נסדקת ו"עולה" יפה.
      – הוספת תבנית מים בתא התחתון של התנור?
      – ייתכן שאפית על טורבו בטעות?
      – ערבול יתר של הבלילה יחדיר אוויר לתערובת ויגרום לעוגה להיסדק במהלך האפייה. השתדלי שלא לטרוף או לערבל את הבלילה יותר מדי, מספיק ערבוב עדין רק עד שהיא חלקה.
      – שימון טוב של התבנית עוזר להבטיח שהעוגה תצא גבוהה ונטולת סדקים
      – נוצרים סדקים כאשר הטמפרטורה הפנימית של עוגת הגבינה עולה מעל ל-160 מעלות בזמן האפייה, אז כדי למנוע חשוב לא לכוון את התנור ליותר מ 160 מעלות.
      – וגם אם העוגה בכל זאת נסדקה, תמיד אפשר לפדר אותה באבקת סוכר, שכבת קצפת ופירות העונה, ציפוי דק של שמנת חמוצה (מומתקת עם מעט אבקת סוכר) או בשוקולד מריר מומס עם מעט חמאה, גם להוסיך טעם וגם להסתיר את הסדקים.
      מקווה שהצלחנו לעזור, בהצלחה בניסיון הבא 🙂

      1. היי נטלי, הכי פשוט זה לערבב כף סוכר תוך גביע שמנת חמוצה, עד שהסוכר נמס. למרוח על פני העוגה ולאפות 10 דקות נוספות לצנן ולהעביר למקרר למשך 24 שעות לפני ההגשה. בהצלחה!

    1. אפשר גם חמאה או שבא לך, העיקר שהביסקוויטים יידבקו יחדיו ויהיו נימוחים וטעימים.

      1. 5 stars
        סוף סוף אחרי אין ספור מתכונים ונסיונות כושלים…ראיתי את המתכון הזה ומהפעם הראשונה יצא לי עוגה מושלמת❤️?

      1. היי מירה,
        אפשר בהחלט, ולדעתנו כדאי להשתמש בגודל הגדול ביותר – 27X39 ס”מ (אבל כדאי לבדוק בחנות אם יש תבנית גדולה יותר כדי להיות בטוחים).
        בהצלחה 🙂

  8. מציגה מתכון והסבר לאפות בתבנית עגולה.. התמונה של העוגה מלבנית. איך להתייחס בדיוק ומדוע ?

    1. מצטרפת לשאלה..אם אני רוצה פס עוגה לאורך ולא בתבנית עגולה? ראיתי את הקונדיטורים מכינים בלילה ענקית בתבנית מלבנית גדולה ואז חותכים ל 4 עוגות. אכן ?

      1. האם להניח את תבנית העוגה בתוך תבנית המים או על גבי רשת?

      2. היי שרה,
        את תבנית העוגה יש לשים כרגיל במרכז התנור, ואת תבנית המים בשלב התחתון.
        בהצלחה 🙂

      3. זמן האפיה משתנה לפי גודל התבנית, ככל שהתבנית גדולה יותר, זמן האפיה מתארך, ממליצים לאפות לפי הזמן הרשום למעלה ואז לבדוק אם מוכנה לפי הצבע, אם לא להשאיר לכמה דקות נוספות, בהצלחה ובתיאבון!

    2. לעוגה מרובעת בעלת המתכון אפתה את העוגה ברינג 35×25 גדול וגבוה והכפילה את הכמות במתכון, המתכון המצורף מתאים לתבנית 26 עגולה

  9. שלום.
    ראשית,העוגה נראית שווה!!!
    מחפשת מתכון לעוגות גבינה פרווה שווה, האם תוכלי לרשום מה כדאי במקום שמנת? תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?