Go Back
עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה מדהימה עם סוד קטן

כזו עוד לא ראיתם! אלפי לייקים ושיתופים - עכשיו התור שלכם להתאהב! מתכון עוגת גבינה אפויה מהממת, אוורירית וגבוהה עם סוד קטן שמחכה לכם למטה (כל אחד מכין!).
ציון 4.28 על ידי 36 דירוגים
באדיבות: יפה סונינו

ציוד

תבנית עגולה קוטר 26

המצרכים

  • שבע ביצים XL
  • כוס וחצי כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 750 גר' גבינה לבנה 9%
  • 1 שמנת של פעם
  • 5 כפות קורנפלור
  • 2 כפות גדושות אינסטנט וניל

לתחתית העוגה:

  • 150 גר' ביסקוויט טחון
  • 80 גרם מרגרינה מומסת

אופן ההכנה

  • נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצף יציב אך לא קשה מדי.
  • נקציף עכשיו את החלמונים עם חצי סוכר וסוכר וניל עד שהבלילה נהיית בהירה
  • אז נוסיף את הגבינה, שמנת, קורנפלור, אינסטנט ונערבב עד לבלילה חלקה.
  • נוסיף בשלב זה את קצף החלבונים בהדרגה בשלוש פעמים לחלמונים בתנועות עטיפה על מנת שלא לשבור את הקצף.
  • נשטח את הביסקוויטים עם המרגרינה בתחתית תבנית משומנת ולמזוג את הבלילה.
  • נחמם תנור על חום 160 מעלות (אפייה רגילה לא טורבו) עם תבנית מים שממוקמת בשלב התחתון של התנור.
  • לאפות 30 דקות - לפתוח את התנור ולשחרר את האדים שבפנים ולהוריד את החום ל- 150 מעלות ולאפות עוד 45 דקות.
  • עם סיום האפיה שוב לפתוח את התנור ולשחרר את האדים ולסגור, ואז להוציא אחרי שעה.

הערות וטיפים

עוגת גבינה אפויה
ככה נראית לפני שחותכים | קרדיט: יפה סונינו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.