מאפה גבינות טורקי - טאפדה
לכו לפי המתכון וגם אתם תוכלו להתפנק על המאפה המעלף הזה, אין סיבה שלא תצליחו.
מאפה גבינות טורקי – אחד המתכונים הכי מדהימים שראיתם, מאפה גבינה בתנור ממתכון טורקי אסלי של יותר מ 30 שנה שאפשר להכין בעשר דקות.
מאפה גבינות פשוט ומהיר שיעשה לכם את חג השבועות, טעים מאד וגם קל לעשייה. בצק עבודת יד ממולא עם שילוב משגע של תפוחי אדמה, גבינה וביצים, וביחד מקבלים מאפה גבינה מלוח קל להכנה וטעים בטירוף.
מאפה גבינות שילדים אוהבים, לכו לפי המתכון וגם אתם תוכלו להתפנק על המאפה המעלף הזה, אין סיבה שלא תצליחו.
מאפה גבינות טורקי - טאפדה
לכו לפי המתכון וגם אתם תוכלו להתפנק על המאפה המעלף הזה, אין סיבה שלא תצליחו.
לדרג
ציוד
תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית
המצרכים
לבצק:
- 1 כוס מים
- 1 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 4 כוסות קמח
למילוי:
- 1 תפוח אדמה
- 1 חבילה גבינה מלוחה חמד של פיראוס 5%
- 1 חבילה גבינה לבנה 5% (750 גרם )
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה (חצי בתוך המילוי והחצי השני נמרח מעל המאפה)
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- בסיר נשים ביחד: ספל מים כוס שמן כפית מלח ונביא לרתיחה, ואז נכבה וניתן שיתקרר.
- נוסיף 4 כוסות קמח רגיל נלוש לבצק גמיש (זהירות שלא יהיה דביק), נכסה במגבת וניתן לו לנוח 10 דקות.
הכנת המילוי:
- למעוך תפוח אדמה אחד מבושל לפירה.
- נוסיף גבינה מלוחה חמד של פיראוס 5% גבינה לבנה 750 גרם 5% 100 גרם גבינה צהובה כפית אחת מלח ביצה וחצי בתוך המילוי (את החצי השני נמרח מעל המאפה).
המשך ההכנה:
- נפריד לשני גושים ונפתח גוש אחד עם מערוך - אין צורך לקמח את משטח העבודה.
- נניח על מגש מרובע ונשים את המילוי (מהמתכון למעלה) - נמרח מהמילוי בצורה אחידה.
- נפתח את הגוש השני ונניח על המילוי נחתוך את הבצק לקוביות עד הסוף.
- נמרח את חצי הביצה שנשאר מקודם ונפזר שומשום.
- לאפות על חום 210 מעלות 55 דקות עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מאפה גבינות טורקי
אפשר עם חצילים? כן. את יכולה עם גבינה מלוחה וחציל קלוי או עם תרד וגבינה מלוחה. |
את הקמח להוסיף לסיר אחרי שהורדנו מהגז? כן. אחרי שמתקרר תוסיפי את הקמח. |
נראה סוף, יש מצב גם עם בשר? כן אפשר מכיוון שהבצק הוא פרווה. |
אשמח לדעת אם אפשר להכין יום יומיים לפני החג ורק לחמם לפני ההגשה? הבצק יצא טוב? אני מכינה בבוקר, מכסה את המגש ומכניסה למקרר, ואופה בערב. ככה יותר טעים מאשר לחמם. אבל את יכולה לאפות יומיים לפני לשמור במקרר לא קורה כלום. |
וואו זה אחד המתכונים של סבתא שלי. היא הייתה שמה חצילים נראה לי. זה אותו מתכון רק המילוי שונה. במקום גבינה לבנה תשימי גבינה מלוחה וחציל קלוי . תשימי שני חצילים בלי ביצה בתוך המילוי. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מאפה גבינות טורקי – טפאדה
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
הכנתי וממש התאכזבתי אחרי האפיה היו הרבה נוזלים
היי מירב!
אנחנו ממש מתנצלים שזה לא יצא טוב.
ייתכן שהיה צריך להוסיף עוד תפו"א או עוד קצת קמח, אך קשה לנו לדעת אם זו באמת היתה הבעיה ולכן מצאנו עבורך 3 מתכונים דומים נוספים שאולי תרצי לנסות:
טפאדה של אלעד אלבלי
בורקס טורקי גבינה ותרד של צחית חמו
טפאדה של נעמוני בקיש
בהצלחה 🙂
במילוי חציל קלוי וגבינה מלוחה האם צריך להוסיף ביצה?
אותו מתכון רק המילוי שונה במקום לשים גבינה לבנה תשימי גבינה מלוחה וחציל קלוי. מאד טעים, תשימי שני חצילים בלי ביצה בתוך המילוי.
מתייחס למאפה טורקי- טפאדה.
מה מתפיח את הבצק? לא ראיתי במתכון שמרים או אבקת אפיה במתכון. קמח רגיל לא יוצא משהו בלעדיהם.