עוגת גבינה מדהימה עם סוד קטן
כזו עוד לא ראיתם! אלפי לייקים ושיתופים - עכשיו התור שלכם להתאהב! מתכון עוגת גבינה אפויה מהממת, אוורירית וגבוהה עם סוד קטן שמחכה לכם למטה (כל אחד מכין!).
מתכון עוגת גבינה אפויה מדהימה ביופיה – מתכון מנצח לעוגת מנצחת שתעשה לכם את השבת, תככב בכל פעם מחדש ותרשים את כל מי שיזכה לטעום.
אלפי לייקים ושיתופים – עכשיו התור שלכם להתאהב! מכינים עם שמנת חמוצה וגבינה לבנה, ועם הטריק סודי מבטיחים שהיא תצא מושלמת. סקרנים? בואו נתחיל!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת גבינה מדהימה עם סוד קטן
כזו עוד לא ראיתם! אלפי לייקים ושיתופים - עכשיו התור שלכם להתאהב! מתכון עוגת גבינה אפויה מהממת, אוורירית וגבוהה עם סוד קטן שמחכה לכם למטה (כל אחד מכין!).
לדרג
ציוד
תבנית עגולה קוטר 26
המצרכים
- שבע ביצים XL
- כוס וחצי כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 750 גר' גבינה לבנה 9%
- 1 שמנת של פעם
- 5 כפות קורנפלור
- 2 כפות גדושות אינסטנט וניל
לתחתית העוגה:
- 150 גר' ביסקוויט טחון
- 80 גרם מרגרינה מומסת
אופן ההכנה
- נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצף יציב אך לא קשה מדי.
- נקציף עכשיו את החלמונים עם חצי סוכר וסוכר וניל עד שהבלילה נהיית בהירה
- אז נוסיף את הגבינה, שמנת, קורנפלור, אינסטנט ונערבב עד לבלילה חלקה.
- נוסיף בשלב זה את קצף החלבונים בהדרגה בשלוש פעמים לחלמונים בתנועות עטיפה על מנת שלא לשבור את הקצף.
- נשטח את הביסקוויטים עם המרגרינה בתחתית תבנית משומנת ולמזוג את הבלילה.
- נחמם תנור על חום 160 מעלות (אפייה רגילה לא טורבו) עם תבנית מים שממוקמת בשלב התחתון של התנור.
- לאפות 30 דקות - לפתוח את התנור ולשחרר את האדים שבפנים ולהוריד את החום ל- 150 מעלות ולאפות עוד 45 דקות.
- עם סיום האפיה שוב לפתוח את התנור ולשחרר את האדים ולסגור, ואז להוציא אחרי שעה.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה
עכשיו שברת את כל המוסכמות! אומרים לא לפתוח את התנור עד שמוציאים את העוגה אחרת היא לא עולה. כן, והיה חשוב לי לשתף את זה אפילו יותר מהמתכון. |
באיזו תבנית עשית את העוגה שיצאה ככה מרובעת? אפיתי את העוגה ברינג 35×25 גדול וגבוה, ולכן הכפלתי את הכמות במתכון. |
חום 160 זה לא נמוך מדי? לא נמוך מדי, זה בול כדי שיצטברו אדים בכמות גדולה. |
ואם אני אופה בתבנית 24 זה בסדר או יהיה בעיה באפייה? מה דעתך? היא תצא גבוה יותר אבל תעשי הגבהה לתבנית כדי שיה לעוגה לאן "לעלות". |
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
"הכנתי בדיוק כמו שאמרת, פתחתי והכל היה בסדר יצאה ללא סדק אחד."
שושי פרץ
גולשת בפייסבוק
"המון תודה על המתכון, יצאה מעולה!!!!!"
Ilanit Kahalon Frenkel
גולשת בפייסבוק
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: יפה סונינו
מוזמנים לעקוב: רק בשמחות-עוגיות מרוקאיות יפה סונינו
היי יש תנור תעשייתי עם טורבו קבוע
יש פיתרון או שלא יצלח?
היי אתי,
אפשר בהחלט על חום נמוך יותר כדי שתיאפה בצורה אחידה ולא רק מבחוץ.
בהצלחה!
אני רוצה להכין בתבנית 25*35 איך מכפילים כמיות?
היי שירן,
לא בטוח שצריך להכפיל, היינו מנסים קודם להכין לפי המתכון.
בהצלחה 🙂
היי שלום,
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית הגדולה כמו בתמונה…
כמה פסי עוגות יוצא מהגודל הזה?
ואם אפשר לרשום את המתכון לאחר ההכפלה של הכמויות.
היי שירן,
אין צורך להכפיל כמויות, המתכון הזה מיועד לתבנית גדולה בקוטר 26, כלומר את יכולה להשתמש בתבנית מלבנית גדולה בלי בעיה.
מספר הפסים תלוי באיזה עובי את חותכת את העוגה, אין נכון או לא נכון 🙂
בהצלחה!
שלום יש לי אותו רינג מלבני מה את שמהבתחתית כדי שיחזיק את העוגה ?תבנית או רק נייר אפייה וניר אלומניום זה מספיק ??
היי סוזי,
כדאי לשים על תבנית מצופה בנייר אפייה.
בהצלחה 🙂
העוגה יצאה 10.טעימה ויפה.וכולם התלהבו בבית.תודה על ההסבר.המדויק,ועל הוראות האפיה .תודה רבה.
היי איריס!
אנחנו שמחים מאוד שיצא לך כל כך מוצלח 🙂
נשמח לראות תמונה בפוסט של המתכון בקבוצה שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אפשר להחליף את הצרגרינה בחמאה? אותה כמות?
היי סיגל!
אכן אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה באותה הכמות.
היי נראה טעים, האם אפשר לאפות ללא התחתית?
בהחלט אפשר, איך שאוהבים אסנת!
היי רציתי לשאול אם במהלך האפייה צריך להוסיף מים לתבנית בכל פתיחה של הוצאת האדים ?
היי הדס!
לא, אין צורך 🙂
הילהוביף את החומרים לחלמונים תוך כדי הקצפה נמוכה??
ו
את קצך הביצים להו'יך ביד או במיקסר?
היי שפרה, את החלבונים מקציפים לאט עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן. ואז יש להגביר את מהירות המיקסר ולהוסיף את הסוכר בהדרגה. נמשיך להקציף במהירות גבוהה עוד 3-4 דקות עד שמתקבל קצף יציב, אחיד וגמיש. בקערה השנייה מקציפים את החלמונים, סוכר ואז שאר המצרכים, ואז בעדינות מקפלים את החלבונים שהקצפנו אל הקערה עם שאר המצרכים. מקווים שהבנו את שאלתף וענינו עליה בצורת מספקת. בהצלחה ובתיאבון!
נראה סוף – ניתן להכין כמות ולהקפיא?
היי ענת, שמחים שאהבת! בעקרון עוגות הגבינה המסורתיות (האפויות עם המלא אוויר) ניתן לשמור עד שבוע במקרר אך לא מומלץ להקפיא, הטעם לא ישתנה לאחר ההקפאה אך תיתכן פגיעה במרקם.
היי, רוצה להכין את העוגה בסיר ג'חנון קוטר 20, לחלק את המתכון לחצי פשוט? או שהכמויות אחרות?
היי לירז, בד"כ להמיר מתבנית 26 לתבנית ג'חנון 20 יש להשתמש בחצי מהכמויות, בהצלחה ובתיאבון!
היי, עשיתי את העוגה שלוש פעמים והיא מעלפת, תודה לך על המתכון הנפלא הזה. שאלה לי אליך אם אני רוצה לחלק את הכמות בין שתי תבניות: עגולה קוטר 20 ורינג מלבני של עוגת פס, כמה זמן צריך לאפות את העוגה, כי שתי התבניות נכנסות לי ביחד בתנור. תודה רבה מראש
היי קטיה, שמחים שאהבת! זמן האפייה יהיה קצת פחות אבל לא שונה מדי, שימי עין אחרי שעוברת שעה בתנור ותאפי רק עד שהעוגה זהובה, תפוחה ויציבה למגע ולא מעבר. בהצלחה!
האם אפשר לאפות בלי ביסקוויטים?
היי מירה,
אפשר בהחלט לאפות עוגת גבינה ללא תחתית כלל.
בהצלחה 🙂
היי,
אפשר לאפות את העוגה באותו האופן רק בלי התחתית של הביסקוויטים?
היי דורית,
אכן כן, רק להשתמש בנייר אפייה למטה.
בהצלחה 🙂
אם אין ביצים XL אז כמה ביצים של L לשים?
היי זהבית,
במקום 7 ביצים XL היינו משתמשים ב-8 ביצים L.
בהצלחה 🙂
היי, עשיתי הכל לפי ההוראות ויצאה עוגה מלאה בסדקים 🙁 מה יכולה להיות הסיבה? תודה
היי, ישנן כמה דברים שעוזרים למנוע סדקים בעוגה:
– חובה לפתוח את התנור לפחות פעמיים בזמן האפיה כדי לשחרר את האדים שהצטברו בפנים כך העוגה לא נסדקת ו"עולה" יפה.
– הוספת תבנית מים בתא התחתון של התנור?
– ייתכן שאפית על טורבו בטעות?
– ערבול יתר של הבלילה יחדיר אוויר לתערובת ויגרום לעוגה להיסדק במהלך האפייה. השתדלי שלא לטרוף או לערבל את הבלילה יותר מדי, מספיק ערבוב עדין רק עד שהיא חלקה.
– שימון טוב של התבנית עוזר להבטיח שהעוגה תצא גבוהה ונטולת סדקים
– נוצרים סדקים כאשר הטמפרטורה הפנימית של עוגת הגבינה עולה מעל ל-160 מעלות בזמן האפייה, אז כדי למנוע חשוב לא לכוון את התנור ליותר מ 160 מעלות.
– וגם אם העוגה בכל זאת נסדקה, תמיד אפשר לפדר אותה באבקת סוכר, שכבת קצפת ופירות העונה, ציפוי דק של שמנת חמוצה (מומתקת עם מעט אבקת סוכר) או בשוקולד מריר מומס עם מעט חמאה, גם להוסיך טעם וגם להסתיר את הסדקים.
מקווה שהצלחנו לעזור, בהצלחה בניסיון הבא 🙂
איך אני מכינה ציפוי שמנת ממותק?
היי נטלי, הכי פשוט זה לערבב כף סוכר תוך גביע שמנת חמוצה, עד שהסוכר נמס. למרוח על פני העוגה ולאפות 10 דקות נוספות לצנן ולהעביר למקרר למשך 24 שעות לפני ההגשה. בהצלחה!
למה מרגרינה?
אפשר גם חמאה או שבא לך, העיקר שהביסקוויטים יידבקו יחדיו ויהיו נימוחים וטעימים.
סוף סוף אחרי אין ספור מתכונים ונסיונות כושלים…ראיתי את המתכון הזה ומהפעם הראשונה יצא לי עוגה מושלמת❤️?
מעולה, ויקי! אנחנו ממש שמחים שיצא לך מושלם 🙂
מוזמנת להעלות תמונה לפוסט של המתכון בקבוצת הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם אפשר לאפות בפייס אובלי ומה הגודל תודה
היי מירה,
אפשר בהחלט, ולדעתנו כדאי להשתמש בגודל הגדול ביותר – 27X39 ס”מ (אבל כדאי לבדוק בחנות אם יש תבנית גדולה יותר כדי להיות בטוחים).
בהצלחה 🙂
האם אפשר להכין את העוגה בלי תחתית העוגיות?
כמובן!
מציגה מתכון והסבר לאפות בתבנית עגולה.. התמונה של העוגה מלבנית. איך להתייחס בדיוק ומדוע ?
מצטרפת לשאלה..אם אני רוצה פס עוגה לאורך ולא בתבנית עגולה? ראיתי את הקונדיטורים מכינים בלילה ענקית בתבנית מלבנית גדולה ואז חותכים ל 4 עוגות. אכן ?
דומה למה שאמרת, העוגה מרובעת בתמונה נאפתה ברינג 35×25 גדול וגבוה עם כפול הכמויות שבמתכון, המתכון המצורף מתאים לתבנית 26 עגולה.
בבקשה תמונה של התבנית המרובעת הגדולה: https://www.facebook.com/groups/imaot.co.il/permalink/1887227204763146/?comment_id=1887473428071857&reply_comment_id=1887553508063849
האם להניח את תבנית העוגה בתוך תבנית המים או על גבי רשת?
היי שרה,
את תבנית העוגה יש לשים כרגיל במרכז התנור, ואת תבנית המים בשלב התחתון.
בהצלחה 🙂
מה לגבי זמני אפיה ברינג 25X35?
זמן האפיה משתנה לפי גודל התבנית, ככל שהתבנית גדולה יותר, זמן האפיה מתארך, ממליצים לאפות לפי הזמן הרשום למעלה ואז לבדוק אם מוכנה לפי הצבע, אם לא להשאיר לכמה דקות נוספות, בהצלחה ובתיאבון!
לעוגה מרובעת בעלת המתכון אפתה את העוגה ברינג 35×25 גדול וגבוה והכפילה את הכמות במתכון, המתכון המצורף מתאים לתבנית 26 עגולה
שלום.
ראשית,העוגה נראית שווה!!!
מחפשת מתכון לעוגות גבינה פרווה שווה, האם תוכלי לרשום מה כדאי במקום שמנת? תודה
היי מלכי,
במקום שמנת רגילה אפשר לשים שמנת צמחית או שמנת קוקוס.
בהצלחה 🙂