| |

עוגת פרג שוקולד הכי טעימה וקלה

עוגת פרג הכי שוקולדית וקלה להכנה שראיתם! עוגה טעימה שתלווה אתכם מעכשיו והלאה בכל חגיגה, יום הולדת, שישי בערב, או סתם כשתרצו פרוסת עוגה מפנקת.
בהשראת: הילה ליברטי
ציון 4.39 על ידי 18 דירוגים
עוגת פרג שוקולד

לפעמים כל מה שאנחנו צריכים זה פרוסת עוגת שוקולד פשוטה וטעימה! כוס קפה בצד וזהו.
כמה דקות של עבודה, והתוצאה נהדרת! הנה לכם מתכון לעוגת פרג שוקולדית מושלמת, קלה להכנה, שהילדים (והמבוגרים) מתים עליה!

כשמכינים לילדים מוסיפים סוכריות צבעוניות וזה הופך את העוגה למושכת יותר (אפילו יותר מהשוקולד שמעל). אם מכינים למבוגרים, אני תמיד אוהבת לשים קצת תותים (בעונה), הצבע משדרג ומקפיץ את העוגה, שילוב של יופי מנצח – והטעם – אללי!

פשוט כבר אמרנו?

ספר המתכונים של הילה ליברטי

עוגת פרג שוקולד
קרדיט: הילה ליברטי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת פרג שוקולד

עוגת פרג שוקולד הכי טעימה וקלה

עוגת פרג הכי שוקולדית וקלה להכנה שראיתם! עוגה טעימה שתלווה אתכם מעכשיו והלאה בכל חגיגה, יום הולדת, שישי בערב, או סתם כשתרצו פרוסת עוגה מפנקת.
ציון 4.39 על ידי 18 דירוגים
לדרג
באדיבות: הילה ליברטי

ציוד

תבנית 24
נייר אפיה

המצרכים

לעוגה:

  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • כוס שמן
  • כוס ורבע קמח תופח
  • ¾ כוס מיץ תפוזים
  • 150 גרם פרג טחון טרי
  • חצי כוס קוקוס
  • חופן פצפוצי שוקולד/שוקולד מריר מגורד-

לגנאש:

  • 125 מ"ל שמנת צמחית/מתוקה ( חצי מיכל קטן)
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות
  • משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
  • מתחילים בהקצפת הביצים במיקסר במהירות גבוהה, אין צורך להפריד בין החלמון לחלבון, ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים כ-2-3 דקות.
  • לאחר שהקצף תפוח מנמיכים את מהירות המיקסר ואז מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים, הפרג, הקוקוס, השוקולד והקמח..
  • יוצקים את התערובת לתבנית
  • אופים כ-30-40 דקות בטורבו, או 45-55 דקות בתכנית רגילה. בודקים עם קיסם כדי לראות שהעוגה מוכנה והיא לא רטובה מבפנים.
  • בזמן שהעוגה בתנור, אפשר להכין את הגנאש:
  • מחממים בסיר קטן את השמנת לסף רתיחה.
  • שופכים את השמנת על השוקולד ומניחים לדקה-שתיים.
  • מערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
  • לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים מעליה את הגנאש.

הערות וטיפים

  • האם חייבים להשתמש במיקסר?  האמת שלא, לא חובה, ניתן להקציף ביד וזה עושה את אותו אפקט. 
  • הכנתם? ממש מומלץ לפזר סוכריות צבעוניות או קישוטים לעוגה, פירות בעונה או כל דבר שמתאים לכם. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת פרג שוקולד
קרדיט: הילה ליברטי
עוגת פרג שוקולד
קרדיט: הילה ליברטי
עוגת פרג שוקולד
קרדיט: הילה ליברטי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת פרג שוקולד הכי טעימה וקלה

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Hila Liberty

Similar Posts

3 Comments

    1. היי הילה!
      את בהחלט יכולה להמיר לקמח שקדים. אנחנו בטוחים שייצא מדהים 🙂
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?