Go Back
עוגת פרג שוקולד

עוגת פרג שוקולד הכי טעימה וקלה

עוגת פרג הכי שוקולדית וקלה להכנה שראיתם! עוגה טעימה שתלווה אתכם מעכשיו והלאה בכל חגיגה, יום הולדת, שישי בערב, או סתם כשתרצו פרוסת עוגה מפנקת.
ציון 4.39 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: הילה ליברטי

ציוד

תבנית 24
נייר אפיה

המצרכים

לעוגה:

  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • כוס שמן
  • כוס ורבע קמח תופח
  • ¾ כוס מיץ תפוזים
  • 150 גרם פרג טחון טרי
  • חצי כוס קוקוס
  • חופן פצפוצי שוקולד/שוקולד מריר מגורד-

לגנאש:

  • 125 מ"ל שמנת צמחית/מתוקה ( חצי מיכל קטן)
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות
  • משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
  • מתחילים בהקצפת הביצים במיקסר במהירות גבוהה, אין צורך להפריד בין החלמון לחלבון, ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים כ-2-3 דקות.
  • לאחר שהקצף תפוח מנמיכים את מהירות המיקסר ואז מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים, הפרג, הקוקוס, השוקולד והקמח..
  • יוצקים את התערובת לתבנית
  • אופים כ-30-40 דקות בטורבו, או 45-55 דקות בתכנית רגילה. בודקים עם קיסם כדי לראות שהעוגה מוכנה והיא לא רטובה מבפנים.
  • בזמן שהעוגה בתנור, אפשר להכין את הגנאש:
  • מחממים בסיר קטן את השמנת לסף רתיחה.
  • שופכים את השמנת על השוקולד ומניחים לדקה-שתיים.
  • מערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
  • לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים מעליה את הגנאש.

הערות וטיפים

  • האם חייבים להשתמש במיקסר?  האמת שלא, לא חובה, ניתן להקציף ביד וזה עושה את אותו אפקט. 
  • הכנתם? ממש מומלץ לפזר סוכריות צבעוניות או קישוטים לעוגה, פירות בעונה או כל דבר שמתאים לכם. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.