| |

עוגת שמרים במילוי עשיר וקטיפתי

עוגת שמרים נדירה בשילוב טעמים מדהים עם מלית גבינה עשירה וקטיפתית שמרגישים בכל ביס
בהשראת: עטרה ז'ורנו
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
עוגת שמרים במילוי(2

מעוגות השמרים האגדיות המלאות בגבינה כבר לא צריך לחשוש, כי מעכשיו זה הולך להיות סופר קל!

קבלו מתכון לעוגת שמרים נדירה בשילוב טעמים של בצק שמרים פריך בטירוף וחלומי עם מלית גבינה עשירה וקטיפתית שמרגישים בכל ביס.

עוגה מדהימה והכי שווה להכנה המשודרגת בטיפ אחד קטנטן שתמיד מבטיח הצלחה מסחררת בטעמים מענגים. חובה להכנה!

תודה ענקית לעטרה ז'ורנו ששיתפה מתכון נדיר זה בקבוצתנו!

מתכון באדיבות: עטרה ז'ורנו

ספר המתכונים של עטרה ז'ורנו

עוגת שמרים במילוי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שמרים במילוי(2

עוגת שמרים במילוי עשיר וקטיפתי

עוגת שמרים נדירה בשילוב טעמים מדהים עם מלית גבינה עשירה וקטיפתית שמרגישים בכל ביס
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: עטרה ז'ורנו

ציוד

כוס אוניברסלית או חד פעמית לשתייה חמה 240 מ"ל
5 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף אפיה
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל
  • כפית מלח
  • 3 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • 2 ½ - 3 כוסות מים פושרים

לבלילת הגבינה:

  • 3 ביצים
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 שמנת חמוצה 27%
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפיות תמצית וניל
  • 3 כפות פודינג וניל

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה

  • מערבבים היטב את החומרים היבשים למשך 2 דקות.
  • לאחר מכן עושים גומה במרכז הקערה ומניחים את הביצים, שמן והמים - 2.5 כוסות מים. במידה והבצק צריך יותר מרגישים את מרקמו ומוסיפים את החצי כוס הנוספת.
  • יש לעבד את הבצק למשך 5 דקות ליצירת בצק רך ונעים. לאחר מכן להוסיף את המלח וללוש ל-7 דקות נוספות.
  • משמנים את הקערה ולהניח את הבצק להתפחה, עד להכפלת הנפח למשך 45 דקות.
  • בזמן שהבצק בהתפחה מכינים את בלילת הגבינה - מערבבים היטב את כל החומרים ומחלקים לתוך תבניות אינגליש קייק כ-5 תבניות.
  • ממלאים את התבנית כ-3 ס״מ ומכניסים למקפיא לילה שלם או עד שהגבינה מתקשה באופן מלא. זהו טיפ מעולה ליצירת עוגת שמרים שהגבינה לא תזלוג באמצע האפיה כלפי חוץ!
  • לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק לכדורים שכל כדור שוקל 350 גרם.
  • נרדד למלבן רחב וגדול ומניחים את החלק של הגבינה שכבר קפאה במרכז הבצק ויוצרים משני צדדי הבצק שתי וערב על גבי הגבינה.
  • לאחר שהעוגה מוכנה מעבירים אותה לתבנית אינגליש קייק מעט משומנת ואופים בחום של 190 מעלות למשך 35 דקות.
  • לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור נבריש אותה בסירופ. יש לשים סירופ קר על שמרים חמים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: עוגת שמרים

אפשרי שהבצק גם עם שוקולד או כל מילוי אחר?
בטח כל ממרח שאוהבים.
אפשר להוסיף לבלילת הגבינה צימוקים?
בטח מוסיף המון.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת‎ שמרים – עטרה ז'ורנו
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם @atara_jorno

Similar Posts

5 Comments

  1. אם הבצק היא קילו קמח וכל עיגול בצק הוא 350 גר, יוצא 3 עיגולים, איך שלושה עיגולי בצק מספיקים לחמש תבניות עם גבינה?
    אשמח להסבר, תודה

    1. היי צביה, הבצק הוא לא רק הקמח, והוא לא קילוגרם אחד. הוא 350 גרם כפול 5 כדורים. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?