Go Back
עוגת שמרים במילוי(2

עוגת שמרים במילוי עשיר וקטיפתי

עוגת שמרים נדירה בשילוב טעמים מדהים עם מלית גבינה עשירה וקטיפתית שמרגישים בכל ביס
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: עטרה ז'ורנו

ציוד

כוס אוניברסלית או חד פעמית לשתייה חמה 240 מ"ל
5 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף אפיה
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל
  • כפית מלח
  • 3 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • 2 ½ - 3 כוסות מים פושרים

לבלילת הגבינה:

  • 3 ביצים
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 שמנת חמוצה 27%
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפיות תמצית וניל
  • 3 כפות פודינג וניל

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה

  • מערבבים היטב את החומרים היבשים למשך 2 דקות.
  • לאחר מכן עושים גומה במרכז הקערה ומניחים את הביצים, שמן והמים - 2.5 כוסות מים. במידה והבצק צריך יותר מרגישים את מרקמו ומוסיפים את החצי כוס הנוספת.
  • יש לעבד את הבצק למשך 5 דקות ליצירת בצק רך ונעים. לאחר מכן להוסיף את המלח וללוש ל-7 דקות נוספות.
  • משמנים את הקערה ולהניח את הבצק להתפחה, עד להכפלת הנפח למשך 45 דקות.
  • בזמן שהבצק בהתפחה מכינים את בלילת הגבינה - מערבבים היטב את כל החומרים ומחלקים לתוך תבניות אינגליש קייק כ-5 תבניות.
  • ממלאים את התבנית כ-3 ס״מ ומכניסים למקפיא לילה שלם או עד שהגבינה מתקשה באופן מלא. זהו טיפ מעולה ליצירת עוגת שמרים שהגבינה לא תזלוג באמצע האפיה כלפי חוץ!
  • לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק לכדורים שכל כדור שוקל 350 גרם.
  • נרדד למלבן רחב וגדול ומניחים את החלק של הגבינה שכבר קפאה במרכז הבצק ויוצרים משני צדדי הבצק שתי וערב על גבי הגבינה.
  • לאחר שהעוגה מוכנה מעבירים אותה לתבנית אינגליש קייק מעט משומנת ואופים בחום של 190 מעלות למשך 35 דקות.
  • לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור נבריש אותה בסירופ. יש לשים סירופ קר על שמרים חמים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.