מערבבים היטב את החומרים היבשים למשך 2 דקות.
לאחר מכן עושים גומה במרכז הקערה ומניחים את הביצים, שמן והמים - 2.5 כוסות מים. במידה והבצק צריך יותר מרגישים את מרקמו ומוסיפים את החצי כוס הנוספת.
יש לעבד את הבצק למשך 5 דקות ליצירת בצק רך ונעים. לאחר מכן להוסיף את המלח וללוש ל-7 דקות נוספות.
משמנים את הקערה ולהניח את הבצק להתפחה, עד להכפלת הנפח למשך 45 דקות.
בזמן שהבצק בהתפחה מכינים את בלילת הגבינה - מערבבים היטב את כל החומרים ומחלקים לתוך תבניות אינגליש קייק כ-5 תבניות.
ממלאים את התבנית כ-3 ס״מ ומכניסים למקפיא לילה שלם או עד שהגבינה מתקשה באופן מלא. זהו טיפ מעולה ליצירת עוגת שמרים שהגבינה לא תזלוג באמצע האפיה כלפי חוץ!
לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק לכדורים שכל כדור שוקל 350 גרם.
נרדד למלבן רחב וגדול ומניחים את החלק של הגבינה שכבר קפאה במרכז הבצק ויוצרים משני צדדי הבצק שתי וערב על גבי הגבינה.
לאחר שהעוגה מוכנה מעבירים אותה לתבנית אינגליש קייק מעט משומנת ואופים בחום של 190 מעלות למשך 35 דקות.
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור נבריש אותה בסירופ. יש לשים סירופ קר על שמרים חמים.