| | | | |

עוגת תפוחים פירורים: קלה עם קראמבל

עוגת תפוחים פירורים פרווה מושלמת וקלה עם קראמבל ממכר בניחוח קינמון משכר. נהדרת לשבת ליד קפה חם
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
עוגת תפוחים פירורים

מה עוד אפשר לבקש מעוגה? שתהיה טעימה, קלה, יפה ושכווולם יתנפלו עליה עד הפירור האחרון..

אז הנה, יש לנו בדיוק אחת כזאת – עוגת תפוחים פירורים פרווה מושלמת – עוגת שיש הכי טעימה וקלה עם קראמבל ממכר בניחוח קינמון משכר, שתגרום לכם  ללכת על ענן ולא להפסיק ליישר…

תפוחים עסיסיים במתיקות מעודנת, קינמון מלא ארומה, פירורי קראמבל פריכים מעל וזה הכל – כל מה שנשאר זה רק לזלול עוגת תפוחים פירורים פרווה מושלמת לשבת, ליד קפה או תה, או סתם לנשנוש מפנק במהלך היום…

ספר המתכונים של מלי מאירוב

עוגת תפוחים פירורים
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים פירורים

  • עוגת תפוחים פרווה גם טעימה, גם קלה, גם יפה. מה עוד אפשר לבקש?
  • עוגת תפוחים פרווה שתגרום לכם  ללכת על ענן ולא להפסיק ליישר…

שורה תחתונה: מושלמת לשבת, ליד קפה או תה, או סתם לנשנוש מפנק במהלך היום…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים: עוגת תפוחים פירורים

עוגת תפוחים פירורים

עוגת תפוחים פירורים: קלה עם קראמבל

עוגת תפוחים פירורים פרווה מושלמת וקלה עם קראמבל ממכר בניחוח קינמון משכר. נהדרת לשבת ליד קפה חם
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית מרובעת או עגולה 26
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 4 ביצים שלמות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 4 תפוחי עץ קלופים חתוכים למרובעים (רצוי גרנד סמיט)
  • כפית מיץ לימון
  • 2 כפיות גדושות קינמון
  • 2 כפות סוכר
  • אבקת סוכר
  • לקראמבל:
  • 40 גרם מרגרינה קרה או חמאה
  • ½ כוס קמח
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • 2 כפות אגוזים קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר במהירות גבוהה נקציף את הביצים שלמות עם הסוכר וסוכר הווניל עד שהקצף בהיר וסמיך יותר. נוריד למהירות איטית ונוסיף 3/4 כוס שמן באיטיות ואז קמח ואבקת אפייה עד שהקמח נבלע.
  • נקלף את התפוחי עץ ונחתוך למרובעים. נעביר לקערה עם כפית מיץ לימון, 2 כפיות גדושות קינמון ו-2 כפות סוכר ונערבב היטב
  • נעביר חצי מהבלילה לתבנית משומנת מרובעת או עגולה 26 ונפזר מעל חצי מתערובת התפוחים. נשפוך מעל את שאר הבלילה ונכסה את התפוחים בעזרת כף. נפזר את החצי השני של התפוחים על הבלילה (קומות - בלילה ותפוחים, בלילה ותפוחים)
  • נכניס לתנור במדף השני מלמטה על חום 175 מעלות ל-45 דקות בערך. נבדוק עם היד שהעוגה יציבה ונוציא, נקרר ונפזר אבקת סוכר רק שמתקררת.
  • אם רוצים קראמבל – לא חובה – נעבד ביד את כל החומרים עד שנוצרים פירורים נעימים. לאחר שהעוגה נאפתה 10 דקות, נוציא לרגע נפזר על העוגה ונמשיך לאפות לפי הזמנים. בכל מקרה, אם היא מוכנה לפני הזמן הרשום נוציא מהתנור שלא תתייבש

הערות וטיפים

  • אפשר עם אגסים או אפרסקים או נקטרינות
  • שימו לב שמים את הקראמבל 10 דקות אחרי האפייה וממשיכים לאפות רגיל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הבמה כולה שלכם: 

"עוגה מעלפתתתת"

נתי גריבה

עוגת תפוחים פרווה
צילום: נתי גריבה
"עוגה טעימה מאוד"
רוחלה מידן- דויטש
עוגת תפוחים פרווה
צילום: רוחלה מידן

"תודה רבה לך על מתכון נהדר… אני הכפלתי את הכמויות של השטרויזל כי מאד אוהבים אצלי שטרויזל והוספתי גפרורי שקדים מלמעלה"

סילביה גוריאל

עוגת תפוחים פרווה
צילום: סילביה גוריאל

שאלות נפוצות: עוגת תפוחים פרווה

אפשר עם אגסים או אפרסקים או נקטרינות? כן
כשמפזרים את הקראמבל מעל כמה זמן צריך לאפות? שמים את הקראמבל 10 דקות אחרי האפייה וממשכים לאפות רגיל

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

8 Comments

  1. שאלה- אחרי שמקציפים את הביצים והסוכר, מורידים מהירות וממשיכים להשתמש בראש של הבלון המקציף גם כשמוסיפים את השמן והקמח?

  2. 5 stars
    יצאה עוגה מושלמת!
    ממש טעימה ולא מתוקה מדי.
    רכה ואורירית כמו עוגת ספוג.
    הפירורים מוסיפים וכדאי לעשות אותם.

    1. היי אושרת ושרה,
      מושלם!! תודה רבה על העדכון ומחכים לראות תמונות בקבוצת הפייסבוק של מתוקים 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?