|

צלי בשר וערמונים ברוטב חלומי

שילוב טעמים משגע שלא מפספסים
בהשראת: אילנית כרבי
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
צלי בשר

מחפשים מנת שבת שתגרוף לכם אין סוף של מחמאות ותשאיר את כולם בשוק? אז תבשיל צלי זה הוא בטח מה שאתם צריכים!

קבלו מתכון לצלי בשר עסיסי ורך בטירוף המשלב טעמים עם ערמונים מפנקים ברוטב סמיך וחלומי המקפיץ את הטעם לרמה הבאה!

חווית טעמים מענגת ומדהימה במיוחד שתשאיר את כולם על קצה הכיסא ותפתיע אותם בכל ביס מחדש. אין סיכוי שמפספסים!

מתכון באדיבות: אילנית כרבי

ספר המתכונים של אילנית כרבי

 

צלי בשר וערמונים ברוטב חלומי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

צלי בשר

צלי בשר וערמונים ברוטב חלומי

שילוב טעמים משגע שלא מפספסים
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית כרבי

המצרכים

  • 1 גוש צלי מספר 5
  • מעט כורכום
  • 1 פלפל אנגלי
  • עלי דפנה

לרוטב:

  • 2 בצלים
  • 5 שיני שום
  • צרור סלרי
  • פטרוזיליה קצוצה
  • כורכום
  • 1 כף סילאן
  • כמון
  • 1 כף מרק עוף
  • 5 גרגרים פלפל אנגלי
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 2 כפות רכז רימונים (או טריאקי)
  • ערמונים קלופים (מוכנים לאכילה)

אופן ההכנה

  • שולקים במים חמים גוש צלי מספר 5 עם מעט כורכום, פלפל אנגלי ועלי דפנה עד להתרככות מלאה של הבשר, כאשר מכניסים מזלג והוא נכנס ויצא בקלות.
  • מסננים ומקררים ורק אחרי שמתקרר חותכים לפרוסות.
  • להכנת הרוטב - בסיר רחב סוגרים את חתיכות הצלי בטיגון קל ומוציאים.
  • באותו הסיר מטגנים 2 בצלים כאשר כל חצי בצל חתוך לארבע, כשזה זהוב מוסיפים 5 שיני שום וצרור יפה של סלרי חתוך עם הגבעול, ופטרוזיליה קצוצה ומטנים.
  • מוסיפים כורכום, כף סילאן, כמון ומערבבים. ואז מנמיכים את האש לכעשר דקות לאידוי
  • נוסיף את חתיכות הצלי הפרוסות ונוסיף בערך כוס וחצי מים מהציר של הבשר עם כף מרק עוף
  • מפזרים 5 גרגרים של פלפל אנגלי, מלח גס ופלפל שחור גרוס ומבשלים על אש קטנה כשעה
  • מוסיפים 2 כפות רכז רימונים , מפזרים ערמונים קלופים מוכנים לאכילה ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך כמו בתמונה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: צלי בשר וערמונים

אפשר עם סוג מספר אחר של בשר?
אפשר בהחלט.
במידה ויש לי צלי חתוך כבר לפרוסות האם גם לבשל לפני?
אין צורך.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: צלי בשר – אילנית כרבי

Similar Posts

3 Comments

  1. מתכון מעולה הוספתי תפוח אדמה ירושלמי אבל!.. יותר מדי פרסומות וסרבול להגעה למתכון

  2. קודם לבשל ,ולחתוך וארוך לסגור אותו .לא היה כלכל ברור .בדרך כלל קודם סוגרים את הבשר ולאחר מכן מבשלים .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?