| |

לחמניות באן נדירות ממולאות בבשר

מרקם חלומי עם מלית עסיסית וטעימה
בהשראת: שחר נחמיה
ציון 4.74 על ידי 15 דירוגים
לחמניות נדירות ממולאות בבשר

הלח‎מניות המושלמות שהן בעצם ארוחה שלמה בעצמן עם חווית טעמים משגעת כמו שאף פעם לא ניסיתם!

קבלו מתכון ללחמניות באן נדירות המתקבלות ברכות ואווריריות מופלאה עם מרקם חלומי, המשדכים למלית בשר מפורק ועסיסי ברוטב מתוק המשדרג את הטעם ברמות.

מרכיבים באנים משגעים וממלאים את הבית בריחות מגרות המושכות את כל המשפחה שיעמדו בתור ליד שולחן האוכל. טעימה אחת ותראו אותם עפים בראש!

מתכון באדיבות: שחר נחמיה

ספר המתכונים של שחר נחמיה

 

לחמניות נדירות ממולאות בבשר

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות נדירות ממולאות בבשר

לחמניות באן נדירות ממולאות בבשר

מרקם חלומי עם מלית עסיסית וטעימה
ציון 4.74 על ידי 15 דירוגים
לדרג
באדיבות: שחר נחמיה

המצרכים

לחמניות :

  • 500 גרם קמח
  • 10 גרם שמרים /כף אחת
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית חומץ
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 350 מל מים (בערך כוס וחצי)
  • 2 כפות שמן רגיל

לבשר:

  • 1 קילו בשר מספר 2 חתוך לקוביות גדולות
  • 1 כף שטוחה מלח

לרוטב:

  • 1 כוס טריאקי
  • ½ כוס סויה
  • ½ כוס מייפל / דבש / סילאן
  • 1 ½ כפית צ'ילי גרוס
  • קצת פלפל שחור

רוטב ללחמניות :

  • רוטב שום
  • רוטב אלף האיים
  • קצת צ'ילי מתוק
  • קצת טבסקו

אופן ההכנה

  • להכנת הלחמניות - נכניס את כל החומרים למיקסר עם וו לישה וללוש 2 דקות על מהירות נמוכה ועוד 10 דקות על מהירות בינונית
  • נמליץ לעצור מידי פעם ולגעת בבצק, הבצק צריך להיות לח כזה אבל לא דביק , הוא צריך להיות דביק מעט אבל לא כזה שמשאיר בצק על האצבעות אחרי שנוגעים בו, לא לחשוש להוסיף קצת קמח במהלך הלישה אם צריך אך להיזהר לא לייבש את הבצק יותר מדי, הוא צריך להיות לח ונעים למגע
  • כשהבצק מוכן, נעשה ממנו כדור יפה יפה ונניח בקערת פלסטיק משומנת מראש, נשים קצת שמן זית על היד ונוריד ממש מעט על הבצק ובצורה אחידה
  • נתפיח את הבצק כשעה וחצי (או עד הכפלת הנפח )
  • טיפ - אפשר להדליק את התנור על 30 מעלות על מאוורר וזה יוצר תא התפחה מעולה, לאחר מכן רק לכסות את הקערה במגבת כמובן , בתא התפחה זה תופח הרבה הרבה יותר מהר, רק מכניסים יד לתנור ובודקים את החום לפני שמכניסים לשם את הבצק, זה צריך להיות מעט יותר חמים מטמפרטורת החדר , משהו כמו עד 35 מעלות.
  • אחרי שהבצק תפח, ליצור ממנו כדורים (50 גרם לכל כדור). מומלץ לעבוד טוב על כדורים יפים כי זה ממש קובע את הצורה אחר כך. אפשר לחתוך את הבצק עם סכין ולא לקרוע אותו עם היד.
  • את הכדורים נניח על ניירות אפיה קטנים שגוזרים מראש ונכניס להתפחה נוספת של 40 דקות בערך (עד הכפלת הנפח, התפחה בתנור לוקחת 20 דקות).
  • כשהכדורים מוכנים נכניס אותם למכשיר אידוי ל-15 דקות מבלי לפתוח מכסה (שמים טיימר)
  • אם אין מכשיר אידוי, לוקחים רשת כזאת ישרה , ולוקחים סיר ושמים עליו את הרשת ומעליו עוד סיר הפוך (כמו מכסה גדול) וככה יוצרים שם מלא אדים. את הסיר מניחים על הגז על אש גבוהה עם קצת מים על מנת ליצור מלא אדים.
  • להכנת הבשר - נבשל למשך 3 וחצי שעות בסיר עם מים רותחים וכף שטוחה של מלח. נבשל עם מכסה סגור ואש גבוהה, רק חשוב לשים לב כל כמה זמן שיש עדיין מים בסיר.
  • לקראת הסוף הבשר כבר אמור להיות סופר רך, אפשר גם לחרוך אותו אחרי שכל המים נגמרים וזה נותן קראנציות לבשר אבל לא חובה.
  • כשהבשר מוכן, נוציא לקרש חיתוך ונפרק עם מזלג לשערות.
  • נכין את הרוטב - נערבב את כל המרכיבים בקערה ואז שופכים על הבשר ומערבבים.
  • מכינים את הרוטב ללחמניות, מוסיפים חסה וחמוצים, ומרכיבים את המנה.

הערות וטיפים

תמונות אופן הכנה:
לחמניות נדירות ממולאות בבשר לחמניות נדירות ממולאות בבשר לחמניות נדירות ממולאות בבשר לחמניות נדירות ממולאות בבשר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחמניות נדירות ממולאות בבשר


שאלות נפוצות: לחמניות ממולאות

אפשר גם בשר מספר 5?
בטוח שאפשר כל עוד מבשלים הרבה הרבה זמן וזה רך אז הכל הולך.
אפשר הסבר לגבי סיר האידוי המאולתר?
הרשת אפשר להשיג במקס סטוק, ובעיקרון הקונספט זה סיר עם קצת מים , מעליו רשת (מניחים את הבאן על הרשת ) ומעל זה לוקחים סיר והופכים אותו כמו מכסה וככה זה מכשיר אידוי.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

20 Comments

  1. לא הבנתי איך הגיוני ש 10 דקות על מהירות בינונית ו2 דקות על מהירות נמוכה יש סיכוי שזה הפוך???

    1. היי ענת!
      מתנצלים על הבלבול.
      תודה על ההערה שלך – תיקנו את המתכון והוספנו את השמן (2 כפות).
      בהצלחה 🙂

    1. היי!
      אנחנו לא ממליצים כי זה לא נשמר הכי טוב, אבל אם נשארת לך כמות גדולה אז הקפאה היא אפשרות טובה 🙂

  2. היי המתכון שפירסמת
    מבחינת כמות כמה לחמניות מתאים
    ולכמה המילוי מתאים (לכמה לחמניות)?

    1. היי נועה, המתכון והמילוי מתאימים ל 12 לחמניות (תמיד אפשר לעשות גדולות אם קטנות יותר ואז לקבל יותר או פחות יחידות). בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?