|

רוגלך מושלם

בשני צבעים - הכי מוצלח ויפה שיש!
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
רוגלך מושלם

קבלו את המאפה הכי יפה שאי פעם תכינו: רוגלך מושלם בשני צבעים.
מדריך טעים ומהנה ליצירת רוגעלך צבעוני ומיוחד במינו בעל יופי נדיר וטעם שכמותו פשוט לא מוצאים בקונדיטוריות.
מתכון מדויק ומפורט עם קצת ריכוז כל אחד יכול להגיע לתוצאה המושלמת, נסו עכשיו ותראו!
מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

רוגלך מושלם

רוגלך מושלם

בשני צבעים - הכי מוצלח ויפה שיש!
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
לדרג
כמות 20 רוגלך
זמן הכנה: 15 minutes
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
מיקסר
קערות לערבוב
גלגלת לחיתוך
מרדד

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים L
  • 200 גרם מחמאה רכה
  • 2 כפות שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כפית מלח
  • 2-½1 כוסות מים פושרים
  • 3 כפות קקאו
  • 2 כפות שמן
  • 1 קופסת ממרח שוקולד (לפי הטעם)
  • 1 ביצה טרופה עם מעט מים ומעט סוכר

להכנת הסירופ

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 פלח לימון
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • הרתיחו את מצרכי הסירופ והניחו בצד.
  • בקערת המיקסר ערבבו את המצרכים היבשים והוסיפו את שאר המצרכים פרט לשמן(אל תשכחו מים תמיד מוסיפים בהדרגה).
  • התחילו ללוש על מהירות נמוכה ובהדרגה הגבירו את מהירות המיקסר. לושו למשך 7 דקות והוסיפו לקראת סוף הלישה את השמן.
  • העבירו להתפחה של חצי שעה. אחרי ההתפחה חלקו את הבצק ל 2 כדורים.
  • כדור אחד לושו מעט והעבירו לקערה להתפחה. את כדור הבצק השני העבירו לקערה והוסיפו קקאו ושמן, לושו היטב עד שהקקאו נטמע בבצק באופן אחיד.
  • התפיחו גם את הכדור הזה לעוד חצי שעה. אחרי ההתפחה קמחו מעט משטח עבודה.
  • חלקו כל כדור ל 2 כדורים. התחילו לרדד את הבצק הבהיר לעלה דק מרחו ממרח שוקולד.
  • רדדו בחלק אחר של משטח העבודה את הכדור הכהה והניחו מעל השוקולד. רדדו שוב את השכבות בעדינות וחתכו עם גלגלת למלבן וצרו עם הגלגלת משולשים.
  • כל משולש גלגלו מהחלק הרחב לצר והניחו בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. צרו כך את כל הבצק.
  • שוב.. רידוד הבצק הבהיר מריחת השוקולד ,רידוד הבצק הכהה ,הנחה של הבצק על ממרח השוקולד, שוב רידוד.. וחיתוך לרצועות משולשות.
  • אחרי שסיימתם לגלגל לרוגלך זה הזמן להתפחה אחרונה והכי חשובה! מומלץ להרתיח מים ולהכניס קערה בתחתית התנור עם המים.
  • מעל להניח את התבניות להתפחה אופטימלית (השלב הזה נקרא התפחה בתא אדים ממש כמו במאפיות גדולות). הדליקו את התנור רק לטיימר למשך חצי שעה.
  • אחרי ההתפחה האחרונה הוציאו את הרוגלך הברישו בביצה טרופה. עכשיו חממו תנור על 200 מעלות טורבו.
  • אפו למשך עשרים דקות בערך או עד להשחמה יפה. אחרי האפייה הברישו מיד בסירופ.

הערות וטיפים

  • ניתן לשחק בצבעים ולרדד הפוך.
  • מי שאופה רק חצי קילו אז רצוי פונקציה של אפיה.
  • ניתן להקפיא את המאפים ולחמם במיקרוגל או על הפלטה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוגלך מושלם


שאלות ותשובות: רוגלך ב-2 צבעים

אז בעצם בכול קוראסון יש חתיכה מהבצק הבהיר וחתיכה מהבצק הכהה? הבנתי נכון?
כן נכון.
הכוונה לערבב את השוקולד עם הקקאו והסוכר?

לא, הקקאו נכנס לחצי מכמות הבצק לאחר ההתפחה הראשונה.
אפשר להכין את הרוגלך בלי הקקאו?
כן.
תוכלי חהסביר שוב את השלב של " אפיה כמו במאפיות"? התנור כבוי?
מכניסים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור, מעל מכניסים את התבניות של הבצק, סוגרים את דלת התנור ומדליקים רק טיימר לחצי שעה. דרך אגב ככה אני עושה עם כל מאפה של שמרים.  התנור כבוי ומטרת ההתפחה בשיטה הזאת היא רק על אדים מה שנותן מרקם וטעם שונה מהתפחה רגילה.
אפשר רק עם שמן?
אפשר להמיר את המתכון ולעשות עם שמן, על כל קילו קמח כוס שמן.
נראה מהמם וטעים אפשר להכין רק בצבע אחד?
כן, ברור שאפשר.
תוכלי להרחיב איך עשית את הצורה? את מניחה הבצק החום על הלבן מגלגלת?
יש לנו אחרי ההתפחה 2 בצקים, בצק כהה ובצק לבן, מרדדים כדור מהבצק הבהיר לעלה דק, מרדדים במקביל כדור מהבצק הכהה לעלה דק, חותכים קצוות למלבן מ 2 הבצקים. מורחים בממרח שוקולד את העלה הבהיר מניחים מעל ממרח השוקולד את הבצק הכהה וחותכים למשולשים, כל משולש מגלגלים מהחלק הרחב לצר וככה נוצר לנו רוגלך.

מה חשבו הגולשים: רוגלך ב-2 צבעים

  1. לימור פרנקו:
    ״הכי מושלם שיש״
  2. לילי צדקה:
    "עבודה יפה מראה מקסים והסבר מפורט תודה"
  3. אילי ממן:
    ״זה פשוט שלמות״
  4. הדס  מוריה:
    ״עשיתי יצא כמות ענקית וטעים מאוד״
רוגלך מושלם בשני צבעים
צילום: הדס מוריה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

רוגלך מושלם
צילום: פרח גבסו

רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?