מאפה פסטו מיוחד בטעם מושלם

מבצק נוח וחלומי עם רכות מטריפה
בהשראת: פרח גבסו
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מאפה פסטו

גם אתם מתים על ממרח פסטו? אז בטח תאהבו מאפה נדיר זה שבטח יגנוב את ההצגה מכל המאפים האחרים על השולחן!

קבלו מתכון למאפה פסטו מיוחד בטעם שיא השלמות, שמכינים מבצק נוח וחלומי עם רכות מטריפה, ומשודך לממרח פסטו מפנק בפנים וגם מעל.

מעדן אמיתי ומפואר עם ביס שמתפוצץ בפה בטעמים מענגים עם שכבות לוהטות של התמזגות הממרח עם הבצק. חובה להכנה!

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

 

מאפה פסטו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מאפה פסטו

מאפה פסטו מיוחד בטעם מושלם

מבצק נוח וחלומי עם רכות מטריפה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 1 קילו קמח (שטיבל 405)
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 1 כף ועוד קצת מלח
  • 1 ½ כוסות מים
  • ¼ כוס שמן זית
  • 4 כפות ממרח פסטו עם נענע אוליביה (גדושות)

לפני האפיה :

  • 2 כפות ממרח פסטו
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • נתסיס את השמרים עם כוס מים לכמה דקות. לאחר מכן נוסיף את כל המצרכים וללוש לעשר דקות.
  • נשמן מעט קערה ונתפיח לחצי שעה.
  • נחלק את הבצק למספר המאפים שרוצים ויוצרים צורה של בורג או שבלולים (אפשר ללפף 2 רצועות לצורת בורג).
  • נניח בתבנית התנור (מרופדת בנייר אפיה), נמרח ממרח פסטו עם השמן ומכניסים למקרר לחצי שעה כשהמאפים מכוסים בשקית גדולה.
  • אחרי התפחה במקרר נמרח שוב ממרח פסטו עם שמן זית, בעדינות.
  • נחמם תנור על 200 מעלות טורבו ומכניסים לאפייה למשך 25 דקות או עד שהמאפה מוכן.
  • אחרי האפיה משפריצים מים ומכסים במגבת נקיה.
  • ניתן למרוח שוב שמן זית (ללא הפסטו) אחרי מנוחה של חמש דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מאפה פסטו


שאלות נפוצות: מאפה פסטו

אפשר להקפיא?
אפשר להקפיא בהחלט.
אפשר עם קמח כוסמין?
בהחלט! רק חשוב לציין שכמות המים משתנה בין סוגי הקמחים ולכן רצוי להוסיף בהדרגה.

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מאפה פסטו – פרח גבסו
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה במטבח עם פרח

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?