|

כרוב ערבי ממולא בטעם מושלם

בעטיפה רכה ועסיסית ומילוי מושלם
בהשראת: יעל אליאב
ציון 4.46 על ידי 48 דירוגים
כרוב ערבי ממולא

מחפשים להשאיר את כולם המומים עם ארוחה עיקרית טעימה משביעה? הגעתם למקום הנכון!

קבלו מתכון לכרוב ממולא ערבי נדיר וייחודי שתמיד מפתיע את כולם בעטיפה הרכה ועסיסית שלו, ותמיד מפנק במילוי באורז משגע עם המון ירק מרענן.

מנה מסורתית ומדהימה המפנקת את כל המשפחה בחווית טעמים עשירה שפשוט חובה לנסות. יבקשו אותה ורק אותה שוב ושוב!

מתכון באדיבות: יעל אליאב

ספר המתכונים של יעל אליאב

 

כרוב ממולא ערבי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

כרוב ערבי ממולא

כרוב ערבי ממולא בטעם מושלם

בעטיפה רכה ועסיסית ומילוי מושלם
ציון 4.46 על ידי 48 דירוגים
לדרג
באדיבות: יעל אליאב

המצרכים

  • 1 כרוב ערבי

למילוי:

  • 3 כוסות אורז (עגול)
  • סלרי (קצוץ דק)
  • פטרוזיליה (קצוצה)
  • 3 עגבניות (קלופות קצוצות דק)
  • 3 בצלים (קצוץ)
  • מלח
  • פלפל
  • לימון

לרוטב:

  • 2 כוסות מים חמים
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • מלח ופלפל (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • מקפיאים את הכרוב לפני הכנה למשל פחות 24 שעות.
  • מוציאים את הכרוב מהקפאה ומפשירים עד שנהיה רך ומופשר. לאחר מכן מפרקים את העלים אחד אחד ושוטפים.
  • להכנת המילוי - משרים את האורז הקצת מים חמים ואז מסננים.
  • מוסיפים סלרי קצוץ דק, פטרוזיליה קצוצה, עגבניות קלופות וקצוצות דק, והבצלים מטוגנים עם השמן.
  • מתבלים במלח, פלפל, לימון, ומערבבים לאיחוד.
  • ממלאים את העלים ומסדרים יפה בסיר.
  • מכינים רוטב על ידי ערבוב כל המרכיבים לרוטב ביחד לאחידות, ושופכים מעל בסיר באופן אחיד.
  • מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים בערך 50 דקות עד לריכוך.

הערות וטיפים

תמונות אופן הכנה:
הערה: ניתן להניח בסיר כמו בתמונה מעל מצע בצל וסלרי כשהסגירה כלפי מטה.. בהצלחה!
כרוב ערבי ממולא כרוב ערבי ממולא כרוב ערבי ממולא כרוב ערבי ממולא
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

כרוב ממולא ערבי


שאלות נפוצות: כרוב ממולא

את לא מרתיחה את הכרוב לפני המילוי?
לא.

מה חושבים על: כרוב ממולא

כרוב ממולא ערבי
הידאיה עלי: "סחתיין!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: כרוב ערבי ממולא – יעל אליאב

Similar Posts

22 Comments

    1. היי שרית,
      אפשר בהחלט להקפיא ואנחנו ממליצים לפני בישול אבל זה בסדר גמור גם אחרי.
      בהצלחה 🙂

    1. אהלן ריקי 🙂
      כרוב ערבי הוא המלפוף המוכר והידוע. זה כרוב גדול ופחוס עם עלים בהירים ועדינים למראה, מתאים במיוחד למילוי!
      אפשר למצוא אותו בשווקים ביישובים ערביים ולפעמים גם אצל ירקנים גדולים.
      אפשר כמובן להכין עם כרוב רגיל, אבל כרוב ערבי עדיף אם את יכולה להשיג.
      בהצלחה!

  1. 5 stars
    הכנתי את הכרוב לפני שראיתי את המתכון לפי מתכון של אמא שלי שזה בדיוק אותו דבר רק בלי הסלרי והפטרוזיליה וזה יצא מעולה!
    בפעם הבאה אני אנסה גם עם הירק
    זה צריך להיות מעניין
    אגב
    את העלים שנקרעו ואת העלים הפנימיים הקטנים מאוד ואת הליבה של הכרוב, קיצצתי וריפדתי את תחתית הסיר מתחת לממולאים בחצי מהכמות וחצי מהכמות פיזרתי מעל הממולאים

    1. מבשלים כ 50 דקות עד לריכוך, וניתן להניח בסיר כמו בתמונה מעל מצע בצל וסלרי כשהסגירה כלפי מטה.. בהצלחה!

    1. 50 דקות עד שמתרכך. ואפשר לחמם תנור ל-100 מעלות. לפני שמכניסים את הסיר לתנור לעטוף את פתחו בנייר אלומינים ולכסות במכסה כך שהסיר יהיה לגמרי אטום . לאפותה לילה שלם בתנור, כמו חמין. חשוב לוודא לפני שהולכים לישון שיש בסיר נוזלים.

  2. המתכון לא מסתיים בצורה ברורה. למשל
    1) אין כמויות לרוטב
    2) מערבבים את חומרי הרוטב ומה עושים איתם?
    3) שמים בסיר ומה ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?