Go Back
מרק סלק חמצמץ

מרק סלק חמצמץ ומשגע

מחמם ומנחם ליום חורפי קריר
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל (פרוס דק)
  • 2 גבעולי סלרי (פרוסים)
  • 1 סלק אדום (בינוני חתוך לרצועות)
  • 2 גזרים (חתוכים למקלות)
  • 1 חתיכה נדיבה כרוב ירוק (פרוס דק - בקולפן רחב)
  • 4 עגבניות גדולות (חתוכות לקוביות)
  • 1 כף פפריקה
  • 3 כפות רסק עגבניות Mutti
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח (או אבקת מרק עוף)
  • ½ כפית תבלין מלח לימון
  • 1 כפית סוכר
  • כוס אורז עגול
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • מחממים בסיר על להבה בינונית 4 כפות שמן ומטגנים עד לריכול את הבצל, סלרי, סלק אדום, גזרים מקלות, וחתיכה נדיבה של כרוב ירוק פרוס דק.
  • לאחר מכן מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות קטנות ומטגנים עד לריכוך.
  • מתבלים בכף פפריקה, ואז מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים בפלפל שחור גרוס, מלח או אבקת מרקם עוף, חצי כפית תבלין מלח לימון וכפית סוכר.
  • ממלאים את הסיר במים עד לשלושת רבעים מגובהו, ומביאים לרתיחה ומבשלים למשך 45 דקות.
  • מוסיפים את הסיר ⅓ כוס אורז עגול וכוס מים רותחים, וממשיכים לבשל על להבה קטנה למשך 20 דקות, על לקבלת מרקם סמיך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.