| | | | |

בורקס טורקי ללא גלוטן וללא סוכר (קיטוגני)

בורקס גבינה טורקי אסלי שמזכיר את הטעמים והריחות של סמטאות איסטנבול
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 3.75 על ידי 4 דירוגים
מתכון בורקס תורכי

הבורקס הכי מתאים לשבועות – קבלו מתכון לבורקס טורקי קיטוגני הכי בריא והכי טעים שתמצאו. בורקס ללא גלוטן, ללא סוכר וללא ביצים שלא מתפשר על הטעם בשום פנים!

בורקס גבינה טורקי אסלי שמזכיר את הטעמים והריחות של סמטאות איסטנבול . הבצק עצמו הוא טבעוני אין ביצים ואין מוצרים מן החי וכל אחד יכול להתאים את המילוי לתזונה שלו.

ספר המתכונים של שרית ברסקה 

מתכון בורקס תורכי
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון בורקס תורכי

בורקס טורקי ללא גלוטן וללא סוכר (קיטוגני)

בורקס גבינה טורקי אסלי שמזכיר את הטעמים והריחות של סמטאות איסטנבול
ציון 3.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק :

  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות סומסום
  • 2 כפות שמן MCT
  • 1 כפית קסנטאן גאם
  • 4-5 כפות מים פושרים (עד לאחידות הבצק)
  • 1 כף חומץ תפוחים

למילוי:

  • 2 כפות גבינת שמנת 30%
  • ¼ כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 כף גבינה בולגרית
  • 2 כפות גבינת גאודה מגורדת
  • תום עזים (לפי הטעם - לא חובה)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • מניחים בקערה את החומרים היבשים ומערבבים .
  • מוסיפים את המרכיבים הנוזליים ולשים עד לקבלת עיסה נוחה ולא דביקה.

להכנת המילוי:

  • מכניסים את כל הגבינות לקערה ומערבבים הכול למילוי אחיד, הוספתי גם תום עזים אבל לא חובה.

המשך הכנה:

  • יוצרים צורות עיגול חצי ירח או משלושים ממלאים אותם בגבינות מהדקים טוב טוב .
  • את הבורקסים מנחים בתבנית על נייר אפיה ומפזרים שומשום מלמעלה.
  • נכניס לתנור ונאפה על חום של 170 מעלות 25 דקות או עד להשחמה.

הערות וטיפים

  • הבצק מתאים גם לטבעונים אם מחליפים את המילוי במנגולד , פטריות ועוד.
  • טיפ חשוב ! בעבודה עם הבצק הזה יש להרטיב בעט את משטח העבודה במים ואת קצות האצבעות.
  • הבצק הזה טריקי וחשוב להיצמד להנחיות.
  • אני הכנתי עיגולים ביד (מעט רטובה לא נוטפת מים!) ואז שטחתי אותם לעיגולים אותם מילאתי בגבינות
  • קיפלתי לחצי ירח הידקתי טוב ועם מזלג עשיתי צורות בדפנות.
  • לשמור על המעטפת שלמה ללטף אותה עם ידיים לחות ליצור מרקם חלק ואז לפזר את הסומסום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בורקס גבינה

איזה בצק זה?
בצק מקמח שקדים.
מה זה השמן שרשמת? מה זה השמן שרשמת?
אפשר כל שמן שמותר לך .
אפשר פסיליום במקום קאסטן גאם?
בעיקרון כן זה משנה קצת את המרקם וצריך סבלנות עם הבצק.
אפשר בלי קסנטאן גאם?
זה יתפורר לך לא יהיה חיבור.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון בורקס גבינה
צילום: רבקה וגנר

"הנה תמונה של הבורקסים אגב כמות הגבינה גדולה יותר מאשר הבצק קמתי ועשיתי בצק נוסף!"
רבקה וגנר


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…

עוד מתכונים מעניינים באתר

צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר! 

מקור: בורקס גבינה מתכון מאת: שרית ברסקה

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?