| |

לחם קוטג' רך כמו שלא הכרתם

בלי לישה מסובכת, ועם הכנה קלה במיוחד והתפחה קצרה, ויש לכם לחם קוטג' משגע ופריך.
בהשראת: טובה אבידן
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
מתכון לחם ללא גלוטן

לחם ביתי אוורירי ומושלם – לארוחת ערב או בוקר אנחנו רגילים לאכול סלט גדול ורענן קצת ביצים בכל מיני צורות עשייה, גבינות או קוטג' טעים וכמובן לחם מעולה. קלאסיקה!

היום התחשק לנו משהו קצת יותר מיוחד ויצירתי, אז הפעם לקחנו את כל המרכיבים הבריאים והמצוינים האלה של ארוחת הערב צעד אחד קדימה והכנו לחם עם קוטג' סופר מיוחד, עמוס בחלבונים בריאים והכי חשוב – טעים טעים טעים (ולדעתנו אפילו עולה על כל לחמי השיפון, הכוסמין והמחמצת).

בלי לישה מסובכת, בלי תנורים מיוחדים ואפייה ממושכת ועם הכנה קלה במיוחד והתפחה קצרה, ויש לכם לחם קוטג' משגע ופריך, עם מעטה קראנצ'י נהדר ומרקם רך מבפנים, שניתן להוסיף לו גם חמוציות, אגוזים, זיתים, גרעינים וכל תוספת שאוהבים.

וטיפ קטן לפני שאתם מתנפלים על הלחם הטעים שכבר מציף את הבית בנינוחות אפייה משגעים – מהחלמונים שנשארו מכינים בקלילות קרם בורלה לקינוח מושלם (אבל זה כבר במתכון אחר…)

ספר המתכונים של טובה אבידן

מתכון לחם ללא גלוטן
צילום: טובה אבידן

למה באמת כדאי לכם: לחם קוטג'

 

  • בלי לישה מסובכת, בלי תנורים מיוחדים ואפייה ממושכת ועם הכנה קלה במיוחד והתפחה קצרה, ויש לכם לחם קוטג' משגע ופריך, עם מעטה קראנצ'י נהדר ומרקם רך מבפנים
  • לקחנו את כל המרכיבים הבריאים של ארוחת ערב צעד אחד קדימה והכנו לחם קוטג' סופר מיוחד, עמוס בחלבונים בריאים והכי חשוב – טעים טעים טעים.

שורה תחתונה: לפני שאתם מתנפלים על הלחם הטעים שכבר מציף את הבית בנינוחות אפייה משגעים – קחו את החלמונים שנשארו והכינו בקלילות קרם בורלה לקינוח מושלם

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לחם ללא גלוטן

לחם קוטג' רך כמו שלא הכרתם

בלי לישה מסובכת, ועם הכנה קלה במיוחד והתפחה קצרה, ויש לכם לחם קוטג' משגע ופריך.
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: טובה אבידן

ציוד

תבנית ללחם / 2 אינגליש קייק
בלנדר

המצרכים

חלק 1:

  • 8 חלבונים
  • 1 כוס קוטג'
  • ¾ כוס מים (פושרים)
  • 2 כפות שמן

חלק 2:

  • ½4 כוסות קמח לחם / רגיל
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר / דבש
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • להקציף את המצרכים מחלק 1 ונערבל לבצק את המצרכים מחלק 2.
  • לאחד את הבלילה (חלק 1) עם הבצק (חלק 2).
  • ללוש 9 דקות - לשמן מעת את הבצק ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
  • לשמן תבנית לחם להוציא את הבצק וליצור גליל להכניס לתבנית ולהתפיח שוב.
  • לאחר תפיחה לחתוך חריץ לאורך.
  • להכניס לתנור ולאפות על חום של 180 מעלות 45-50 דקות תלוי בתנור.

הערות וטיפים

  • אם בהתחלה מיד משחים אפשר להניח מעל ניר כסף בצורה רופפת. שלא יישרף.
  • בסוף הלישה אפשר להוסיף חופן חמוציות ואגוזים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחם קוטג'

נראה מעולה, מה עושים עם 8 חלמונים שנותרו?
הכנתי קרם בורלה.
מתי מוסיפים את החמוציות?
בסוף הלישה.
זה לא הרבה מידי 8 חלבונים?
זה המתכון . כחלק מהנוזלים. תזכרי שזה לחם שלם ולא מנה אחת .
מתכון לחם ללא גלוטן
צילום: טובה אבידן
מתכון לחם ללא גלוטן
צילום: טובה אבידן

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: לחם קוטג' מתכון מאת: טובה אבידן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?