Go Back
מאפה פסטו

מאפה פסטו מיוחד בטעם מושלם

מבצק נוח וחלומי עם רכות מטריפה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 1 קילו קמח (שטיבל 405)
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 1 כף ועוד קצת מלח
  • 1 ½ כוסות מים
  • ¼ כוס שמן זית
  • 4 כפות ממרח פסטו עם נענע אוליביה (גדושות)

לפני האפיה :

  • 2 כפות ממרח פסטו
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • נתסיס את השמרים עם כוס מים לכמה דקות. לאחר מכן נוסיף את כל המצרכים וללוש לעשר דקות.
  • נשמן מעט קערה ונתפיח לחצי שעה.
  • נחלק את הבצק למספר המאפים שרוצים ויוצרים צורה של בורג או שבלולים (אפשר ללפף 2 רצועות לצורת בורג).
  • נניח בתבנית התנור (מרופדת בנייר אפיה), נמרח ממרח פסטו עם השמן ומכניסים למקרר לחצי שעה כשהמאפים מכוסים בשקית גדולה.
  • אחרי התפחה במקרר נמרח שוב ממרח פסטו עם שמן זית, בעדינות.
  • נחמם תנור על 200 מעלות טורבו ומכניסים לאפייה למשך 25 דקות או עד שהמאפה מוכן.
  • אחרי האפיה משפריצים מים ומכסים במגבת נקיה.
  • ניתן למרוח שוב שמן זית (ללא הפסטו) אחרי מנוחה של חמש דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.