| |

בגט צרפתי כמו במאפייה

פריכות מטריפה מבחוץ ורכות מפתיעה בפנים
בהשראת: ענת אלישע ביטון
ציון 4.63 על ידי 16 דירוגים
בגט צרפתי

במקום ללכת כל יום למאפייה, תתפלאו לדעת כמה קל באמת להכין בגט לבד בבית עם טעם שישאיר אתכם בשוק!

קבלו מתכון לבגט צרפתי בול כמו במאפיות שמכינים בכלל ללא לישה, המקבל פריכות מטריפה מבחוץ עם רכות מפתיעה בפנים, וטעם מענג שאי אפשר להפסיק לאכול.

בצק מושלם שמכינים בקלי קלות וכלום זמן, ולאחר מנוחה ארוכה יהיה לכם מאפה משגע שישנה לכם את החיים. חובה להכין!

מתכון באדיבות: ענת אלישע ביטון

ספר המתכונים של ענת אלישע ביטון

 

בגט צרפתי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בגט צרפתי

בגט צרפתי כמו במאפייה

פריכות מטריפה מבחוץ ורכות מפתיעה בפנים
ציון 4.63 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: ענת אלישע ביטון

המצרכים

  • 420 גרם קמח (3 כוסות - קמח פיצה / פוקאצ׳ה /00 / קמח לחם)
  • 300 מ"ל מים (כוס וחצי)
  • ¼ כפית שמרים יבשים
  • ½ כף מלח

אופן ההכנה

  • נניח בקערה את כל המרכיבים ונערבב בעזרת כף היטב, עד שמתקבל בצק דביק מאוד.
  • נכסה בניילון נצמד ונניח להתפחה על השיש ל-15-16 שעות ( בקיץ ההתפחה במקרר)
  • נקמח את משטח העבודה בנדיבות ובעזרת קלף נוריד את הבצק. נקמח גם את הבצק ונחלק ל-2 ובעזרת הידיים נשטח אותו.
  • נקפל צד אחד למרכז ומעליו את הצד השני ונכסה במגבת. מנוחה רבע שעה.
  • נהפוך את הבצק (לשים לב לעבוד עם קמח כל הזמן) ונניח אותו לאורך. נקפל 3 קיפולים, ונקפיד להדק בין קיפול לקיפול.
  • נעצב לצורת באגט. נקמח אותו בקמח סמולינה/דורום/לבן.
  • נניח את הבאגטים על נייר אפיה ונכסה במגבת. נתפיח עוד שעתיים.
  • שעה לפני תום ההתפחה נחמם תנור ל-250 מעלות ( חום סטטי) אבן שמוט / צבנית תנור הפוכה.
  • בתום ההתפחה, נחרוץ את הבצק לאורכו ובעזרת מרדה / קרש חיתוך נעביר את הבאגטים לאבן הלוהטת /תבנית שבתנור.
  • נאפה למשך 25-30 דקות עד הזהבה עמוקה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בגט צרפתי


שאלות נפוצות: בגט צרפתי

הבצק לא מחמיץ ויכול להיהרס בחוץ כל כך הרבה שעות?
לא, הכמות של השמרים מינימלית ומאוד קר.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?