עוגת שמרים ללא סוכר
עוגת שמרים קלה להכנה וטעימה – שלא תרגישו שהיא ללא סוכר!
עוגת שמרים ללא סוכר לא פחות טעימה מהרגילה עם בצק דק דק ומלא שכבות של ממרח שוקולד מפנק!
בשנים האחרונות עולם הבריאות נכנס גם לעולם הקונדיטוריה, שעד כה נחשב לתחום "שכמה שיותר, יותר טוב"… ובכן, היום גם בעולם הקונדיטוריה מבינים שצריך להפחית מעט במצרכים לא בריאים כמו סוכר. וגם אתם יכולים להצטרף למהפכה ולהכין רולדה של שמרים ללא יסורי המצפון!
עוגת שמרים ללא סוכר, או יותר נכון – ללא סוכר מלאכותי, במתכון יש תחליפים לסוכר מלאכותי, כך שאפשר גם לשמור על הטעם המתוק וגם על הבריאות החשובה כל כך! ובינינו – אתם בכלל לא תרגישו בחסרונו!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים ללא סוכר
-
בריא וטעים: מי אמר ששילוב של ללא סוכר וטעים לא הולך?!
-
קל להכנה: אמנם זהו מתכון שלוקח זמן, אך תהליך ההכנה לא מסובך בכלל!
-
שוקולד: עוגת שמרים ללא סוכר עם מלא שכבות של שוקולד- זה החלום הבריא/טעים של כולם!
-
פוטוגני: הרולדה לא רק טעימה ובריאה, כמו ששמתם לב היא גם מצטלמת נהדר!
שורה תחתונה: עוגת שמרים ללא סוכר, טעימה, בריאה ופוטוגנית ובעיקר מלאה בשוקולד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- ½ קילו קמח לבן (מנופה)
- 3 כפות ״כמו סוכר״ (מצורף תמונה)
- 1 כף שמרים (יבשים)
- 100 גרם חמאה רכה ( חתוכה לקוביות)
- 1¼ כוס חלב (פושר)
- 2 ביצים
- ממרח שוקולד (ללא סוכר)
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמח , ״כמו סוכר״ ושמרים בקערת המיקסר ומוסיפים ביצים, חלב וחמאה עד שמגיעים לאיחוד מלא, הבצק יוצא מעט קשה אבל ככה הוא צריך להיות.
- עוטפים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה, לאחר מכן ללוש אותו לתת לו עוד התפחה של שעה נוספת.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים את הבצק ומורחים את השוקולד, שרוחב הרידוד יהיה קצת יותר מאורך התבנית ובשביל שהבצק יצא דק עם הרבה שכבות - לכן לרדד אותו לעובי דק ובצק ארוך
- אחרי שמגלגלים מכניסים את הבצק ל-15 דקות למקפיא כדי שהצורה של הרולדה תישמר
- משמנים את התבניות, ונותנים לרולדה לתפוח עוד 20 דקות בתוך התבנית
- מכניסים לתנור שחומם מראש על אפייה 180 מעלות כ- 25-30 דקות .
- לאחר שמוצאים את התבנית מהתנור שופכים את הסירופ (חצי כוס מים רותחים, 2 כפות ״כמו סוכר״), מומלץ להבריש על השמרים שהם חמים.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת שמרים ללא סוכר
מה זה "כמו סוכר" ? |
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!
שלום, במידה ואין לי "כמו סוכר" אפשר לשים סוכר רגיל באותה כמות??
היי נטע!
כן, כמובן 🙂
בהצלחה!
ערב טוב לעורכת המתכון, כתוב במתכון, לאחר גילגול הרולדה להכניס את הבצק למקפיא כדי שיהיה יותר קל לייצור את הצורה, אבל לא מוסבר
לאיזה צורה התכוון המשורר ? וגם האם לא הגיע הזמן לפרסם מתכונים בשקילה במישקל ולא ע"י כוסות למינהם, תודה על מענה בעניין. מרים.
היי מרים! תודה על התגובה שלך 🙂
תיקנו את ההנחייה במתכון – הכוונה היתה לכך שבעזרת ההקפאה הצורה של הבצק שגילגלנו תישמר עד לאפייה.
לגבי משקלים – בעיקרון, כל עוד את משתמשת באותה כוס לאורך כל הכנת המתכון, המשקל המדויק אינו משנה כלל. בגדול, כוס אוניברסלית שווה ל-240 מ"ל. הכוס במתכון הזה קטנה יותר, אז אם את בוחרת בכוס גדולה יותר, רק תוודאי שהתבנית מספיקה.
מקווים שהצלחנו לעזור!