|

עוגיות מלוחות פריכות בטירוף

מרקם חלומי עם טעם מענג במיוחד
בהשראת: אילנה בוכריס
ציון 4.27 על ידי 42 דירוגים
עוגיות מלוחות

מי לא אוהב לנשנש על עוגיות משגעות ומלוחות של פעם? עם הכנה כל כך קלה וטעם כזה מושלם, אין סיכוי שלא מכינים!

קבלו מתכון לעוגיות מלוחות המתקבלות בפריכות מטריפה עם מרקם חמאתי וחלומי, והמון שומשום המשדרג את הטעם ברמות.

עוגיות קלילות והכי קלות להכנה שתמיד מושלמות לצד כוס תה עם נענע חמימה, ואז אתם מסודרים לתענוג לשאר היום!

מתכון באדיבות: אילנה בוכריס

ספר המתכונים של אילנה בוכריס

 

עוגיות מלוחות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגיות מלוחות

עוגיות מלוחות פריכות בטירוף

מרקם חלומי עם טעם מענג במיוחד
ציון 4.27 על ידי 42 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה בוכריס

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 מחמאה רכה
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס שמן (אפשר גם 200 גרם חמאה)
  • 1 ½ כוס מים
  • שומשום

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחד עד שמקבלים בצק רך ונעים.
  • אפשר לעשות צורות במכונה / או ביד מגלגלים לגליל דק ומעגלים. אפשר גם בצורת מאורכים.
  • נמלא תבנית שלמה, ונמרח ביצה ושומשום (טובלים ממש טוב)
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 25 דקות בערך.
  • אחרי 25 דקות ננמיך את החום ל-120 ונאפה לעוד 20 דקות בערך, לייבוש העוגיות.

הערות וטיפים

חדשים במטבח? לא סגורים איך מכינים את הצורה? קבלו סרטון שבטח יעזור:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגיות מלוחות


שאלות נפוצות: עוגיות מלוחות

אפשר לוותר על הסוכר וניל?
אפשר לוותר אבל זה מוסיף.
אפשר במקום קמח לבן להחליף לקמח כוסמין?
אפשר בהחלט.
 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

ריכזנו לכם הכל! מחפשים עוד עוגיות קלות להכנה וטעימות בטירוף? קבלו >> מתכון לעוגיות

מקור: עוגיות מלוחות – אילנה בוכריס

Similar Posts

8 Comments

  1. 1 star
    העוגיות יצאן פריכות וטעימןת, כמה שעות אחכ נעלמה הפריכות וקיבלתי עוגיות שנותרו כאילו באריזה פתוחה והוחמצו. למה? השתמשתי באבקת אפיה ולא ארזתי בקופסא אלא לאחר שהתקררו. אשמח להבין איפה טעיתי.

    1. היי מזל,
      לא בטוחים, אבל מה שאפשר לעשות זה לאפות אותן ב-120 מעלות למשך 10 דקות כדי לייבש אותן. אם צריך עוד 10 דקות, אפשר להמשיך עד שהן חוזרות להיות פריכות.
      בהצלחה!

  2. לפי המתכון של העוגיות מלוחות/בייגלה שומשום יש להוסיף לקג קמח רק כוס וחצי מים.ברור שלא נוצר בצק.כמה מים יש להוסיף בכל זאת כדי שיתקבל בצק רך? אשמח לתשובה מהירה שאני באמצע הכנת המתכון. תודה מראש

    1. היי מילכה,
      את המים מוסיפים בהדרגה ועוצרים כשהבצק רווי ואפשר לעבוד איתו בנוחות. אם הבצק מימי מדי, מוסיפים כף קמח ומעבדים וחוזר חלילה עד שאפשר לעבוד עם הבצק.
      נשמח לעדכון!

  3. הי
    במקום ביצה אפשר לערבב טיפה סילאן עם מיים, וזה מדביק את השומשום וחוסך ביצה, בעיקר לטבעונים, אבל טוב לכולם.
    זה לא ממתיק את המאפה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?