ג'חנון אחד הטעימים שיש
רכות ואווריריות חלומית עם טעם מושלם

לא מעבירים את הסוף שבוע בלי ג'חנון מדהים שידאג למלא לכם את הבטן ולפנק את המשפחה בטעמים שיא השלמות.
קבלו מתכון לג'חנון נדיר ומיוחד, טעים ברמות אחרות, המתקבל ברכות משגעת עם אווריריות ומופלאה, בנוסף לצבעי זהב מהממים שאי אפשר לעמוד בפניהם.
מנה מטריפה שתמיד מצליחה להרשים את כל המשפחה בכל ביס מחדש. חווית טעמים מענגת שאסור לכם לפספס!
מתכון באדיבות: דורית כהן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 1 קילו קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף גדושה דבש (טהור)
- 2-3 כפות סוכר
- 2 - 2 ½ כוסות מים פושרים
- ¾ כף מלח
- 1 ¼ חבילות מרגרינה (250 גרם)
- שמן קנולה
אופן ההכנה
- ראשית בקערת המיקסר לשים את כל מרכיבי הבצק לפחות למשך 10 דקות - קמח, אבקת אפיה, סוכר, דבש, מלח ומים פושרים (מתחילים עם שתי כוסות ומוסיפים במידת הצורך עוד חצי כוס).
- אפשר להוסיף עוד כף אחת סוכר מי שאוהב יותר מתוק. יש להקפיד לא לוותר על הדבש, הוא זה שנותן צבע מעלף לג׳חנון.
- אחרי שלשים את הבצק, נותנים לו מנוחה של כ-40 דקות. לאחר מכן קורצים לכדורים, בערך 15 (תלוי בגודל).
- מעסים כל כדור בצק בשמן קנולה בנדיבות , ומסדרים את כל הכדורים במגש ואז מכסים בניילון נצמד לפחות לחמש שעות.
- לאחר חמש שעות לוקחים כדור, ומשמנים משטח עבודה ומרדדים אותו עד לשקיפות עם מערוך. אין צורך בעבודת ידיים.
- מניחים בנדיבות מרגרינה על כל עלה מרודד ומתחילים לגלגל אותו לכמה שיותר גלגולים. את המרגרינה ניתן להמיס או להשתמש בה כמוני כשהיא רכה מאוד.
- מסדרים את הג׳חנונים בסיר ג’חנון בצורת שתי וערב. מרפדים את הסיר קודם בנייר אפייה ומשמנים אותו במרגרינה.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-110 מעלות למשך לפחות 10 שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: ג'חנון נדיר
אפשר להכין באמצע שבוע ולהקפיא את הבצק? אפשר בהחלט. אפשר גם להקפיא בסיר הגחנון. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: ג'חנון נדיר – דורית כהן
מה מהיר פה בדיוק ??
מתכון רגיל, בטוח שייצא טעים
אבל למה לפוצץ כותרת כדי שייכנסו לראות את המתכון שלך שהוא בעצם כמו של כולם.
היי ירון!
תודה רבה על ההערה שלך, ערכנו את המתכון, הוא אכן אינו מהיר אלא רגיל לגמרי.
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הוואטסאפ שלנו 🙂
אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה?
היי נעמה!
בוודאי, ובאותה הכמות 🙂
יצא מדהים!
איזה כיף לשמוע אנט תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
יצא מעולה קיבלתי המון מחמאות מהמישפחה
איזה כיף לשמוע שולה בתיאבון לכולם! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
בוקר טוב הג'חנון ללא שמרים תודה על התשובה
נכון מאוד רינה!