| |

 קציצות עוף ברוטב אדום עם תפו"א

סיר מופלא של קציצות עוף ברוטב אדום עם תפוחי אדמה רכים - גורמה ביתי אמיתי משביע, מזין, וטעים לכולם
בהשראת: סתיו סעדון עמר
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
קציצות עוף ברוטב

מכל חלקי העוף, נראה לנו לפעמים שהכנפיים לא מקבלות מספיק את היחס הראוי להן. תמיד צוחקים עליהן שהן חלק מיותר, שהוא לא יוקרתי, הזול..

אולי זה בגלל שעוד לא יצא לכם להכין את המתכון המושלם והקל מכולם של כנפיים בתנור, כי תכל'ס זה החלק הכי טעים בעוף – עסיסיות בטירוףףף, קטנות וכיפיות לאכילה ומוכנות בתוך 5 דקות בלבד!!

תוסיפו לכל הטוב בזה רוטב טבעי משגע של שום-דבש, פזרו קצת תלתלי בצל ירוק למעלה ופשוט תתחילו לעוף בעונג טעמים רך, עסיסי וממכר, שאוכלים עם הידיים אחת אחת ולא רוצים להפסיק…

 

ספר המתכונים של סתיו סעדון עמר

קציצות עוף ברוטב
צילום: סתיו סעדון עמר

למה באמת כדאי לכם: קציצות עוף ברוטב

 

  • אוכל בגן ילדים? לדעתנו מדובר קציצות עוף ברוטב הן גורמה ביתי אמיתי – משביעות, מזינות ומנחמות
  • קציצות עוף ברוטב יפליאו בטעם עוף עסיסי, תפוחי אדמה נימוחים ורוטב עשיר בתיבול מוווושלם
  • נשארו קציצות שלא היה להן מקום בסיר? זכיתם! טגנו אותן בשמן חצי עמוק ונשנשו בכיףףף

שורה תחתונה: סיר מופלא טעים טעים למבוגרים ולילדים

 

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? קציצות עוף ברוטב

קציצות עוף ברוטב

 קציצות עוף ברוטב אדום עם תפו"א

סיר מופלא של קציצות עוף ברוטב אדום עם תפוחי אדמה רכים - גורמה ביתי אמיתי משביע, מזין, וטעים לכולם
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: סתיו סעדון עמר

המצרכים

  • לקציצות:
  • חצי קילו חזה עוף טחון
  • 1 בצל גדול
  • 1 תפו"א גדול
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור עלי סלרי קצוצים
  • ביצה
  • ¾ כוס פירורי לחם
  • כף סולת (אם אין אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם)
  • כף פפריקה
  • כפית כורכום
  • ¼ כפית קינמון
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • כף שטוחה מלח
  • כפית פלפל שחור
  • לרוטב:
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 7 שיני שום
  • קופסא קטנה רסק עגבניות
  • כפית כורכום
  • כף פפריקה
  • כפית כמון
  • כפית פלפל שחור
  • כף מלח
  • כפית סוכר

אופן ההכנה

  • להכנת הקציצות - נטחן את הבצל והתפו"א, נסחט טוב טוב עד להוצאת כל הנוזלים ונעביר לקערה. נוסיף את העוף הטחון, הירק, פירורי הלחם, הסולת והתבלינים.
  • נלוש עד לקבלת עיסה אחידה (לא ללוש יותר מדי, אחרת הקציצות יצאו קשות ודחוסות), ניצור קציצות בגודל כדור פינג פונג, נכסה ונניח בצד למנוחה.
  • להכנת הרוטב - נטגן את השום על להבה נמוכה, שלא ישחים, ונצרף אליו את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות, נקפיץ יחד עד שהם משחימים מעט. נוסיף את התבלינים ורסק העגבניות, נערבב הכל ונוסיף מים חמימים עד לכיסוי.
  • נביא את כל הסיר לרתיחה ונוסיף את הקציצות בזו אחר זו, מדי פעם ננענע את הסיר על מנת שלא יידבקו אחת לשנייה או לסיר.
  • הערה חשובה - הקציצות מתנפחות מעט בזמן הבישול, השאירו להן מרווח לגדול ואל תעמיסו על הסיר.
  • כעבור רבע שעה ניתן להוסיף גם קוביות בטטה. נבשל מכוסה למחצה על להבה נמוכה סך הכל כ-25-30 דקות.
  • אם נשארו קציצות שלא היה להן מקום, זכיתם! אפשרי ורצוי לטגן אותן בשמן חצי עמוק ולנשנש עד שהביא מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קציצות עוף ברוטב
צילום: סתיו סעדון עמר
קציצות עוף ברוטב
צילום: סתיו סעדון עמר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הילדים בבית? זללו את הכל ועדיין מבקשים משהו טעים ומתוק? אל דאגה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?