מרקים | ארוחות צהריים | בשר | מתכונים חורפיים
מרק קובה חמוסטה חם ומנחם
חווית טעמים רחבה ומרשימה במיוחד
![מרק קובה](https://metukimil.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מרק-קובה-1-300x300.jpg)
קריר בחוץ ומחפשים לחמם את הבטן וגם את הלב? אין כמו מרק מושלם של קובה שינחם את כולם בטעמים מענגים!
קבלו מתכון למרק קובה חמוסטה חם וטעים, המשלב קובה רכה עם מלית עסיסית בטירוף המבושלת במרק עם המון ירקות שורש המשדרגים את הטעם ברמות.
מרקם מדהים שתמיד מרשים את כל המשפחה בחווית טעמים רחבה. איך שלוקחים ביס אחד יבקשו מכם להכין כל שבת!
מתכון באדיבות: שרית יצחקי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
![מרק קובה](https://metukimil.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מרק-קובה-1-300x300.jpg)
המצרכים
לבשר:
- 4 בצלים
- 2 קילו בשר מספר 2
- 6 שיני שום
- 1 כף שטוחה מלח גס
לבצק:
- 1 כוס בורגול דק (ג'ריש)
- 1 קילו סולת
- 1 כף מלח
- 2 ¼ כוסות מים
למרק:
- 2 בצלים
- 5 שיני שום
- 6 עלי וגבעולי סלרי
- 1 חבילת מנגולד (סלק ירוק)
- 2 קישואים
אופן ההכנה
- להכנת הבשר - מטגנים את הבצלים עד שהופכים לשקופים, מוסיפים את הבשר ואז מוסיפים את שיני השום והמלח הגס.
- נותנים לבשר להתבשל כמה שעות טובות על אש בינונית, ומערבבים מידי פעם.
- כשהמים נעלמים לגמרי והבשר ממש רך, מוסיפים מעט שמן או 50 גרם מרגרינה ומטגנים עם כף עץ עד שנוצרות "שערות" שחומות של בשר. לא מטגנים יותר מידי שלא ישרף.
- לאחר מכן מקררים את הבשר.
- להכנת הבצק - משרים כוס ג'ריש (בורגול דק) עם כוס מים (כוס חד פעמית לשתייה חמה) למשך חצי שעה עם כף מלח.
- אחרי זאת מוסיפים את הסולת ומוסיפים עוד כוס מים ונלוש היטב. אם יש צורך מוסיפים את יתר המים תוך כדי לישה. מוסיפים בזהירות בכל פעם קצת אבל לא בבת אחת שלא יהרס הבצק.
- למרק - מטגנים את הבצל, וטוחנים במעבד מזון ⅓ מהסלרי והמנגולד יחד עם 5 שיני שום.
- מוסיפים לבצל מים ¾ סיר, וכשמגיע לרתיחה מוסיפים את כל הירוקים כולל מה שקצצנו. מתבלים במלח, פלפל שחור, כפית כורכום, לימון/מלח לימון, מרק עוף, לפי הטעם.
- מרתיחים היטב את המרק וכשכל הירקות רכים זורקים את הקובות למרק. כשהקובה צף לתת לו עוד 5 דקות של בישול.
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון מרק קובה זה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: מרק קובה – שרית יצחקי. מוזמנים לבקר גם באינסטגרם!
הקובה הכי טוב שיצא לי עד היום.
ממליץ בחום!!
איזה כיף לשמוע אביחי תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא לשתף איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/