|

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה

צהריים חלומיים עם פרגיות בתנור בתבנית אחת עם נתחי עוף עסיסיים, תפו"א ובטטות רכים וסלט ירקות עשיר וגדול. מנה קלאסית מהממת לכל המשפחה – טעימה, משביעה ו... קלילה להכנה!
בהשראת: צביה אורן
ציון 4.27 על ידי 26 דירוגים
פרגיות בתנור

שוב פעם צהריים ושוב פעם רעבים? זה קורה כנראה כל יום, הא? ?, אבל לא כל יום תחכה לכם מנה קלאסית מהממת לכל המשפחה – טעימה, משביעה, עשירה ו… קלילה להכנה!

אז… בואו להתענג על פרגיות בתנור בתבנית אחת עם תפוחי אדמה ובטטה אפויים – נתחי רכים ועסיסיים של פרגיות עוף מתובלות היטב, תפו"א ובטטות רכים לא פחות ומשביעים ביותר, ובליווי סלט ירקות עשיר וגדול

כל מה שתרצו לעשות אחרי הארוחה זה… לזלול עוד קצת ואז לתפוס שנ"צ ארוכה…

ספר המתכונים של צביה אורן

 

פרגיות בתנור
צילום: צביה אורן

למה באמת כדאי לכם: פרגיות בתנור

  • טעימה, משביעה, עשירה ו… קלילה להכנה!
  • שילוב מושלם של נתחי פרגיות עסיסיים עם תפו"א ובטטות רכים ומתובלים היטב

שורה תחתונה: מנה קלאסית מהממת לכל המשפחה

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? פרגיות בתנור

פרגיות בתנור

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה

צהריים חלומיים עם פרגיות בתנור בתבנית אחת עם נתחי עוף עסיסיים, תפו"א ובטטות רכים וסלט ירקות עשיר וגדול. מנה קלאסית מהממת לכל המשפחה – טעימה, משביעה ו... קלילה להכנה!
ציון 4.27 על ידי 26 דירוגים
לדרג
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 1 קילו פרגיות ( נקיות ושטופות היטב)

למרינדה:

  • כוס רוטב טריאקי
  • ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק או חריף
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור
  • מלח

לתפוחי האדמה והבטטות:

  • תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה
  • בטטה חתוכה לרבעים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • מערבבים היטב את חומרי המרינדה, מכניסים את הפרגיות למשך כשעתיים, כדי שכל הטעמים ייספגו היטב.
  • בינתיים לוקחים תפוחי אדמה קטנים ומרתיחים עם הקליפה 10 דקות במים חמים ומסננים. את הבטטה קולפים, חותכים לרבעים ומשמנים עם מעט שמן זית.
  • מתבלים עם 3 כפות שמן זית, כפית פפריקה אדומה מתוקה, כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור. מעסים הכל.
  • מכינים תבנית עם נייר אפיה, שמים כל פרגית במרווח קטן, ומוסיפים את הבטטות ותפוחי האדמה, אופים על 190-200 מעלות עד שהנתחים משחימים והפרגית רכה ועסיסית משני הצדדים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פרגיות בתנור
צילום: צביה אורן
פרגיות בתנור
פשוט, מושלם. פרגיות בתנור. צילום: צביה אורן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 מחפשים עוד רעיונות? עשרות ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: צביה אורן

Similar Posts

8 Comments

  1. 5 stars
    מאז שניסיתי איתו בסוף הקיץ, זה מופיע אצלי שוב שוב! בפעם אחרונה הכנתי את המתכון כשהיינו 20 איש מסביב לשולחן, הכנתי עוד הרבה מנות שונות, אבל רק זה חוסל עד הסוף! מומלץ! (במקום טריאקי, השתמשתי ברוטב סויה עם קצת סילאן, כי זה תמיד יש בבית וטריאקי בד"כ אין….).

    1. היי קובי,
      אפשר, רק מומלץ להשתמש בחזה עוף עם העור שלו כדי לשמור על עסיסיות הבשר.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?