| | | | | | |

מרק עדשים חומוס שעועית ואורז

אחד המרקים הכי טעימים שיש. מרק מהמטבח הערבי, סמיך ומחמם ביום חורף קר. מאוד קל ופשוט להכנה.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מרק עדשים
נועם זיגדון

אחד המרקים הכי טעימים שתכינו. לי הוא ממש מזכיר את הפול המצרי. מרק סמיך ומנחם, מתאים במיוחד לימים גשומים וקרים.

נועם זיגדון

מתמחה באפייה ובישול & ובעלת מתכון מקורי

מרק טעים ומוצלח מהמטבח הערבי עם שעועית, חומוס, עדשים, אורז ותבלינים. בריא, מחמם ומנחם בימי החורף הקרים.

מדובר במתכון מאוד פשוט. כל מה שצריך זה לבשל בסיר לחץ את כל הקטניות יחד עם הרבה בצל ואורז, לתבל וזהו! רק נותר ליהנות ממרק עדשים סמיך ומושלם.

אפשר לשדרג לפני ההגשה עם קצת פטרוזיליה וגרגירי חומוס מבושלים, ומקבלים מנה ממכרת! אחד המרקים הכי טעימים שתטעמו. בוודאות.

למה באמת כדאי לכם להכין מרק עדשים חומוס שעועית ואורז:

  • בריא טעים ומשביע
  • מתאים מאוד לימים חורפיים וגשומים
  • הכנה מאוד קלה – כל אחד יכול!
  • בעל מרקם סמיך וריח מגרה שכל הבית יאהב.

שורה תחתונה:

מרק פשוט מושלם, כל כך טעים – תתכוננו להתמכר!

מרק עדשים

שאלות נפוצות:

האם חייבים להשתמש באבקת מרק?

אפשר להשתמש בציר מרק במקום.


האם זה בסדר להשתמש בעדשים ירוקות (במקום חומות)?

כן, זה יהיה טעים באותה המידה.


הכנתי וטעים ברמות אחרות, אין דברים כאלה!

אורנה

גולשת בפייסבוק

מתכונים מתוקים

מא' עד ת': צפו בסרטון ההכנה המלא

כל מה שצריך זה שעועית, חומוס, עדשים ואורז, מוסיפים קצת תבלינים מבשלים ונהנים!

מרק עדשים

מרק עדשים חומוס שעועית ואורז

אחד המרקים הכי טעימים שיש. מרק מהמטבח הערבי, סמיך ומחמם ביום חורף קר. מאוד קל ופשוט להכנה.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
זמן הכנה: 5 minutes
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
סה״כ זמן: 45 minutes
סוג: ארוחות ערב, ארוחות צהריים
מטבח: מהמטבח הערבי

ציוד

סיר לחץ (מומלץ, אבל אפשר גם בסיר רגיל)

המצרכים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל סגול (קצוצים דק)
  • 1 כוס גרגירי חומוס (מושרים ללילה)
  • 1 כוס שעועית אדומה (מושרית ללילה, אפשר גם לבנה)
  • 1 כוס עדשים חומות
  • 1.5 ליטר מים
  • 1 כוס אורז (שטוף)
  • 1 כפית קימל (טחון, אפשר לוותר אם אין)
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1/2 כף מלח
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצלים עם השמן זית עד להשחמה.
  • שוטפים ומסננים את החומוס, השעועית והעדשים. מוסיפים לסיר עם הבצל ומוסיפים כמות נדיבה של מים שיכסו את כל הקטניות.
  • מעבירים לסיר לחץ ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומנמיכים ללהבה נמוכה.
  • מתבלים בקימל, אבקת מרק מלח ופלפל שחור.
  • מערבבים ומבשלים במשך 30-40 דקות.

הערות וטיפים

  • אם מבשלים בסיר רגיל יש לבשל יותר זמן, מה שחשוב זה לבדוק שהכל ממש רך ומבושל היטב.
  • מדי פעם תבדקו שלא חסר מים, שהחומוס והשעועית התרככו, ואם צריך מוסיפים עוד קצת מים.
  • לאחר הבישול מקבלים מרק סמיך מאוד, אם רוצים אפשר לדלל בעוד קצת מים. מאוד מומלץ לאכול סמיך.
  • להגשה – מומלץ לפזר מעט שמן זית, קצת פטרוזיליה קצוצה וגרגירי חומוס מבושלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוד מתכונים דומים של מרק עדשים:


הבמה כולה שלכם:

גם לכם יש הזדמנות לככב! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון

וואו איך מתאים לי כזה מרק!

מזל סרוסי

גולשת באתר

כל קטניה בפני עצמה היא טעימה במרק, אז ברור שהכל ביחד חייב להיות סופר טעים! תודה על מתכון מנצח לימים הקרים.

חנה מאיר

גולש ברשת


דבר אחד אחרון…

מתכון מרק עדשים זה הוא חלק מאוסף מתכוני מרקים מומלצים. אל תפספסו!

מקור: נועם זיגדון
מוזמנים לבקר: פשוט לבשל עם נועם זיגדון

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?