פסטה בסיר אחד ברוטב עגבניות מושלם
רכות נפלאה עם טעם שיא השלמות
מחפשים לשדרג לכולם את היום בארוחה מעלפת עם המון טעמים, מבלי להשקיע את כל היום במטבח? אז מתכון זה הוא בול בשבילכם!
קבלו מתכון לפסטה בסיר אחד שתמיד מוכנה בדקות ספורות, המתקבלת ברכות נפלאה ומבושלת ברוטב עגבניות הנותן טעם שיא השלמות.
תבשיל פשוט ומהיר להכנה עם טעם מענג שלא מתפשר בכלל. טעימה ראשונה ותמצאו פסטה זאת מככבת אצלכם בבית לפחות כל שבת!
מתכון באדיבות: סימה ארביד
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 1 בצל (קצוץ)
- 1 שן שום
- ½ כפית כורכום
- 1 כף שטוחה מרק עוף
- 1 כף פפריקה
- 1 כף מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 3 כפות רסק גדושות
- 1 כף שמן
- 1 פלפל אדום
- 1 חבילה פסטה (500 גרם)
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצל ומטגנים קלות עם שן שום בכף שמן.
- מוסיפים את הכורכום, מרק עוף, פפריקה, מלח, ופלפל שחור ומערבבים.
- מוסיפים 3 כפות רסק גדושות ומערבבים היטב עם הכל, ואז לוקחים פלפל אדום, חותכים ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים את הפסטה היבשה, ומעל שופכים מים רותחים עד לקצת מעל הפסטה. להציף מים.
- מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם והפסטה מתבשלת, מערבבים מידי פעם.
הערות וטיפים
טיפ: אוהבים שיש הרבה רוטב? אפשר להוסיף 3 כפות נוספות של רסק, לחתוך את זמן הבישול בחצי ופחות לצמצם את הרוטב. בהצלחה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על: פסטה בסיר אחד
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
הכנתי את זה ומשום מה שכחתי להוסיף כורכום .
ולגבי פלפל אני לא שמה פלפל בתבשילים. זה טעים גם בלי זה
היי ברוריה,
העיקר שנהנית מהפסטה!
אני בן 12 הכנתי ויצא לי ממש ממש טעים לא ציפיתי בהתחלה חשבתי ששמעתי יותר מדי מים אבל אז זה התתמצם
היי שליו,
מעולה!! שמחים שנהנית מהמתכון 🙂
הוספתי מיכל קטן של עגבניות מרוסקות. מעולה
היי,
נשמע מעולה!! אפשר להראות לנו גם איך יצא בקבוצה 🙂
הי רציתי לשאול לגבי אם הפשר להחליף את הרסק עגבניות בעגבניות מרוסקות ???
היי הודיה,
אכן כן, בהצלחה!!
יצא המטריףףףףף משהו מדהים אכלתי בלי סוף
היי הודיה,
איזה כיף!!
מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
מכינה כל פעם , טעים
לא שמה אבקת מרק, שמה קצת כמון
היי הילה,
נהדר, שמחים שאת נהנית מהמתכון ותודה רבה ששיתפת אותנו 🙂
יצא מדהייייים הילדים שלי ממש אוהבים את הפסתה…….. וגם אני פשוט מדהיםםםם……..
ממש לא מה שציפיתי מתכוון לא מומלץ בכלל
לפי דעתי הגמבה ערסה הכל!!
היי שירה, מצטערים שלא יצא כמו שציפית. מוזמנים להנות ממתכונים פסטה איכותיים אחרים באתר כאן.
הי, יצא מעולה!
הכנתי לארוחת ערב לילדים ובעצמי חסלתי שתי מנות…
כולם ממש התלהבו
תודה!
שמחים שאהבת יעל, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הי, אני מגרדת את החלק הפנימי של הגמבה בפומפיה גסה. כך יש את הטעם הנהדר ובלי קליפות.
שסיננתי את הפסטה בכללל לא נשאר רוטב הוא נשפח עם המים.
היי רנן, כנראה שזמן הבישול היה ארוך מדי או האש עצמה גבוהה מדי. מקווים שיצא טעים בכל זאת, בהצלחה בפעם הבאה.
היי נראה לי שלא הבינו אותך כשהגיבו. פיספסת משהו חשוב בתהליך בישול. אין שום שלב של סינון.
תשים לב לכמות המים, זמן הבישול ותהליך הבישול.
זה לא שיטת בישול שמבשלים את הפסטה בניפרד מהרוטב ואז מסננים לפני שמערבבים עם הרןטב. לא.
כאן מכינים את הרוטב ואת הפסטה מבשלים בתוך רוטב מדולל במעט כדי לאפשר לפסטה להתבשל בתוך הרוטב.
זהו תבשיל שחוסך בזמן הכנה ,בתהליכי הכנה וגם בכמות הכלים .
אגב אני משתמשת בשיטה הזו כשלא מרגישה מספיק טוב להתעסק עם סינון מים ושטיפת כלים מיותרים. תיבול שונה. אני אנסה עם התיבול הזה במקום מה שאני רגילה נראה איך יצא.
מתכון טעים וקל להכנה!! מומלץ. אהוב מאד על ילדים
מעולה הילדים והנכדים חיסלו את הסיר
איזה כיף לשמוע! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉
קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
כשאתם אומרים פלפל אדום אתם מתכוונים לפלפל חריף או גמבה אדומה?
היי לירן, הכוונה לגמבה אדומה, אך את המתכון בהחלט אפשר להתאים למה שאוהבים ולהכין גם עם חריף, בהצלחה!
המתכון נראה מצוין, שינוי מרענן לכל הפסטות שאנו רגילים להכין. מבטיחה להכין בקרוב ולשלוח תגובה. תודה רבה לך !
איזה כיף לשמוע ויקי ממש תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉
קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
להוסיף
לטיגון ערמונים קצוצים
רעיון מצוין!
מי דוחף אבקת מרק עוף לפסטה? שריד מימי הצנע שלאן שלא תדחפו אותו ישתלט על האוכל. מה הקשר לפסטה?
היי מייק, המרק עוף נותן למנה טעם יותר עשיר אך הוא בהחלט לא הכרחי וניתן לוותר עליו. בהצלחה!
חצי שעה לבשל את הפסטה ?
פסטה לאחר 12-14 דקות אש נמוכה בינונית מוכנה . ו3 כפות רסק עגבניות ומרק עוף?
איפה העגבניות ??
כתבת רוטב עגבניות
הרסק הוא העיקרי במקום המשני ?
היי דקל, יש בסיר יותר מרק פסטה (וזה כל הקטע) ובגלל זה זמן הבישול ארוך מזה של פסטה לבד. לגבי הרוטב, אם אתה אוהב רוטב יותר חזק 3 כפות נוספות של רסק וולתת לזה להתבשל כמה דקות פחות כדי שישאר יותר רוטב נוזלי. מקווים שעזרנו!
צודק אחי! איך דוחפים עמילן לתוך עמילן.
וואו אחת הפסטות מתאים בכל מצב
היי דקלה,
מעולה!! שמחים שנהנית 🙂