| | | | |

פשטידת בצל וגבינות קלה מקמח כוסמין

פשטידת בצל וגבינות קלה מקמח כוסמין משלבת בשלמות בצל אפוי מתקתק, גבינות עשירות, הקרמה מפנקת ומראה מהמם שעושה חשק לפתוח את שולחן חג השבועות כל יום בשבוע...
בהשראת: הדר ליאת
ציון 4.35 על ידי 20 דירוגים
פשטידת בצל וגבינות

גם מי שלא חובב בצל מושבע, ימצא במנה הנהרת הזו חוויה מתקנת שתספק לו עונג צרוף וטעים של פשטידת בצל וגבינות ביתית, קלה וקלילה, העשויה מקמח כוסמין ומלאה בגבינות מעולות!

בקערה אחת בלבד, וללא כלים מיותרים, עם חומרי גלם משובחים תתקבל אצלכם בתנור פשטידה עשירה ומהממת, זהובה וחמה, המשלבת באופן מושלם בין בצל  אפוי ומתקתק, טעמי גבינה עמוקים והקרמה מענגת מבחוץ.

עונג צרוף לכל ארוחת ערב קלה, כמנה ראשונה מרשימה, כתוספת נהדרת ליד סלט רענן, לאירוח מפנק, לילדים מפונקים ובוודאי לחג שבועות חגיגי וטעים!

ספר המתכונים של הדר ליאת 

פשטידת בצל וגבינות
צילום: הדר ליאת

למה באמת כדאי לכם: פשטידת בצל וגבינות

 

  • נהדרת לכל ארוחה, לאירוח מרשים, לערב קליל ומפנק, לילדים מפונקים ולחג שבועות חגיגי וטעים!
  • סופר טעימה, סופר קלה, וסופר יפה עם מראה שזוף וזהוב מפתה
  • שילוב טעמים מופלא בין בצל מתקתק, גבינות עשירות ושכבה מוקרמת שעוטפת אותה בשלמות

שורה תחתונה: קערה אחת + תבנית אחת = פשטידת בצל וגבינות מושלמת אחת!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? פשטידת בצל וגבינות

פשטידת בצל וגבינות

פשטידת בצל וגבינות קלה מקמח כוסמין

פשטידת בצל וגבינות קלה מקמח כוסמין משלבת בשלמות בצל אפוי מתקתק, גבינות עשירות, הקרמה מפנקת ומראה מהמם שעושה חשק לפתוח את שולחן חג השבועות כל יום בשבוע...
ציון 4.35 על ידי 20 דירוגים
לדרג
באדיבות: הדר ליאת

המצרכים

לתערובת הבצל

  • 2 בצלים לבנים גדולים
  • 1 בצל סגול גדול (או עוד בצל לבן)
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • ½ כוס פטריות שמפיניון פרוסות (לא חובה)

לבלילת הפשטידה

  • 1 גביע קוטג' (או גבינה לבנה)
  • ½ כוס = שמן
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כף מלח שטוחה
  • ½ כפית פלפל שחור

להקרמה

  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת

להגשה

  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

אופן ההכנה

  • קולפים את הבצלים הלבנים והסגול, חוצים ופורסים לפרוסות דקות של חצי עיגול. בקערה גדולה מערבבים בצלים פרוסים עם שאר מרכיבי הפשטידה.
  • משמנים תבנית אובלית גדולה ויוצקים לתוכה את תערובת הפשטידה. מכסים את התבנית ומניחים למשך חצי שעה. מפזרים גבינה צהובה מגוררת. אופים את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות למשך שעה. ברגע שהפשטידה מוכנה, מוציאים מהתנור ומפזרים בצל ירוק קצוץ. מניחים לצינון של לפחות שעה, להבטחת התייצבות הפשטידה.

הערות וטיפים

  • הצעה לשדרוג הפשטידה: רגע לפני פיזור גבינה צהובה הניחו מעל לבלילת הפשטידה, פרוסות כרישה ורק לאחר מכן פזרו את הגבינה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פשטידת בצל וגבינות

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מקור: הדר ליאת

מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם | ובקבוצת הוואטסאפ לטיפים בריאים

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?