| | |

חטיף שיבולת שועל פריך (תמיד קלים!)

שמנמנים ועבים, או דקים ופריכים, אבל תמיד טעימים - חטיף שיבולת שועל פריך וקל, המצטיין במרקם עשיר של דבש מתוק וטחינה עמוקה להפסקת קפה או שעת תה מפנקת ומתוקה במיוחד
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.53 על ידי 17 דירוגים
חטיף שיבולת שועל

גם אם שומרים על תזונה נכונה וגם אם לא…. גם אם אתם אנשי התה או דווקא הקפה – אין מי שלא צריך הפוגה קלה ומתוקה לקראת סוף היום בין אם לשעת מפנקת או להפסקת קפה מרגיעה..

אז מה דעתכם שהפעם תתפנקו עם חטיף שיבולת שועל פריך וקל מחומרים מצוינים ובריאים?

חטיפי הגרנולה הללו בהכנה ביתית  פשוטה וקצרה מצטיינים במרקם עמוק ועשיר של דבש מתוק וטחינה שעוטפת הכל בדחיסות ממכרת, ואפשר לעצב אותם איך שאוהבים – בתבנית מלבנית לחטיפים שמנמנים ועבים, או לשטח בתבנית גדולה לחטיפים דקים ופריכים.

ספר המתכונים של עידית מרום

חטיף שיבולת שועל
צילום: עידית מרום

 


למה באמת כדאי לכם: חטיף שיבולת שועל

 

  • שמנמנים ועבים, או דקים ופריכים, אבל תמיד תמיד טעימים!
  • הכנה ביתית פשוטה וקלה, מרקם דבש עשיר וטחינה עמוקה

שורה תחתונה: מושלמים להפסקת קפה או שעת תה מפנקת ומתוקה במיוחד

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? חטיף שיבולת שועל

 

חטיף שיבולת שועל

חטיף שיבולת שועל פריך (תמיד קלים!)

שמנמנים ועבים, או דקים ופריכים, אבל תמיד טעימים - חטיף שיבולת שועל פריך וקל, המצטיין במרקם עשיר של דבש מתוק וטחינה עמוקה להפסקת קפה או שעת תה מפנקת ומתוקה במיוחד
ציון 4.53 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

יבשים:

  • ½1 כוס שיבולת שועל
  • ½ כוס קוואקר להכנה מהירה
  • ½ כוס קמח כוסמין מלא
  • כוס שומשום
  • כוס כשקדים פרוסים
  • ¼ כוס גרעיני חמנייה
  • ¼ כוס סוכר חום לח
  • ½ כפית קינמון

רטובים:

  • 1/3 כוס דבש
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • נערבב היטב בקערה את החומרים היבשים. נעביר את כל החומרים הרטובים לקערה קטנה לחימום במיקרוגל ונטרוף היטב עד שכל החומרים מתמזגים היטב.
  • נשפוך את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ונערבב היטב בעזרת כף.
  • אם התערובת נראית יבשה, נוסיף כמה כפות של מים רותחים ונמשיך לערבב עד לקבלת מרקם דביק ורטוב.
  • להעביר לתבנית מלבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה ולדחוס היטב בעזרת כף.
  • אופציונלי: לקצוץ 50 גרם שוקולד מריר ולפזר מעל התערובת.
  • להכניס לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 20-25 דקות.
  • להוציא את התבנית לקירור מלא לפני החיתוך.
  • לחתוך כפי שאתם מעדיפים

הערות וטיפים

  • אפשר לעצב ולחתוך אותם איך שאוהבים - בתבנית מלבנית לחטיפים שמנמנים ועבים, או לשטח בתבנית גדולה לחטיפים דקים ופריכים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חטיף שיבולת שועל

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

7 Comments

  1. אורית שיבולת שועל היא כמו גרעינים שטוחים שבאים בנפרד אחד אחד, וקוואקר הוא כמו שיבולת שועל טחונה להכנה מהירה. נמכרת בפחיות או שקיות.

  2. נראה מעולה!
    1. מה ההבדל בין שיבולת שועל לבין קוואקר?
    2. למי שנמנע מסוכר- במה אפשר להחליף כדי שהמרקם יישמר?
    תודה רבה!

    1. היי אורית,
      נשמח לענות על שאלותייך:
      1. קוואקר הוא שם של המותג האמריקאי שמייצר מוצרים העשויים משיבולת שועל, ואילו שיבולת שועל היא החומר הגולמי.
      2. אנחנו ממליצים בחום על ממתיקים טבעיים כמו ממתיק פרי הנזירים (מונקפרוט) או מוצרים של חברת סוויטנגו.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?