שוק טלה משגע ברוטב חרדל ודבש
חווית טעמים עשירה בהכנה קלה
הכי מושלם לערב חג – מנה חגיגית וטעימה שתשאיר את כולם מעולפים, בהכנה קלה ופשוטה במיוחד!
קבלו מתכון לשוק טלה משגע ועסיסי ברמות מטריפות, שצולים עם תפוחי אדמה ורוטב חרדל ודבש משגע המקפיץ את הטעם ברמות.
חווית טעמים עשירה המרשימה את כל מי שטועם. איך שמוציאים מהתנור תמצאו את כל המשפחה מחכים בתור לטעום!
מתכון באדיבות: ענת אלישע ביטון
ספר המתכונים של ענת אלישע ביטון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 1 שוק טלה (2.5 ק״ג)
- 5 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
- 5 תפו"א שטופים וחצויים לשניים
- 2 ראשי שום (החלק העליון חתוך)
- ¾ כוס מים (לצלייה)
למרינדה:
- ¼ צרור נענע קצוץ
- רוזמרין
- 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
- 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
- ½ כוס דבש
- ⅓ כוס שמן זית
- 2 כפות מייפל איכותי (לא חובה אבל מוסיף המון)
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- מלח (לפי טעם)
אופן ההכנה
- נערבב היטב את כל מרכיבי המרינדה.
- בתבנית גדולה נסדר את שוק הטלה והירקות.
- נשפוך מחצית מהמרינדה על שוק הטלה ונעסה היטב מכל הכיוונים.
- נשפוך את השאר על הירקות. נניח נייר אפיה על התבנית ומעליה רדיד אלומיניום (שכבה כפולה!)
- נהדק היטב מסביב לתבנית ונכניס למקרר ללילה.
- נחמם תנור על 250 מעלות.
- בעדינות נסיר צד אחד של הניירות ונשפוך 3/4 כוס מיםף, ואז נהדק בחזרה.
- נכניס את התבנית וצולים במשך חצי שעה על חום גבוהה באפייה רגילה. ננמיך ל-170 מעלות ונצלה במשך 3 שעות נוספות.
- לאחר 3 שעות , נסיר את הניירות ונצלה עוד כ-20 דקות עד הזהבה עמוקה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על: שוק טלה משגע
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
כמה רוזמרין? תודה
היי,
בעיקרון אפשר לשים כמה שרוצים לפי הטעם, אבל בדרך כלל במנות גדולות כאלה שמים 3-4 ענפים.
בהצלחה 🙂
היי העם זה בסדר את השוק בתבנית של התנור ?גדול מידי אין כלי מתאים
היי בלה,
עדיף שלא מפני שהשוק צריכה להתבשל בתוך הנוזלים ולכן יש צורך בכלי עמוק. אפשר אולי בסיר שמתאים לתנור אם יש לך.
בהצלחה!
האם אפשר לעשות את שוק הטלה ברוסטר ולכסות במכסה שלו ולא בנייר כסף?
היי הניה, בהחלט ניתן להשתמש ברוסטר לצליה,אם הוא מספיק גדול כמובן. עדיף אז לבשל ללא מכסה ואם יש רשת הגבהה אז אפשר להתשמש בה. ממליצים לך גם לשים מים בתחתית כיוון שאחרת שומן ורוטב מהשוק שינטפו לתחתית ישרפו ויפיצו ריח ועשן לא נעימים בכל המטבח והבית.
וצריך לדעת שייתכן קיצור של הזמנים בגלל שהחום מגיע אל השוק ישירות מכל הכיוונים,אז להתחיל לבדוק מוכנות מוקדם יותר ולשים יותר לב למתי מוכן. בהצלחה ובתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/