| | |

קציצות חזה עוף מבושלות מהמטבח הפרסי

קציצות חזה עוף מבושלות או בשמן המקורי - גונדי נוחודי, מגיעות מהמטבח הפרסי המשובח, ומצטיינות בטעם עסיסי, וניחוח נוסטלגי משכר. קלות להכנה ויילכו מצויין בפיתה, אורז או קוסקוס עסיסי
בהשראת: דליה סיני
ציון 4.36 על ידי 31 דירוגים
קציצות חזה עוף מבושלות

עם פיתה רכה, אורז חם או קוסקוס עסיסי, וגם לגמרי לגמרי ישר מהסיר הרותח –  קציצות חזה עוף מבושלות מהמטבח הפרסי הן מעדן מושלם, מלא טעמים וניחוחות משכרים שיספקו לכם אחלה ארוחה בריאה, מזינה וטעימה!

יש מי שמכירים את קציצות חזה עוף האלה בשם האורגינלי שלהן – גונדי נוחודי, ורק ממנו אנחנו כבר מתחילים לרייר.

כופתאות העוף והחומוס העסיסיות האלה נחשבות למנת הדגל של המטבח הפרסי העשיר והצבעוני, והעובדה שהן כל כך מהירות וקלות להכנה רק מוסיפה שלמות נוספת, שתעניק לכם טעמים נוסטלגיים מופלאים ותציף את הבית בארומה אקזוטית מבית סבתא

ספר המתכונים של דליה סיני

קציצות חזה עוף מבושלות
צילום: דליה סיני


למה באמת כדאי לכם: קציצות חזה עוף מבושלות

 

  • תקראו להן קציצות חזה עוף מבושלות, תקראו להן גונדי נוחודי – בכל מצב הן יספקו לכם ארוחה מזינה וטעימה בטירוף
  • שילוב מהמם של טעמים רכים ועסיסיים וניחוחות נוסטלגיים מבית סבתא
  • מהירות וקלות להכנה, מושלמות עם פיתה רכה, אורז חם או קוסקוס עסיסי

שורה תחתונה: מנת הדגל של המטבח הפרסי העשיר והצבעוני, יש טעים מזה?

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

 

איך מכינים? קציצות חזה עוף מבושלות

 

קציצות חזה עוף מבושלות

קציצות חזה עוף מבושלות מהמטבח הפרסי

קציצות חזה עוף מבושלות או בשמן המקורי - גונדי נוחודי, מגיעות מהמטבח הפרסי המשובח, ומצטיינות בטעם עסיסי, וניחוח נוסטלגי משכר. קלות להכנה ויילכו מצויין בפיתה, אורז או קוסקוס עסיסי
ציון 4.36 על ידי 31 דירוגים
לדרג
באדיבות: דליה סיני

המצרכים

לעיסה של הגונדי:

  • ½ קילו חזה עוף ((עדיף משניצל בטחינה ביתית))
  • 3 בצלים בינוניים מגורדים
  • ½ כוס קמח חומוס לגונדי (להשיג בחנויות תבלינים. אפשר לקנות חומוס קלוי ולטחון בזמן הבישול)
  • ½ שקית שקית אבקת אפייה או סודה לשתייה ( כחצי כפית)
  • ¼1 מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית הל (ממש ממש מומלץ, אבל אם לא אוהבים לוותר)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות מים

לרוטב:

  • בצל גדול
  • 2 חתיכות כרעיים או כל חלק עוף שאוהבים
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 תפוח אדמה
  • חומוס מושרה לילה לפני (לסנן לפני השימוש)
  • 1 ליטר מים
  • לימון פרסי

אופן ההכנה

  • לשים יחד את כל מוצרי העיסה כעשר דקות עם כפפות, כדי שהידיים לא יקבלו צבע. כשכל החומרים מתאחדים - שמים למנוחה במקרר למשך שעה בכלי מכוסה
  • בסיר רחב מטגנים בצל גדול ומוסיפים 2 חתיכות עוף. מטגנים מעט ומוסיפים כורכום, מלח, פלפל שחור, מרק עוף, תפוח אדמה, את החומוס ואת המים. מבשלים כחצי שעה ומוסיפים לימון פרסי.
  • כשהסיר רותח, לאחר כחצי שעה, מגלגלים את העיסה לכדורים ומוסיפים לסיר ומבשלים על חום נמוך-בינוני עוד 40 דקות. שימו לב לא להוסיף הרבה מים, כדי שלגונדי יהיה טעים חזק ועשיר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קציצות חזה עוף מבושלות

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! קציצות חזה עוף מבושלות

הקציצות האלה פתחו לכם את התיאבון לעוד מנות מצוינות וטעימות שיעוררו בהם געגועים לטעמים מבית סבתא?

אז הנה הם – הצעות מושלמות וקלות של מתכונים נוסטלגיים מזינים ומעולים. ב-ת-י-א-ב-ו-ן!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: דליה סיני

Similar Posts

12 Comments

  1. 5 stars
    אני בתור פרסיה מקורית שעליתי מאיראן לפני הרבה שנים,קיבלתי מבני המשפחה מתכון קבוע עם כמות רבה של קמח חומוס קלוי ותמיד חיפשתי מתכון אחר מוצלח ומדוייק .
    רק אתמול ראיתי את המתכון וניסיתי אותו.
    תקשיבי…כל בני הבית משבחים ומהללים על הטעם המשובח והנראות.
    הכנתי את העיסה מאתמול בלילה וישב לו עם התבלינים לילה שלם.
    תודה על הדיוק,המקצועיות והמתכון המנצח
    תבורכי אהובה.
    שבת שלום ומבורך.

  2. מאד רוצה גם "להשוויץ" בתמונה… אך לא יודעת כיצד מעלים תמונה בתגובה, אפשר לקבל בבקשה הסבר איך עושים זאת??חוץ מזה, הכנתי ויצא נפלא!!! סופר עדין וטעעעים ממש!!! ובנוסף,יפה כמו בצילום המקורי!

  3. 5 stars
    הכנתי! ואיזה כייף לקבל תוצאה שנראית בדיוק כמו בתמונה והכי חשוב, הטעם… יצא מעוללללה! תודה רבה על ההסבר הברורו שבזכותו למדתי והצלחתי להכין גונדי פרסי שמשפחתי האשכנזית כלכך אוהבת! תודה! ?

    1. היי אלון!
      לא, אין צורך מפני שהקציצות מתבשלות במים אחרי שמגלגלים אותן.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?