|

עוף מוקפץ עם פלפלים על מצע אטריות נודלס

קבלו ארוחת עוף מוקפץ בסגנון אסייתי מפנקת במיוחד. עוף מוקפץ בנודלס עם שפע ירקות!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.42 על ידי 51 דירוגים
עוף מוקפץ עם פלפלים על מצע אטריות נודלס

קבלו ארוחת עוף מוקפץ בסגנון אסייתי מפנקת במיוחד!

עוף מוקפץ עם שפע ירקות בארומה עשירה,

שילוב טעמים עם אטריות נודלס שמשדרגות את המנה שמרשים את כל מי שטועם. 

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

עוף מוקפץ עם פלפלים על מצע אטריות נודלס
צילום: אריאלה גולדמן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוף מוקפץ עם פלפלים על מצע אטריות נודלס

עוף מוקפץ עם פלפלים על מצע אטריות נודלס

קבלו ארוחת עוף מוקפץ בסגנון אסייתי מפנקת במיוחד. עוף מוקפץ בנודלס עם שפע ירקות!
ציון 4.42 על ידי 51 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 1 ק"ג סטייק פרגיות טרי/חזה עוף
  • 1 חבילת אטריות נודלס רחבות (400 גרם)
  • 1 פלפל אדום (חתוך לרצועות)
  • 1 פלפל ירוק כהה (חתוך לרצועות)
  • 1 פלפל כתום/ צהוב (חתוך לרצועות)
  • 2 גזרים (חתוכים למקלות דקים)
  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי (פרוס דק)
  • 1 פלפל ירוק חריף טרי - לא חובה (פרוס דק)
  • שמן שומשום
  • שומשום
  • דבש
  • פפריקה חריפה/מתוקה
  • כורכום
  • מלח (פלפל שחור גרוס)
  • רוטב טריאקי

אופן ההכנה

  • נחתוך לרצועות את הפרגיות (אפשר גם נתחי חזה עוף - רק לשים לב לזמן צלייתם כדי שלא יתייבשו)
  • נחמם במחבת ווק על להבה בינונית.
  • נוסיף 3 כפות שמן שומשום (או חמניות או תירס).
  • נוסיף למחבת את רצועות הפרגית ונטגן למשל 10 דקות.
  • נוסיף 2 כפות דבש. (לא נמיר לסילאן כי רק דבש מקרמל את הבשר)
  • נמתין עד שכל מיצי הבשר יצטמצמו ואז נוסיף כף שטוחה של פפריקה חריפה / מתוקה ונטגן עד שהבשר מקבל צבע שזוף ויפה.
  • נוציא לצלחת ונניח בצד.
  • כעת נוסיף לאותה מחבת 2 כפות שמן, רבע כפית כורכום, 1 כף דבש.
  • נכניס יחד ונקפיץ עד הזהבה את הירקות להקפצה (במצרכים).
  • כשהכל זהוב ונימוח, נתבל במלח ופלפל שחור גרוס.
  • כעת נוסיף פנימה גם את רצועות הפרגית ונזלף מעל רבע כוס רוטב טריאקי ונקפיץ יחד לאיחוד מושלם.
  • בסיר נפרד נבשל אטריות נודלס רחבות לפי הוראת יצרן.
  • נסנן ונוסיף עם כף שמן ושומשום ונערבב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוף מוקפץ

ללא סויה? הטראיקי עושה את העבודה?
אכן.
אם אין ווק.. זה בסדר ברגיל נכון?
כן, כל מחבת תתאים.
לדעתך אפשר להפחית מכמות הדבש?
אפשר כשאת מקפיצה את הירקות לוותר עליו. אבל כשמקפיצה את הבשר לא ניתן.
עוף מוקפץ עם פלפלים על מצע אטריות נודלס
צילום: אריאלה גולדמן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: אריאלה גולדמן

 

Similar Posts

12 Comments

  1. 4 stars
    הוספתי דבש אבל לא ראיתי שזה הפך למקורמל. חיכיתי שהנוזל יצתמצם אבל היה הרבה נוזל אז שפכתי קצת.למרות זאת התוצאה הסופית נראית מושלמת, נאכל היום בערב.
    תודה

      1. היי,
        נכון מאוד, הצדק עימך! תודה רבה על ההערה החשובה ואנחנו נתקן כעת את הטעות 🙂

  2. 4 stars
    סליחה אבל מה עושים עם האיטריות ? מערבבים עם העוף או שמגישים כל מנה בנפרד ???

    1. היי אבי!
      את האטריות מניחים כבסיס למנה ומעליהן את העוף המוקפץ. אפשר גם להוסיף את כל האטריות לווק ולערבב יחד, איך שאתה מעדיף.
      בהצלחה 🙂

    1. היי צחי!
      אתה מוזמן להוסיף ג'ינג'ר, אנחנו בטוחים שייצא לך נהדר.
      בהצלחה 🙂

  3. מה הקשר בין הכותרת של מאכל ממזרח אסיה, סין/תאילנד, לפפריקה, כורכום? שמן שומשום שמים במשורה, כפית אולי שתיים בגלל הדומיננטיות שלו ולא שלוש כפות. למה אין סינון לשטויות שאנשים כותבים בטח כאלה שמראים שאין להם כלום עם בישול?!

    1. היי סהר!
      האמת היא שכורכום הוא תבלין נפוץ מאוד במטבח האסייתי רק שלא הרבה ישראלים יודעים על כך.
      מאחר שהכמויות של המצרכים הן של בעלת המתכון וזה טעמה האישי, אנו ממליצים לפעול לפי העדפה אישית ולהוסיף כמה שרוצים מכל דבר.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?