לחמניות אווריריות ללא ביצים
לחמניות ביתיות שיוצאות אווריריות ורכות ברמות אחרות! מתכון מושלם לבצק רך ונוח לעבודה וההכנה כה פשוטה שחייבים לנסות!
מי מאיתנו לא זוכר את הלחמנייה והשוקו שנהגנו לקחת לבית הספר?! ואיזה ילד לא אוהב לחמנייה עם שוקו?! כשאני מכינה את המתכון הזה ומסתכלת על התוצר, אני לא יכולה שלא להיזכר בימים שבהם נהגתי לעבור, בתור ילדה, במכולת השכונתית ולקנות לחמנייה עם שוקו בדרך לבית הספר.
בכל פעם שאני מכינה, אני יודעת שהילד שלי יאכל את ארוחת הבוקר שלו, כי הלחמנייה שלו כל כך טעימה שהוא לא יכול לוותר עליה. ואין ספק שהוא תמיד מצפה לאכול אותה עוד מרגע האפייה בבית, כשריח האפייה הפעיל לו את כל החושים! פשוט מתכון נהדר שחייבים לנסות! מושלם לילדים!
ספר המתכונים של שרה יוסף וכהן רינת
למה באמת כדאי לכם: לחמניות
-
- אווריריות, רכות וטעימות שקשה לחכות לארוחה!
- ללא ביצים, בצק רך ונוח לעבודה שמאפשר הכנה בקלות!
- אין ילד שלא יאכל את ארוחת הבוקר שלו בבית הספר!
- משחזרות רגעים מחייכים מהילדות!
שורה תחתונה: אם אתם תוהים אם הילד שלכם אכל את הסנדוויץ' שהכנתם לו לבית הספר, תכינו את המתכון הזה ולא תצטרכו לתהות – באחריות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
לחמניות אווריריות ללא ביצים
המצרכים
- 1 ק''ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- ½ כוס סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 כף מלח
- ½ 2 כוסות מים
- מעט מלח
- מעט סוכר דמררה
- שומשום
אופן ההכנה
- נשים בקערה שמרים, סוכר וכוס מים מהברז ונמתין רבע שעה בערך.
- נוסיף את שאר המצרכים ונלוש לקבלת בצק רך ונעים.
- נכסה ונתפיח בערך חצי שעה , נלוש ושוב התפחה.
- נחלק את הבצק אפשר ל - 16 יחידות.
- לתת כמה דקות לנוח, נרדד ונגלגל כמו רולדה.
- נניח בתבנית על נייר אפיה ונתפיח בערך חצי שעה.
- נחמם תנור 200 מעלות.
- נמרח ביצה ונפזר מעל שומשום ונאפה עד לקבלת צבע חום יפה.
הבמה כולה שלכם:
"פשוט וואווווו,חם חם. המתכון מאד מוצלח, תודה רבה!!"
רדה רפאלי
"שרה יוסף את אלופה יצאו לי לחמניות סוףףףףף…עשיתי לחמניות קשר…
פעם ראשונה שעשיתי לחמניות כפי שנרשם ויצא מ ע ו ל ה… ת ו ד ה ר ב ה!!!"
מירה לאופולד
-
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מה נפח הכוס של המים? תודה רבה
היי חוה,
את יכולה לעבוד לפי כוס מידה אוניברסלית של 240 מ"ל ולהשתמש בה לכל אורך המתכון.
בהצלחה 🙂
האפיה היא על 200 מעלות או פחות? תודה
היי חוה,
אפייה ב-180 מעלות.
בהצלחה 🙂
מתכון מעולה!!!!!
היי חוה,
שמחים מאוד שאהבת את המתכון!
מתכון קל ומצויין
הלחמניות באמת יצאו כמו בתמונה שלך
כל הכבוד!!
היי שרה,
שמחים מאוד שנהנית מהלחמניות 🙂
אני הכי אוהבת את המתכונים של מתוקים!
הלחמניות יצאו רכות וטעימות
וממש קלות להכנה!
יש לכם גם מתכון ללחמניות חלביות ללא ביצים?
היי רויטל,
מצאנו לך מתכון, שאמנם הוא לא חלבי, אבל הוא ללא ביצים 🙂
ויש גם את זה.
בהצלחה!
וואוווו
איזה מתכוון
הלחמניות רכות ואווריריות
בחיים לא יצא לי כזה טעים ופריך
תודה!
כתבתם מתכון ללא ביצים וברשימת המצרכים יש ביצה
היי רות 🙂
הביצה במתכון היא בגדר אופציה בלבד, אין חובה לשים אותה.
במקומה, אפשר למרוח את הלחמניות במים או שמן.
בהצלחה 🙂
כמה זמן אפייה מומלץ בערך, כדי שלא אצטרך להיות צמודה לתנור?
בנוסף, ראיתי באחת התגובות שכתבת שאופים ב 180 מעלות. במתכון כתוב 200. מה נכון?
בינתיים אפיתי פעם אחת על 200, לפי העין ויצא מדהים!
לחמניות רכות, מדהימות שגם יוצאות מהמקפיא מעולות, אחרי חימום במיקרו.
מרחתי למעלה חלב במקום ביצה.
היי ענת,
20-25 דקות 🙂
שלום וברכה
הסוכר דמררה והביצה הם למריחה מעל הלחמניות ?
היי רגינה!
אכן כן.
בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂
האם בביצה שמים מעט מלח וסוכר דמררה?
היי אפרת!
ממש לא חייבים אבל את בהחלט יכולה להוסיף.
בהצלחה רבה 🙂
תודה רבה על המתכון, אבל רשום לחמניות ללא ביצים ובכל זאת במתכון יש ביצה למרות שהיא רק למריחה על הלחמניות
מה ניתן למרוח במידה ואני טבעונית ?
היי מיטל!
אפשר למרוח מים או שמן, מה שאת מעדיפה.
בהצלחה 🙂
האם הכוס מים בה ממיסים את הסוכר והשמרים היא אחת מה2.5 שכתוב במתכון? או בנוסף אליה עוד 2.5?
סה"כ יש 2.5 כוסות מים במתכון. בהצלחה!
הכנתי יצא מושלם! קלעתי ל 30 חלות פיצפונות לילדי הגן.
ניתן להמיר לחלה?
כמה זמן אפייה?
אופים על 180 מעלות למשך כ-15-20 דקות עד להזהבת הבצק (ייתכן יותר, תלוי בתנור)
במתכון הכותרת היא לחמניות אווריריות ללא ביצים אבל ברשימת המצרכים כתוב ביצה אז לא הבנתי, זה עם ביצים או ללא ביצים???
היי אורית!
הביצה למריחה היא בגדר אפשרות בלבד, לא חובה. במקום ביצה אפשר למרוח מים או שמן.
בהצלחה 🙂
גן אני אשמח לתשובה
היי חן!
הביצה למריחה היא אופציה בלבד. במקום ביצה, את יכולה למרוח מים או שמן.
בהצלחה 🙂