| | | | | |

עוף בתנור עם קולה ודבש

עוף בתנור עם קולה ודבש קל להכנה וטעים בטירופים בתיבול מושלם של קולה, דבש מתקתק ושום ריחני.
בהשראת: נועם זגדון
ציון 4.29 על ידי 14 דירוגים
עוף בתנור

4 מתכונים לארוחת שישי שיעשו לכם את כל סוף השבוע, יספיקו לכל המשפחה וימלאו את סוף השבוע שלכם בפינוקים שאין להם תחרות! כל מתכון יותר טעים מהשני וכל המתכונים קלים, כך שכל אחד יכול להכין וכל המתכונים לארוחת שישי יפנקו אתכם כראוי לסוף השבוע.

בין מתכונים לארוחת שישי תמצאו ארוחת עוף בתנור עם תפוחי אדמה, אורז עם תפוחי אדמה – תוספת ממכרת עם הגשה מדליקה וחגיגית, סלט פלפלים שייצבע לכם את שולחן הארוחה וישדרג כל ביס ולקינוח מאפה שמרים שוקולד אישי פרווה, שניתן להכין גם בתור רולדה ויטריף אתכם מרוב שהוא טעים ומפנק!

1. עוף בתנור עם קולה ודבש – ערבוב קצר של המרינדה, 75 דקות בתנור ויש לכם את עוף בתנור רך־רך בציפוי קריספי ממכר, ארוחה מלאה לכל המשפחה!

עוף בתנור

עוף בתנור עם קולה ודבש

עוף בתנור עם קולה ודבש קל להכנה וטעים בטירופים בתיבול מושלם של קולה, דבש מתקתק ושום ריחני.
באדיבות: נועם זגדון

מצרכים

  • 1 עוף שלם/ כרעיים
  • תפוחי אדמה חתוכים לחצאים/ רבעים
  • 1 כוס קולה
  • ½ כוס דבש
  • 3 שיני שום כתוש
  • 3 כפות קטשופ
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כף מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כמון
  • מעט אגוז מוסקט
  • ¼ כפית שאטה גרוס

אופן הכנה

  • מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד.
  • שמים את העוף ואת תפוחי האדמה בתבנית, יוצקים מעל את המרינדה
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200° כשעה ורבע.

טיפים והערות

  • חשוב להשתמש בקולה רגילה ולא דיאט, כי בדיאט יש חומר שאסור לבשל, אבל בקולה רגילה אין בעיה
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. אורז פרסי עם תפוחי אדמה, מתכון אורגינל מהמטבח הפרסי, מתכון קל ביותר לתוספת מטריפה, בצורת הגשה מדליקה וחגיגית! כמה קל ככה טעים!

בורקס פיצה דיאטטי

בורקס פיצה דיאטטי מדפי אורז

זהוב וקריספי, וטעם משגע שאי אפשר לעמוד בפניו!
באדיבות: שני קנשטי

מצרכים

לרוטב פיצה

  • 3 כפות רסק עגבניות מרוכז
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית קטשופ
  • שמן זית
  • רוזמרין
  • טימין
  • זעתר

לבלילה לדפי אורז

  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס מים

אופן הכנה

  • לוקחים 4 דפי אורז , טובלים אחד אחד בבלילה ומניחים אחד ליד השני על נייר אפייה משומן בשמן זית .
  • באמצע מורחים את הרוטב פיצה מוסיפים גבינה צהובה ( שמים פרוסה אחת) וקוצצים זיתים ירוקים ומוסיפים
  • מגלגלים לנחש ארוך. ברגע שיש נחש ארוך מגלגלים לשבלול .
  • מורחים את הביצה שנשארה מהבלילה על הבורקס ושמים מעל שומשום .
  • מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מכניסים לתנור ואופים למשך 50 דקות בערך.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

3. סלט פלפלים קלויים מרוקאי אסלי שאין כמוהו ללוות כל ארוחה, לשולחן הסלטים של שבת, לכל חג או אירוע מיוחד וכשרוצים להעצים את הטעמים של כל מנה!

סלט פלפלים קלויים

סלט פלפלים קלויים מרוקאי חריף אש

סלט פלפלים קלויים מרוקאי אסלי עשיר בפלפלים בכל הצבעים ובתיבול מהפנט של שמן זית, לימון, שום וחומץ. הדבר הכי קשה בו הוא לבחור עם מה לטרוף אותו – כריך עשיר, חלה טרייה או סתם בכפית…
באדיבות: דורית אלישע

מצרכים

  • 6-5 פלפלים צבעוניים אדום, צהוב, כתום וירוק
  • פלפלים חריפים רק אם אוהבים
  • ¼ כפית שום כתוש או אבקת שום
  • כף שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • ½ לימון סחוט
  • כף חומץ
  • פטרוזיליה קצוצה לא חובה

אופן הכנה

  • קולים את הפלפלים על הגז או בתנור, מקלפים וחותכים לרצועות מתבלים ומערבבים היטב!
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

4. מאפה שמרים שוקולד אישי כמו במאפיות, שכל אחד יכול להכין ויוצא מפנק ברמות שקשה להסביר! הפינוק המושלם להגשה במשך כל סוף השבוע והא גם פרווה!

מאפה שמרים שוקולד אישי כמו במאפיות

מאפה שמרים שוקולד אישי כמו במאפיות

מכירים את דוגמניות השוקולד שמוכרים במאפיות? מעכשיו גם אתם תוכלו להכין! מתכון למאפה שוקולד אישי שכל אחד יכול להכין, לפנק ולהתפנק!
כמות: 16 אישיות + רולדה גדולה
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

  • כוס חד פעמי חמה

מצרכים

לבצק

  • 6 כוסות קמח רגיל
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 חבילת מחמאה או נטורינה או חמאה לחלבי 200 גרם
  • 3 ביצים גודל M/L
  • ½1 כוסות מים

למלית

  • 6 כפות קקאו
  • 6 כפות שוקולית
  • 6 כפות סוכר
  • ¼ כפית קינמון
  • ½ כוס שמן

לסירופ

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום לקישוט

אופן הכנה

בצק

  • קודם נרתיח על הגז בתוך קלחת את המחמאה עם כוס מים עד להמסה – אחרי זאת נצנן למצב פושר.
  • לאחר מכן , במיקסר עם וו גיטרה צורת k, נשים את הקמח השמרים והסוכר ונערבל לדקה לאוורור הקמח.
  • נשים על מהירות 3, ונוסיף את המחמאה המומסת עם המים.
  • בהדרגה מוסיפים את הביצים את המלח ואת החצי כוס מים בהדרגה איטית ואז מערבלים כ-10 דקות.
  • הבצק אמור להיות דביק מעט.
  • משמנים ידיים ומעבירים את הבצק לקערה – מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-6 שעות.
  • מחלקים את הכדור ל-2, מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה גדול.

מלית:

  • מערבבים היטב את חומרי המלית עד למרקם משחתי.
  • מורחים מהמלית על מחצית מהעלה, ואת החצי הריק סוגרים על המלית.
  • מרדדים מעט ליישור ואז נעזרת גלגלת פיצה וחותכים לפסים שווים.
  • כל פס מגלגלים בסיבוב בורג ויוצרים שבלול.
  • מניחים בתבנית מרופדת את המאפים ומברישים ביצה ושומשום.
  • מניחים להתפחה של 40 דקות ואז מכניסים לתנור על חום 180 מעלות לא טורבו, חום עליון חום תחתון – אופים עד הזהבה.

סירופ

  • להמיס על הגז 8 דקות את המים הסוכר ותמצית וניל ברגע שהשמרים מוכנים נבריש בסירופ קר.

טיפים והערות

בחצי השני של הבצק אפשר להכין עוד אישיות או רולדת שמרים.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחת ערב במרחק לחיצה אחת

יש לכם שאלות על אחד מתכוני ארוחת ערב באוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?