מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת תפוזים אישית במילוי קרם וניל מהמטבח הגאורגי
מצרכים
7 ביצים לארג
1 וחצי כוסות סוכר
3 כוסות קמח רגיל
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס מיץ לימון עם גרידת לימון
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
להרטבת העוגה
1 כוס מים חמים עם 2 כפות ריבת תות
לקרם וניל
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 סוכר וניל
1/4 כוס חלב
לקישוט
כוס אגוזים טחונים גס
דובדבנים מסוכרים
אופן הכנה
- נתחיל בהקצפת חלבונים עם סוכר לקבלת קצף יציב, אחרי זאת ננמיך את המיקסר ונוסיף חלמונים ונמשיך להקציף, נוסיף את השמן בזילוף, נערבב את היבשים ונוסיף עם המיץ ונערבב מעט. נמשיך לקפל עד לקבלת בלילה חלקה.
- נחמם תנור מראש על 180 מעלות.
- נשים בתבנית התנור נייר אפיה ונשמן ממש מעט. נפזר מעט סוכר ונמזוג את הבלילה, נאפה בערך חצי שעה ונבדוק עם סכין אם יבש נוציא לקירור.
- נוציא את העוגה עם הנייר אפיה לשטח העבודה וכעת נקרוץ עיגולים.
- נחתוך כל אחד באמצע ונרטיב עם כפית עם המים עם הריבה.
- נכין את הקצפת ונמרח כפית על הריבה ונפזר מעט אגוזים, נסגור ונמרח ממש מעט קצפת זה רק לדבק של הפירורים.
- ניקח את העודפים של העוגה ונטחן גס לשים בצלחת ולוקחים עוגה ונעטוף עם הפירורים יפה.
- מניחים מעל דובדבן יפה
שאלות ותשובות
שאלה: מאיפה קנית את התחתיות זהב?
תשובה: בחנות כלים חד פעמי.
שאלה: איזה גודל תבנית ?
תשובה: תבנית רגילה של תנור.
שאלה: אפשר להפוך אותה לפרווה?
תשובה: אפשר.
שאלה: למלא במעט שמנת ? זה צריך להיות כמו סנדוויץ?
תשובה: כן למרוח באמצע מעט ולסגור כמו סנדביץ חשוב למרוח שמנת ולטבול בצלחת עם הפירורים.
שאלה: כמה יחידות בערך יוצא?
תשובה: כ-23 יחידות.
שאלה: הבלילה לא נוזלת מהתבנית של התנור?
תשובה: לא.
שאלה: מה זה עוגה גיאורגית ?
תשובה: עוגת טורט עם קצפת.
שאלה: האם אפשר להכין את העוגה בשלמותה ?
תשובה: את יכולה בתבנית עגולה לחצות באמצע.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- נטלי רחמנוב: "טעים מאוד"
- לויזה קוזיאל: "מהמם"
- שרית בריקשולי: "אני מתה על זה"
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת תפוזים מושלמת וטעימה
- מתכון: עוגת תפוחים בחושה – שרה יוסף
- מתכון: עוגת לימון טורט
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!