ישר מהמטבח הגיאורגי בפיצוץ של מתיקות – קבלו את הסופגניות המושלמות שמכינים לכבוד כל חגיגה. סופגניות אהובות אלה יוצאות אווריריות ורכות במרקם מפנק ומשגע עם מילוי קרם וניל מלטף. סופגניות אלה הם מהסוג שכל ילד ירצה לאכול וכל מבוגר ירצה להכין – רק תיזהרו כי זה ממכר במיוחד.

מתכון באדיבות: חני קונאשוילי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: מתכון לסופגניות מושלמות במילוי קרם פטיסייר (פונצ'יקי)

מצרכים 

לבצק
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כוס מים פושרים.
2 ביצים
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה/מחמאה מומסת
סוכר וניל
2 כפות וודקה
2 כפות שמן
קילו קמח
מים פושרים בערך עוד כוס.
רבע כפית מלח 

לקרם הוניל:
3 כוסות חלב
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
3 כפות קמח
כף קורנפלור
50 גרם חמאה.


אופן הכנה 

  • נלוש בקערה – כף וחצי שמרים יבשים, 3 כפות סוכר, 1 כוס מים פושרים. מערבבים היטב ומחכים כ-10 דקות
  • מוסיפים  2 ביצים, חצי כוס סוכר, 100 גרם חמאה/מחמאה מומסת, סוכר וניל, 2 כפות וודקה, 2 כפות שמן
  • כעת נוסיף בהדרגה קילו קמח וכל פעם גם מים פושרים בערך עוד כוס, נלוש היטב לבצק רך וממש מעט דביק.
  • מוסיפים רבע כפית מלח ולשים עוד 2 דקות, נשפוך מעל הבצק 2 כפות שמ ונעגל יפה לכדור בקערה.
  • מכסים בניילון ומניחים להתפחה לשעה.
  • נוריד נפח ונלוש, אחרי זאת שוב נתפיח שעה.
  • נוריד נפח ונחלק ל-20 כדורים. נעגל לכדורים חלקים עם מעט קמח.
  • מניחים על משטח מקומח.
  • כשמסיימים עם כל הכדורים נתחיל עם הכדור הראשון – נפתח מעט עם הידיים את הכדור ושמים במרכז כף מקרם הוניל שלנו, נאסוף את הקצוות כך שנוצר מעין שק.
  • נהדק היטב והופכים בזהירות ונניח על משטח מקומח על הסגירה. כך מסיימים למלא את כל הכדורים.
  • נשטח מעט את הסופגניה הממולאת ולהניח ל-10 דקות.
  • מחממים שמן לחום לא גבוה מדי ושמים חתיכות גזר בשמן.
  • נתחיל לטגן את הסופגניה הראשונה, והופכים מדי פעם. אחרי הטיגון מניחים על נייר סופג.
  • נפדר באבקת סוכר רק שהם פושרים.
  • לקרם וניל – נערבב את כל החומרים ביחד חוץ מהחמאה והחלב. את החלב נביא לרתיחה ונשפוך כל פעם קצת מהחלב לתערובת החלמונים כדי להשוות טמפרטורה – עד כוס חלב.
  • נחזיר את הכל לסיר ומבשלים, נבחוש עד שזה מסמיך ונותרות בועות רתיחה
  • נוריד מהאש ונוסיף חמאה ולערבב היטב
  • נניח ניילון שייגע הקרם כדי שלא יווצר קרום כשזה מתקרר. כשזה מגיע לטמפרטורת חדר, נשים במקרר ונקרר היטב
  • לפני שימוס נערבב היטב – הקרם חייב להיות קר לפני מילוי
  • חייב שהשמן לא יהיה חם מידי ולא אש גבוהה מדי.

שאלות ותשובות

שאלה: איך אופן הסגירה?
תשובה: בבקשה תמונה.

שאלה: את לשה ידנית או במיקסר?
תשובה: אפשר בשניהם.

שאלה: לא הבנתי בשלב הוספת הקמח כמה מים סה"כ להוסיף?
תשובה: כוס בהתחלה. ועד כוס בהוספת הקמח.

שאלה: האם ניתן לאפות?
תשובה: לא.

שאלה: אפשר להכין פחות מקילו קמח?
תשובה: בהחלט. מכל החומרים אפשר חצי. 

שאלה: למה שמים גזר בשמן?
תשובה: כדי שהשמן לא יישרף.

שאלה:  מה המעלות שהשמן מריך להיות לטיגון?
תשובה: האמת לא מודדת. אחרי החימום הראשוני צנמיכה את האד כדי שלא ישחים מבחוץ ויישאר בצקי בפנים.

קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:

מתכון לסופגניות מושלמות במילוי קרם פטיסייר (פונצ'יקי)

מתכון לסופגניות מושלמות
מתכון לסופגניות מושלמות במילוי קרם פטיסייר (פונצ'יקי)

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!יק לשבת ב 6 דקות!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *