| | | | | |

עוגיות אמסטרדם שתמיד מככבות

איך עוד לא ניסיתם?! עוגיות אמסטרדם שתמיד מככבות! טעימות קריספיות ורכות במילוי שוקולד בציפוי שוקולד לבן.
בהשראת: מרי קוגן
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
עוגיות אמסטרדם

עוגיות אמסטרדם במילוי שוקולד מצופות בשברים של שוקולד לבן , קרנצ'יות מבחוץ רכות מבפנים.

מתכון לעוגיות אמסטרדם ממכרות בצורה יוצאת דופן לא רק בגלל הטעם, אלא גם בגלל ניגוד המרקמים קריספי – רך שהופך כל ביס למסקרן, מעניין ומפתיע הרבה יותר. לא סתם קוראים לה עוגית ההפתעות כי אף פעם לא נדע מה יש בפנים.

זאת אמנם עוגיה שבאה מאמסטרדם עם נימוס אירופאי, אך זאת לא עוגיה לאנשים שמפחדים להתלכלך (ספויילר : המילוי חם ונוזלי ביותר). כך שתמיד טוב להביא מפית לידכם ולא יזיק גם משקה חם כמו שוקו,קפה או תה.

ולכל הבלוגרים למיניהם זאת בהחלט עוגיה שמצלמת מעולה, לא סתם אנשים עומדים בתור באמסטרדם כדי לצלם אותה. אז נכון… אנחנו אמנם לא באמסטרדם אבל העוגיה הזאת לא ספק הכי קרובה לשם.

 

ספר המתכונים של מרי קוגן

עוגיות אמסטרדם
צילום: מרי קוגן

למה באמת כדאי לכם: מתכון לעוגיות אמסטרדם

  • שוקולד במגוון צורות וטעמים: שוקולד מריר נוזלי בציפוי שברי שוקולד לבן ,מה צריך יותר מזה?
  • מתכון לעוגיות אמסטרדם המצטלמות נהדר: לפני שאוכלים חייב לצלם לאינסטגרם ולבלוג!
  • ממכרת בטירוף: קריספית-ורכה יוצרת ניגוד מרקמים ממכר ביותר!


שורה תחתונה:
עוגיות אמסטרדם פרווה הכי טעימות, ממכרת ובעיקר פוטוגנית ביותר!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

 מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
מתכון לעוגיות אמסטרדם

 

מתכון לעוגיות אמסטרדם
צילום: מרי קוגן
עוגיות אמסטרדם
צילום: מרי קוגן
מתכון לעוגיות אמסטרדם
צילום: מרי קוגן

 

עוגיות אמסטרדם

עוגיות אמסטרדם שתמיד מככבות

איך עוד לא ניסיתם?! עוגיות אמסטרדם שתמיד מככבות! טעימות קריספיות ורכות במילוי שוקולד בציפוי שוקולד לבן.
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
לדרג
כמות 5 עוגיות
זמן בישול/אפייה: 14 minutes
סה״כ זמן: 14 minutes
סוג: עוגיות
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית פיירקס
רינג (אפשרי)

המצרכים

מצרכים :

  • 200 גרם חמאה רכה (לא נוזלית)
  • 1 כפית מחית וניל
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 150 גרם סוכר (לבן)
  • 150 גרם סוכר חום ( דביק)
  • 2 ביצים (L)
  • 300 גרם קמח לבן (מנופה)
  • 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
  • 60 גרם קקאו (מנופה)

למילוי:

  • כדורי בונבוניירה בטעם שוקולד ( לבן או נוגט)

לציפוי:

  • שברים של שוקולד לבן עם קרמל (אפשר גם רגיל)

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים חמאה רכה , 2 סוגי סוכר, מחית וניל, מלח עד שהתערובת קרמית.
  • מוסיפים ביצים, קמח, קקאו, סודה לשתיה. עד לקבלת תערובת הומוגנית .
  • מעבירים לתבנית פיירקס עם מכסה או ניילון נצמד מכניסים למקרר לשעה.
  • מוציאים את הבצק, לוקחים כמות מהבצק משטחים עם היד, מניחים מעל כדור שוקולד גדול .לוקחים בצק נוסף ומכסים, באמצעות הידיים מכסים את העוגית אוראו עם הבצק, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה,
  • לשמן רינג בקוטר של 7 סמ לערך, להניח בכל מרכז רינג כדור של בצק עוגיות .
  • מפזרים מעל שברים של שוקולד לבן
  • מחממים תנור ל170 מעלות ל14 דקות בדיוק.

הערות וטיפים

כל תבנית יצאו חמש עוגיות ענקיות במילוי שוקולד .
באחת מהעוגיות שמנו חצי מגנום בטעם שוקולד לבן כיסנו בבצק עוגיות, יצא טעים ממש אבל פחות אסתטי .
טיפים : להוציא בדיוק בזמן מהתנור גם אם הן רכות , מתייצבות בטמפ׳ חדר/ להקפיד שהחמאה שתהיה רכה ולא נוזלית/ כשמוסיפים את החומרים היבשים לערבל עד לאיחוד בלבד ולא יותר מידי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון לעוגיות אמסטרדם

איך העוגיה לא משתטחת בתנור?
אפשרי להכניס את התבנית למקפיא לדקה אחת בדיוק ואז להכניס לתנור, כך הן לא משטחות.

המלית נשארת נמסה אחרי האפייה או מתקשה כשהעוגיה מתקררת?
אחרי שהיא מתקררת השוקולד מעט מתייצב אבל לא חוזר להיות קשה הוא נשאר רך.


הבמה כולה שלכם:
עוגיות אמסטרדם
צילום:סמדר אברהם
 

"עוגיות מושלמותתתת! מהפעם הראשונה שהכנתי התמכרתי"
סמדר אברהם

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


 

רק עוד דבר אחד אחרון!

חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?

עוד מתכונים מעניינים באתר

עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!

 

 
מקור: עוגיות אמסטרדם מתכון Meri Kogan | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @meri_kogan
 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?