| | |

ספינג’ קל ללא שמרים (ללא גלוטן)

בהשראת: שרית ברסקה
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
מתכון ספינג’

יאמייי ספינג' – סופגניות מרוקאיות שלא תוכלו להפסיק לזלול!

מתכון פשוט, טעים ומהיר להכנה (מוכן דקות), וכן, בריא הרבה יותר ממה שמכינים בד"כ, בטעם שלא נופל מהמתכונים הרגילים!

ספינג' ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא שמרים, ללא מרגרינה, להמשיך? ממש אותה הגברת בשינוי אדרת. מומלץ להגיש חם, בתיאבון!

ספר המתכונים של שרית ברסקה

מתכון ספינג’
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון ספינג’

ספינג’ קל ללא שמרים (ללא גלוטן)

ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

סיר טיגון

המצרכים

  • קמח שקדים (200 גרם )
  • 1 כף קסאנטן גאם
  • 1 כף + כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות תמצית וניל
  • ½ חבילה חמאה מומסת (50 גרם)
  • 3 כפות סוכר סוויטאנגו
  • ½ כוס מים פושרים + 3 כפות

אופן ההכנה

  • ממיסים את החמאה עם 3 כפות סוכר סוויטאנגו.
  • מניחים בקערה את כל המרכיבים היבשים ואז את הנוזליים.
  • מערבבים טוב טוב עד לקבלת תערובות אחידה ורכה לא נוזלית.
  • מחלקים את הבצק לכדורים כ 10 יחידות בנוניות.
  • בכלי עמוק מחממים שמן MCT עד 100 מעלות מורידים את הלהבה ללהבה בנונית עד קטנה לפי העין .
  • מרטיבים מעט את הידיים שהבצק לא ידבק .
  • מהכדורים יוצרים מעין בייגלה פשוט עושים לכדור חור באמצע מותחים מעט שיקבל צורה של בייגלה ומטגנים בשמן עמוק.
  • מטגנים עד להזהבה מושלמת לא לשרוף ולא למהר עם הטיגון .
  • יש חשיבות לטיגון איטי להשלמת הבישול.
  • מנחים את הספינג' על נייר סופג ומחכים שיתקרר.
  • מפזרים אבקת סוכר סוויטאנגו מכינים חליטת צמחים ונהנים מכל ביס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון ספינג'

אפשר לטגן בשמן זית או שמן אחר? אין לי שמן MCT.
MCT זה שמן קוקוס נטול טעם לכן בחרתי לטגן אתו שהטעם של השמן לא יהיה דומיננטי בספינג'. בעיקרון את יכולה לטגן בכל שמן שאת רוצה ובלבד שהוא יהיה נטרלי .
מה זה קאסנטן גאם?
קסנטן משחקת את התפקיד המכריע של חיקוי גלוטן. בדיוק כפי שהגלוטן מתנהג באפייה, הוא מה שעושה הופך את הבצק “לבצקי”. טאת יכולה למצוא בחניות טבע, ניצת הדובדבן וגם ברשת.
זה נראה מעולה, איזה מרקם יש לזה? בטוח לא בצקי ונימוח כמו של ספינג'.
תתפלאי יצא טעים לטעמי יותר מוצלח מהמקור.
אפשר לטבול בשוקולד?
אפשר במקום סוכר זה יהפוך לסוג של דונטס.
אם מוותרים על הקסאנטן גאם זה בסדר עדיין?
זה כמו לוותר על הקמח. לא נראה לי שאפשרי. אם יצליח לך בלי עדכני.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון ספינג’
צילום: רותם שפונקין

"פשוט וטעים. תודה!"
רותם שפונקין

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?